Politika

Resulbegović: Solanu može da zaštiti samo jaka Crna Gora

Odlaganje sprovođenja odluke o preuzimanju upravljanja prostorom Solane, od strane Opštine Ulcinj je samo nastavak u nizu loših odluka aktuelne vlasti, koje su ovaj, nekadašnji ponos ulcinjske i crnogorske privrede pretvorile u ekološki problem čijim se rješavanjem moraju baviti institucije EU, saopštio je danas predsjednik OO SDP Ulcinj
i kandidat za poslanika na listi “SDP – Jaka Crna Gora” Naser Resulbegović.

Kako je rekao, u SDP-u nijesu iznenađeni nespremnošću lokalne samouprave Ulcinj da započne sa realizacijom preuzetih obaveza.

“Na to smo ukazivali i prilikom usvajanja pomenute Odluke. Jasno smo tada ukazali da ta Odluka nije usmjerena na istinsku zaštitu Solane, nego samo na prebacivanje vrućeg krompira i odgovornosti sa države na lokalnu upravu. Opština Ulcinj ne raspolaže, a izvjesno je, da ni u skorijoj budućnosti neće raspolagati ni kadrovskim ni finansijskim mogućnostima da iznese teret zaštite Solane”, dodao je Resulbegović.

Iskazali su tada, kazao je, strah da će to rezultirati neostvarivanjem funkcije zaštite, a vrlo vjerovatno otvoriti prostor za nove višemilionske sporove, jer Opština Ulcinj ovom Odlukom osim obaveze za finansiranje zaštite, preuzima obavezu i za obeštećenje privatnih vlasnika za moguću štetu koja im može biti nanijeta sprovođenjem Odluke.

“Poučeni iskustvom iz nekih drugih sudskih postupaka, vrlo je moguće da će građane Ulcinja ponovo, vrlo skupo koštati neznanje i servilnost onih koji upravljaju ovim gradom. Stav SDP-a je i tada a i danas, po ovom pitanju jasan: ulcinjska Solana mora biti zaštićena, ali njena zaštita prevazilazi lokalni, čak i nacionalni značaj i ne može biti prebačena na teret samo lokalne zajednice već iza toga treba da stane država. Kao i uvijek – vrijeme je i ovoga puta potvrdilo stavove SDP-a. Solanu može zaštiti samo Jaka Crna Gora”, poručio je Resulbegović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vahida
Gost
Vahida

Naser mnogo dobra covjek. Solana mora se zastiti. Bravo SDP !

Igor
Gost
Igor

Nekadašnji ponos ulcinjske i crnogorske privrede pretvorile u ekološki problem čijim se rješavanjem moraju baviti institucije EU.
BRAVO za kandidata na listi “SDP – Jaka Crna Gora” Naser Resulbegović.

Ivana
Gost
Ivana

Solanu može zaštiti samo Jaka Crna Gora i JAK SDP !

maRS
Gost
maRS

Ulcinjska Solana mora biti zaštićena ! SDP DO POBJEDE !

Andjela
Gost
Andjela

Odlaganje sprovođenja odluke o preuzimanju upravljanja prostorom Solane, od strane Opštine Ulcinj je samo nastavak u nizu loših odluka aktuelne vlasti. Stoga velika podrska za SDP !

Send this to a friend