Politika

Raonić: Ujedinjenje nije opcija opozicije, već što manje izbornih lista

Boris Raonić

Najrealnije je, kada je opoziciona politička scena u pitanju, da se formiraju liste od ideološki bliskih i građanski neposvađanih pojedinaca. Ujedinjenje nije opcija opozicije, već samo traženje načina da se dođe do što manjeg broja izbornih lista, ocijenio je za Pobjedu Boris Raonić, predsjednik Građanske alijanse.

On je istakao da opozicija, dva mjeseca pred izbore, ne samo da neće da sjedne i napravi zajedničku strategiju, već se uveliko napadaju.

“Brojni funkcioneri otvoreno pričaju i o bojkotu koji će rezultirati određenim procentom apstinenata. Za vrijeme dok oni nemaju predstavu o izbornim listama, a rokovi u izbornom procesu već su određeni, vlast već mjesecima sprovodi kampanju na terenu”, kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima, u ovakvoj situaciji najrealnije djeluje da se formiraju liste od ideološki bliskih i građanski neposvađanih pojedinaca.

“Najrealnije je da se tako proba doći do rezultata koji će oslikati većinsko raspoloženje građana, koji imaju razloga da budu nezadovoljni stanjem u društvu”, rekao je Raonić.

Smatra da ujedinjenje opozicije nije opcija, jer, kako kaže, opozicija kao subjekt ne postoji.

“Postoje opozicioni subjekti i samo je dilema na koji način mogu doći do što manjegbroja izbornih lista”, dodao je Raonić.

Opozicija, samo dva mjeseca prije parlamentarnih izbora, ne uspijeva čak ni da razgovarao eventualnim daljim zajedničkim potezima.

Pojedine opozicione partije pozivaju na dijalog i jedinstvo, ali ne uspijevaju da pokrenu razgovor o tome.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Perko
Gost
Perko

Opozicija 57 posto

POJK
Gost
POJK

Prvi put da se čuje nešto pametno od stane opozicionog političara, a što se tiče predizborne kampanje i nastupa na izborima.

Srećno bilo
Gost
Srećno bilo

ja mnim da g-din raonić već ima rezultate izbora

Kavik
Gost
Kavik

Kakva udbaška priča

Ja licno
Gost
Ja licno

E da se tebi kukavcu fotelje dokopat,zivot ti prodje u cekanju da ti postaneš nešto u politici… nije neistina sto kaze u ovom slucaju ali nekako antipatican lik. TREBA NAPRAVITI DEMOKRATSKI BLOK ali ne pod patronatom Vijesti jer im nešto ne ide to od ruke,Snp i Demokrate mogu zajedno kao umjerena struja,a Df potpuno izopštiti iz saradnje

Send this to a friend