Politika

Reakcija Vujanovića opravdana i odgovorna

Poziv crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da omogući poslaniku Nebojši Medojeviću da se brani sa slobode opravdana je i, sa stanovišta vladavine prava, odgovorna reakcija, smatra potpredsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, Branislav Radulović.

Vujanović je ranije danas putio pismo Stankoviću sugerišući mu da donese uputstvo kojim će glavnom specijalnom tužiocu, Milivoju Katniću, saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Medojević može braniti sa slobode.

Radulović je naveo da je smisao garantovanja imunitetskih prava poslanika zaštita slobodnog poslaničkog mandata i garantovanje uslova za nesmetano vršenje poslaničkih prava, koje je, kako je kazao, nemoguće vršiti u uslovima određenog pritvora.

“Garantovanjem imuniteta posebno se štite lične slobode poslanika i u predmetnom slučaju, postupajući po sugestiji predsjednika države, postupak se ne opstruira, već se poslaniku kojem se skinuo imunitet omogućava da se brani sa slobode”, objasnio je Radulović za agenciju MINA.

Stoga, kako je rekao, reakcija Vujanovića ima punu pravnu opravdanost i utemeljenost, shodno ustavnom odredjenju imuniteta u crnogorskom pravnom sistemu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anominus
Gost
Anominus

Poiltikantstvo i zloupotreba položaja. Radulović veze nema. Ako je poslaniku ukinut imunitet, mora imat isti tretman kao bilo koji drugo osumnjičeni. A, intervencija Muljanovića je bezprizorno miješanje u tuđe poslove.

šśepan
Gost
šśepan

Ne svidja se ni meni cak Sramota

Lovac
Gost
Lovac

Ne sviđa mi se

Zrno
Gost
Zrno

Da pitamo gosp.Radulovica gdje to pise ili njegovo proizvoljno tumacenje.Pustimo VDT da odluci prema tezini krivicnog dijela bez uplitanja politike.Ispada da se tumaci zakon kako se kome prohtije,lako je mlatarat okolo misljenjima jer nista ne kosta,ali odgovornost je na VDT-u.

Send this to a friend