Politika

Referendumski karavan: Milačić kombijem do Brisela?

Marko Milačić sa grupom istomišljenika sprema novu anti-NATO akciju, ovoga puta usmjerenu na više evropskih adresa, saznaju Dnevne novine.

Naime, Milačić prikuplja novac za organizaciju tzv. referendumskog karavana, zapravo simboličnog putovanja u trajanju od desetak dana od Podgorice do Brisela, tokom kojeg bi propagirao neutralnost Crne Gore, umjestvo članstva u NATO savezu.

Milačić je planirao da ovo putovanje obavi u jednom kombiju, ali je, kako se navodi u tekstu Dnevnih novina, od svog ruskog finansijera Ilje Aleksandrova, koji je navodno i ranije novčano pomagao njegove anti-NATO akcije, dobio nalog da karavan proširi sa nekoliko automobila i jednim autobusom. U suprotnom, Rus nije spreman da finansira kombi-turneju Milačića i nekoliko saputnika!

Nedostajuća finansijska sredstva Milačić je nakon toga pokušao da obezbijedi preko kanala DF-a u Rusiji, a kako će se završiti Milačićeva potraga za finansijerom kombi-putovanja po Evropi, ostaje da se vidi…

Inače, nakon što je pisao senatorima u SAD, najjačoj vojnoj sili u Alijansi, protiv ulaska Crne Gore u NATO, Marko Milačić sada pravi turneju kroz države članice NATO, protiv NATO.

Send this to a friend