Politika

Rambo Amadeus: Jaka opozicija garant stabilnosti građanske države, a ne jaka vlast

Crnogorski muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus je, komentarišući postizborni period u Crnoj Gori, kazao da je jaka opozicija garant stabilnosti građanske države, a ne jaka vlast.

On je, u intervjuu za Vreme, kazao da se predsjedniku države i Demokratske partije socijalista DPS Milu Đukanoviću može zamjerati sve ono što se zamjera kad je neko 30 godina na vlasti, ali ističe da je obnovio neupitnu državnost Crne Gore i postavio temelje građanske države.

“Kad se dugo ne mijenja vlast onda se tu svašta nagomila ispod tepiha, pa nije ni logično da ti se baš dopadne prizor kad napokon izneseš tepih na pranje – šta sve ispada iz njega. Vjeru u progres mi pružaju mlade građanske partije, koje protagonišu sekularno i proevropsko društvo, volio bih da su brojniji i nadam se da ćemo uskoro u čitavom regionu imati političke snage istog, sekularnog opredjeljenja. A vjerujem i da će se DPS sada reformisati, pročistiti od ljudi koji su tu bili iz pukog interesa. Jaka opozicija je zapravo garant stabilnosti građanske države, a ne jaka vlast”, naglasio je Rambo.

Na pitanje gdje su u cijeloj toj političkoj priči umjetnici, Rambo kaže da vlast ima prirodnu potrebu da svojata umjetnike, a da je umjetnikov zadatak da se distancira.

“Umjetnici… Umjetnost bez stalnog etičkog i estetskog propitivanja i pomjeranja granica je kič. Mnoge proizvođače kiča mi danas smatramo umjetnicima, pa nam je čudno što su oportuni, što su “iznad politike”, a u stvari su ispod stola. Mislim da je dužnost svakog nezavisnog i mislećeg čovjeka da ima jasan, otvoren, kritički stav prema stvarnosti i vlasti. Vlast ima prirodnu potrebu da svojata umjetnike, a umjetnikov zadatak je da se distancira. U suprotnom samo je dvorska luda. Što mu vlast ime učini većim i karijeru grandioznijom, to mu kićanke na kapi bivaju duže”, jasan je crnogorski umjetnik.

Na pitanje ima li muzika danas bilo kakav širi uticaj, je li u stanju da smogne snage i okupi milione, Rambo odgovara da nema idola, jer nema ideologije.

“Ako se zaista ekologija kao ideologija zapati među ljudima, u šta duboko vjerujem, na šta zapravo i računam, opet će biti potrebni nosioci te ideologije među predstavnicima popularne kulture. Kad bude ideologije, biće i idola”, poručio je Rambo Amadeus.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Бане унук
Gost
Бане унук

Кад музичар оде у политику, увијек је жалосно

Mladjani
Gost
Mladjani

DPS je jaka opozicoja

Herc
Gost
Herc

Sve to reče iz Beograda?!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Vjeru u progres ti pružaju mlade građanske partije – kažeš !??
Koje su to, reci, da i ja dobijem vjeru u progres !!!?

Podgorica
Gost
Podgorica

Istinu je rekao ko umije da shvati. Em što je pohvalio dobre stvari u vezi DPS vladavine, (nezavisnost Crne Gore, državnost, itd.), em što je pohvalio neke nove sekularne snage (URA, itd.) Em što je tačno da je DPS odavno bio zreo za pročišćenje, odnosno drastično smanjenje korupcije u svojim redovima. Snimci koverti Migo, Duško Knežević i slično su KATASTROFA.

Grbalj
Gost
Grbalj

Em što živi u BG a navija za DPS

Ljubica Vadjon
Gost
Ljubica Vadjon

Kao glasača dps apsolutno je u pravu tvrdim..treba nam čišćenje redova i preispitanje likova iz interesa u dps..nadam se na kongresu već jer nema se vremena..hvala opoziciji cg što nam pomogoše . Rambo je natprosječno inteligencije i vidi to .

Perjanik
Gost
Perjanik

Rece im a oni ne mogu zamisliti sebe bez fotelja.

Perica
Gost
Perica

Neka DPS bude jaka opozicija.

Dragan
Gost
Dragan

A nasli ste koga da pitate

Stevan
Gost
Stevan

Akademika

MNE
Gost
MNE

Da li su akademici iz CANU-a umjetnici sigurno da jesu nema im glasa nidje ka’ stidne đevojke ćute!

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Vjeru u progres mu pružaju mladi četnici rukoljubi 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Bajden
Gost
Bajden

Okle braticka

Ana
Gost
Ana

Odmaraj

Send this to a friend