Politika

Razgovori počinju ove nedjelje, Krivokapić prvo sa liderima DF-a

Zdravko Krivokapić

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić, počeće ove sedmice razgovore o sastavljanju izvršne vlasti, a prvo će razgovarati sa li derima Demokratskog fronta, piše Dan. Time počinje seriju sastanaka o sastavljanju vlade, u svjetlu najave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će do 23. oktobra dati mandat za sastav vlade, kao i da će ispoštovati volju većine u Skupštini Crne Gore.

Mada sastanci nijesu zakazani, očekuje se da će biti ove sedmice i da će Krivokapić prvo razgovarati sa liderima DF-a, jer je bio nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore. Tu koaliciju, između ostalih, čine i poslanici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije.

U Skupštini Crne Gore 23. septembra formirana je nova parlamentarna većina sastavljena od tri koalicione grupacije čiji su lideri Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović. Tog dana je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore i lider izborne liste „Mir je naša nacija”, izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Tajnim glasanjem za Bečića je glasalo 45 poslanika, odnosno, uz stranke parlamentarne većine on je dobio podršku i dijela manjinskih nacionalnih partija. Jedan pos lanik je glasao protiv, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) bila uzdržana.

Takođe, poslanici nove vladajuće koalicije uputili su potpisan zahtjev predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Zdravku Krivokapiću da mandat za sastav nove vlade.

Kako je rekla Dina Bajramspahić iz Instituta Alternativa, dobro bi bilo ostati kod prvobitnog dogovora o ekspertskoj vladi.

“Na primjer, dobro bi bilo da predsjednik vlade i dva potpredsjednika budu političke funkcije, koji će obezbjeđivati politički autoritet za tu vladu a da ostale funkcije ostanu ekspertske, kao što je inicijalno i bilo dogovoreno. Sve drugo značiće da Građanski pokret URA ne može da obezbijedi da u toj vladi ne pobjeđuju partitokratske politike umjesto one koje su u interesu javnosti”, rekla je Bajramspahić za RSE.

To će, kako kaže, koaliciji Za budućnost Crne Gore biti teško.

Bajramspahić ukazuje i da koalicija ima obaveze prema međunarodnoj zajednici od koje su tražili podršku, i da zato moraju da uzmu u obzir argumente koje je međunarodna zajednica izrazila i rezerve prema pojedinim kadrovima.

Podsjetimo, na osnovu izbornog rezultata tri koalicije koje su osvojile većinu od 41 mandata od ukupno 81 poslaničkog mjesta, 23. septembra su zauzeli parlamentarne klupe u koje su poslednjih tri decenije bile rezervisane za Demokratsku partiju socijalista, čiji je šef Milo Đukanović.

Parlamentarnu većinu čine tri koalicije Za budućnost Crne Gore predvođeni Zdravkom Krivokapićem i Demokratskim frontom koja je osvojila 27 mjesta, koalicija Mir je naša nacija koju predvodi Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore sa deset mandata, i koalicija Crno na bijelo predvođena Građanskim pokretom URA, Dritana Abazovića, sa četiri poslanička mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

I da je meni ovaj bio profesor, ja bih diplomu iscijepao

Milo
Gost
Milo

E ako ovaj bude premijer, treba zastave na pola koplja spustit. Pogledajte samo “nedjelja u petak”.

Pojedinac
Gost
Pojedinac

Malo dosadi ta slika sa čašom u ruci, vakat bi bio da promijenite.

Dula
Gost
Dula

Dje su ti srbi rodjeni kukala vam majka.

Sasa
Gost
Sasa

Ne sastavili je nikad ,Bog naredio…

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Dje mu je čašica???

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Pjevat će vas sokrijih dana Crnogorci pjesmu ,iza 9 sela !!!!

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Zivela Slobodna Crna Gora !

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Slazem se -Zivjela- oslobodjena od srba i posrbica.!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

laku noc crna goro tvoj se sin na put sprema ….do budjenja i neke nove enrgije

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Srecna SLOBODA Narode Crne Gore.
Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.

Gibanica
Gost
Gibanica

Mi smo kao društvo ” Amerikanizovani” mnogo više nego što se to mislilo …. ljudi možda misle da je ovo neki povratak nekim tradicionalnim vrijednostima , ali ovo je klasično pomodarstvo i trenutni modni-trend u svijetu ….
Ako mislite da ste se vratili nekim starim vremenima , onda sigurno nećete ni pročitati ovaj komentar , jer je on napisan 2020-te .

Patrola Šapa
Gost
Patrola Šapa

Zna Krivi mjeru 😂😂😂

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Krivi je prolupao

Sonja69
Gost
Sonja69

Već je smorio 😩

Pero
Gost
Pero

Krivokapić hahahaha mora li Crna Gora uvijek isti po jednog mnogo pametnog Krivokapića,prije Ranka,a sad Zdravka hahahahaha kakva tragedija

mala murtenica
Gost
mala murtenica

jedan gradi drugi rusi …

Daleko bilo
Gost
Daleko bilo

pipun iz njive u prosvjetu

Kotor
Gost
Kotor

Odgovoran Predsjednik drzave ovome cetniku nebi dao mandat. I onda idemo na izbore opet.

Ct2020
Gost
Ct2020

Mandic za premijera.tako smo glasali

???????
Gost
???????

Bravo crnogorci, prvo ste izabrali one koji su vas krali i jahali decenijama, a sad one koji su protiv nase drzave , koji bi da je zatru. I posle svega nemamo koga da krivimo , imamo onakvu vlast kakvu zasluzujemo! Jednog dana kad se opametimo bice bolje!

Globovanje
Gost
Globovanje

Narod je kriv , tu govora nema , nije kriv niko drugi do narod !
Ne čitav , nego jedan njegov dio , koji se boji budućnosti !
Da sad otkriješ mašinu za povratak u prošlost , dobio bi odma nove izbore i pobjedio na njih sa 100% glasova

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Živjeće još dugo ne brini…
Nema vi ništa od ukidanje države …zastave… himne…priznanja kosova…članstva NATO….
Nastavljate Milovim putem….
Bravo vi ga

Maki
Gost
Maki

Sa srecom……

Peluzica
Gost
Peluzica

A što ti Bajtamovićeva znaš o espertskoj Vladi. Vi ste stručnjaci bili da ove prethodne srušite, i ne smo vi no svi iz NVO, i to se zna zašto. Sad bi vi još da dajete savjete. Neće moći Alternativa.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

“SRECNO NAM ROBSTVO DRAGI CRNOGORCI I CRNOGORKE” – ali samo ako mi tako hocemo i prihvatamo.

Leart
Gost
Leart

Zvaste li vucica na dogovor ?

Komita
Gost
Komita

Zasto razgovaraju kad je dogovoreno da ne mogu oni u vladu

Liberal
Gost
Liberal

Sto kaze dritan,mogu li makar na portirnicu u vladu ovi iz dfa ?

Njegoš
Gost
Njegoš

Razgovori da se vode u crkvu naku srpsku ako ima koja u CG?? Sve su Crnogorske Pravoslavne Crkve.

Ridjo
Gost
Ridjo

Bilo ko da udje u vladu bolji ce biti no ovi 30 gidina sto su sve zivo rasprodali i pokrali.Novoj vladu sledecoj koja bude trebace 30 godina da nas vrate u normalu.Zato ne ocekujte mnogo za 4 godine od ove vlade.Jedino sto mogu da procesuiraju i sprovedu pravnu drzavu i dosta ce biti od njih.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Možda i zato što više vole drugu državu? Ili su nesposobni? Ili zato što su rekli da će biti imuni na korupciju iako je tako nešto bajka za plitke mozgiće? Kriviće oni dps neko vrijeme ali ni to neće moći dugo.

Zoraa
Gost
Zoraa

Hvala ti.Krivokapicu sto po stare dane pokaza da si prevarnt.lakse mi je bilo da gledam kompletan DPS svih ovih godina nego tebe ove 3 nedelje zalosno sto ti kao zreo covjek nemas svoje ja .

Radosav
Gost
Radosav

A sto veli ovaj iz Ulcinja?
Ko je ono doveo Ulcinj do prosjackog stapa?
Pitam za druga?

Anđelina
Gost
Anđelina

Ne mogu da vjerujem da se ovo ovako radi. Kao da smo u srednjem vijeku!

Dorotea
Gost
Dorotea

Ovo nidje nema da se po manastira vlada sastavlja. Pi.

Nikola
Gost
Nikola

Strasno da nam u ovu drzavu bilo sto cetnici odredjuju

Hogar
Gost
Hogar

To je glupost,očekujte sve najgore.Program ove vlade nema veze sa ekonomijom i demokratijom već se radi o dovršetku posrbljavanja.

Support
Gost
Support

Ne daj Bože da Milo prihvati Krivokapića za mandatara danas, sjutra. Ovi se ne bi dogovorili u zakonskom roku sigurno.🙊

Ivan cg
Gost
Ivan cg

Milo ima mjesec fore. Ako sve ovo on nije namjestio potpisace nakon 29 dana. Ako potpise ovoga za mandatara znajte da hoce da se povuce

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Eh da je do Mila riješilo bi se ovo. Pritisla kuka i motika iz cijelog svijeta, zabolje njih za četnike i posrbljavanje, imaju svoje interese.

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Ekspertska vlada da bude I sve će biti ok!Mandić ni pod razno!
Svu sreću novoj vladi želim,naravno EKSPERTSKOJ samo da ovaj narod crni progleda za koju
godinu ako Bog da!

Krsto
Gost
Krsto

Nema vama vise “ako Bog da”. Za vas vazi ako Risto da. Na Boga ste, uz Rila, davno pljunuli.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

“Progledati ” ce te vi mrzioci Crne Gore i crnogoraca.

Negokako
Gost
Negokako

Koji bog kako vas sramota nije da u svaku recenicu boga mecete..ajde viste sa tom novom laznom vjerom od srbijanaca sto su vam mozak isprali..nijeste se krstili do juxe sad mi pola miliona vjernika po crnoj gori pii kako obraza vise imate..na fejsbuk samo.slike crkava i molitvi koga vi pravite budalama sebe ili normalne ljude..koji bog da ti da platu… Više »

Barski
Gost
Barski

Ovo je predivno. Dovesti u vladu ljude koji ne priznaju i ne poštuju državu u kojoj žive. Samim tim i ne vole. I što očekivati od njih? Da će voditi politiku za dobrobit Crne Gore? Sumnjam da iko ko ima gram mozga može vjerovati u tako nešto. Ali sami ste birali.

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Nemaš mandat

Hogar
Gost
Hogar

Krivotvorenje i posrbljavanje crnogorske baštine su u svojim radovima sprovodili Đorđe Branković, Dositej Obradović, Jovan Rajić, Gavrilo Stefanović Venclović, Simo Milutinović, Vuk Stefanović Karadžić, Ilija Garašanin, Milorad Medaković, Dimitrija Milaković i mnogi drugi. Metode kojima su se služili bile su po sličnom ili istom obrascu koji se primijenio i na Hrvate i još neke narode: u tumačenju istorijskih izvora i književnih radova crnogorsko se jednostavno proglašavalo srpskim, ili se u… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Još od početka 20. vijeka velikosrbi su pisali raznorazne monografije o crnogorskim temama (država, kultura, narod; ponajviše o crnogorskim nahijama, plemenima, selima, bratstvima), pri čemu su se služili izmišljotinama neslućenih razmjera, sve radi negiranja crnogorstva i prikazivanja istih srpskim. Porijeklo crnogorskih bratstava izvodili su od poznatih srpskih osoba, pri čemu krivotvoritelji nisu prezali ni od izmišljanja osoba

Istina
Gost
Istina

Sa kojim pravom da pregovara jos nista nije zvanicno ako ga Milo ne prihvati opet vas nema. Covjek je prejak politicar treba da ucite.

Istina
Gost
Istina

Trajat ce te kratko. Procrnogorske pertije su jaka vecina kad se usaglaste imat 72%

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Vecina Naroda Crne Gore se ponosi SRPSTVOM.
Montenegrini/milogorci su manjina.
Svice svice rujna zora..

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

Ivan
Gost
Ivan

Vidjeces na popisu koliko ce biti srba polako. Vidite li kako se narod okrece. Sad sa kim god pricas on nije glasao DPS.haha. tako je bilo i 1919. Ovo 10% crnogoraca kojo su glasali DF ce ti od ove godine biti srbi i negirat sve crnogorsko. U narodu se to kratko kaze sa dva slova. Pi

Morty
Gost
Morty

Ili ekspertska vlada ili nece ni bit te vlade, e tek ce onda sa bude losez mozda narod svati da su pred izbore lazna obecanja pa bojkotuju izbore ako misle da nemaju za koga glasat. Obecali su eksperte to ako ne ispune onda im za drugo nista ne vjerujem.

Slobo
Gost
Slobo

A dje ce da obavi te pregovore? Pod Ostrogom ili u Cetinjskom manastiru

Valter
Gost
Valter

U Ćićevac

Ivanka
Gost
Ivanka

On nema sto da se dogovara sa politickim partijama, nego sa Amfilohijem. On je glavni mandatar a ne Zdravko

Anita
Gost
Anita

Nece oni moci da se dogovore oko podjele fotelja, a ocigledno da ih samo to interesuje

Nikola
Gost
Nikola

Iskreno, čeka ga ozbiljan posao, treba ne samo formirati Vladu, nego i tu Vladu voditi, donositi teške i bolne reforme, voditi računa o svakom evru, jdnom riječju mora izvući državu iz duboke krize!! Neka mu je sa srećom!!

Marko76
Gost
Marko76

Krivokapic se nece moci dogovoriti ni sa DF-om ciji je bio predstavnik, a tek sa ostalim

Bernini
Gost
Bernini

Veselo,nek nam je Bog u pomoći.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Nema ovo nikakve veze sa bogom .
Ima veze sa CRKVENOM MAFIJOM.

Rašo
Gost
Rašo

Prvo sa Ristom, on je glavni menadžer

Normalna CG
Gost
Normalna CG

Prvo Hag!

M@kica
Gost
M@kica

Kad ih nađu u šumu sa njima pravo u Hag, to je ono što su zaslužili ovi iz DPS za prošlih 30godina.

Idea
Gost
Idea

Pamtim 90te,kada je dps dosao na vlast,kom.part.je mirno predala vlast,i dosli su gori od nje,i ovi su mirno predali vlast i doci ce jos gori sto su sada.

Maki
Gost
Maki

Sta to znaci da kod nas niko ne valja ????

Negokako
Gost
Negokako

Bog je osim litija covjeku dao i mozak..jeste ovi su gori od prethodnih nego tebe to ne dopire ni do clanka kamoli do aparata za razmisljanje.Tebi svakako da dodje tutankamon i da ti kaze kako ra leti preko neba i da je ra bio srbin odma bi se potutankamoncio

Idea
Gost
Idea

Dok je kom.part.bila malo je kome sto falilo,a kada su dosli mladi zgodni videli smo kako je bilo,a sa ovima tek ce da vidimo jar im je jako dobar pedigre.

Milivoj
Gost
Milivoj

Znas li neku dobru i normalnu partiju a da radi na dobro svih gradjana?

Idea
Gost
Idea

Svakako ,ona partija koja nije opterecena nacinalizmom,sovinizmom i mrznjom,to je nekad bila partija anta markovica Reformisti,ali su ih mladi izgodni nazvali “ante prevarante”.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ovaj još nije dobio mandat, niti će, a on pregovara 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Maki
Gost
Maki

mijenjaj ime crni Njegose……

Negokako
Gost
Negokako

Vjerovatno htjede reci CRNI ZDRAVKO o ugaseni intelektu srbijanski ..mici se odavde imas vesti pa kod brace

Ivan cg
Gost
Ivan cg

Razgovori moraju poceti ili u ponedjeljak ili cetvrtak i ne smije biti crveno slovo. Nedjelja je dan za odmor.hahaha

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Predomislio se ne valjaju CV strucnjaka koji su se prijavili za ekspertsku vladu, kako rece ne stize da ih pregleda.

Pljevlja2
Gost
Pljevlja2

I Kanje Vest je Srbin kao i ovaj junak.

Trol
Gost
Trol

Pocinju samo da vide koji ce manastir sad. Na redu je Moraca, no ko ce vozit kroz kanjon po ovome gazapu

Mirjana_
Gost
Mirjana_

Pokvari mi dan slika ovog primitivca!

m.sjaka
Gost
m.sjaka

“Ovaj” je za razliku od tebe častan gospodin čovjek i humanista. 😉

Elektra
Gost
Elektra

kako razgovori, ako nije zvanično mandatar?

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Gospode bože, s andjelima mi ga miči s očiju.

Maki
Gost
Maki

Novi izbori. Prevareni smo. Onu noc je drecao sa one govornice – Ekspertska Vlada, uzivajte u slobodi! E, sad hocemo ekspertsku vladu i slobodu. Ili daj ili opet izbori.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Prevareni ste kazes, pa je li srbin ikada govorio istinu.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Daj df sve važne funkcije,narod to želi,uželio se devedesetih,valjda mu je dosadno?

Elektra
Gost
Elektra

Najelo se

aca palikuca
Gost
aca palikuca

Ostara si bez dana skole

Boka
Gost
Boka

Nije dobro da bude, nego mora da bude ekspertska vlada. Ako URA nije u stanju da najvažnije obećanje ispuni, na osnovu kojeg je dobila glasove, onda novi izbori.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Treba ih puštit 100 dana da se dobro izblamiraju.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ni minut! Za sto dana će sve urnisat.

Maja
Gost
Maja

E taman

Send this to a friend