Politika

Ćalović Marković: Razrješenje Katnića truli kompromis, Krivokapića interesovala funkcija, Abazović pregovarao sa DPS-om

Direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS Vanja Ćalović Marković kazala je, gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti da je razrješenje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića truli kompromis i ništa drugo do pranje njegove biografije.

“Katnić je otišao sa funkcije bez ikakve odgovornosti za ono što je radio na poziciji GST”, navela je Ćalović Marković.

Prema njenim riječima, kašnjene sa početkom tužilačke reforme je bilo uslovljeno i time što je namjera bila da se jedan politički specijalni tužilac samo zamjeni drugim.

“Primjeri Katnića i Đurđine Ivanović pokazuju kakva se poruka šalje tužiocima-da za korupciju i neznanje neće odgovarati – tu ne možemo govoriti o tužilačkoj reformi”, istakla je Ćalović Marković.

Kada su u pitanju spoljnopolitički prioriteti, Ćalović Markovič ističe da su građani pokazali da politika Demokratskog fronta nema većinu u Crnoj Gori.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Ćalović Marković je istakla da je situacija u toj zemlji povod da naši političari stave po strani razlike i učine sve kako bi zaštitili ovu zemlju.

“Nadam se da Balkan neće poslužiti kao mjesto odmjeravanja snaga velikih sila. Veliko je pitanje kakav će biti odgovor Evropske Unije”, navela je ona.

Istakla je i da će Crna Gora osjetiti ekonomsko-političke posljedice ukrajinske krize, te da će to uticati i na naše odnose sa Evropskom unijom.

Ćalović Marković je kazala da je posljednjim političkim dešavanjima ubrizgana injekcija DPS-u.

“On je uspio da se revitalizuje i to je opasno za ovu državu”, istakla je, između ostalog, Ćalović Marković.

Dotakla se i partijskog zapošljavanja.

“Svi su uzeli fotelje i zapošljavali po dubini. Problem je što u njih nisu sjeli najsposobniji, nego najpodobniji politički kadrovi koje partije sada koriste sa svoju promociju”, navodi direktorica MANS-a.

Kazala je i da Nacionalni savjet za borbu protiv visoke korupcije nije mogao da ima rezultate.

“Krivokapića to nije zanimalo. Njega je interesovao Zakon o slobodi vjeroispovijesti i ništa više osim da ostane na funkciji, a Abazović je pregovarao sa DPS-om”, tvrdi Ćalović Marković.

Ona je kazala da joj je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na sastanku sa vicepremijerom Dritanom Abazovićem rekao da je autoput dogovoren po sistemu “ključ u ruke” i da ne može da joj da dokumentaciju.

“Abazoviću je bio veći interes dobar odnos sa Bojanićem, nego da podaci o autoputu budu objavljeni”, tvrdi Ćalović Marković.

Ona je saopštila i da država nije zadala nikakav, a kamoli ozbiljan udarac organizovanim kriminalnim grupama.

“Hapsimo kamiondžije i špeditere, ne znamo ko su vlasnici tona kokaina. I dalje ne postoji evidencija robe u Slobodnoj zoni Luke Bar”, dodala je ona.

Istakla je i da bi najgora stvar za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala bila ta da dobijemo VDT-a glasovima DPS-a.

Ćalović Marković je saopštila da Crna Gora nije samo korumpirana, nego zarobljena država u kojoj su interesi pojedinica bili ugrađeni u zakone.

“Ako i nova vlast bude kao DPS, onda smo mi zarobljeni u jednom začaranom krugu gdje možemo samo da kažemo da se nadamo da će neka naredna generacija živjeti u nekoj drugoj državi”, dodala je ona.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miro
Gost
Miro

Gospodjo dozvolite makar propuhu da vam udje u mozak . Dozvolite mu da se u njega nastani razum i poslovna čast . Ostranite mržnju iznutra . Mržnja nije gorivo koje časne ljude pokreće.

Moral
Gost
Moral

Nešto ne viđesmo tvoje rezultate, a i nema te odavno da organizuješ proteste itd itd, mozda nešto oko ove skupoće što nas nagrdiste ili to nije bitno?!

Fuj
Gost
Fuj

A đe si evo godina i po?!

Suza
Gost
Suza

najbolje kad se ne pojavljuješ ti da o DPS govoriš nešto da je vječna CG 💪💪💪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Pomorac
Gost
Pomorac

Nesto se nisi čula ovu zadnju godinu dana. Ako već radis taj posao budi prema svima ista draga Vanja.

Pero
Gost
Pero

Sve u pravu

prkosi
Gost
prkosi

oboje ste u slobodnom padu standarda etike i profesionalizma

SRAMOTNO
Gost
SRAMOTNO

“On je (DPS) uspio da se revitalizuje i to je opasno za ovu državu”,reče Ćalović , ne smeta joj obraz. S kojim pravom se ovako ophodi prema pripadnicima najbrojnije partije u CG? I po čemu je to opasno što izdajnici nijesu uspjeli da unište DPS? Sram te bilo, gospođo! Ti si tme potcijenila 150 000 ljudi koji su dali podršku… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Saglasan sam sa Vanjom u mnogim stvarima! Imam samo hedno pitanje za nju i novinare takođe, a to je kome sad idu pare od računa na kojima nam po 2-3 puta množe potrošene sate, jer je ona nekad pokušala organizovati proteste zbog toga, ali nažalost nije imala podršku naroda? Mnogo outa smo čuli da pare idu Blažu Đukanoviću, pa je… Više »

Levis
Gost
Levis

Ako pravite novu CG onda je ovo.što radite trulo.Donijeli ste zakon koji nema podršku VK,samim tim i Tužilački savjet je politizovan.U njemu sjedi čovjek koji bira tužioce,a bio je pripravnik prije 4 godine.Na kraju se svodi na to da budu vaši umjesto njihovih,nije iskorak

Send this to a friend