Politika

Ristić se „feeling fantastic“, a ministar ne zna ima li potjernice

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović rekao je novinarima u Beogradu da ne zna je li srpski državljanin Nemanja Ristić, kog Crna Gora traži zbog pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori 16. oktobra, na Interpolovoj potjernici.

„Ne znam i nije mi posao da to znam“, rekao je on, pa objasnio svoje „neznanje“.

“Policija je organizovana na način da je na njenom čelu direktor. Ali, i u slučaju međunarodnih potjernica, nije nadležna policija, već nadležni sud i Ministarstvo pravde daje nalog policiji da se određeno lice nađe na određenoj potjernici – crvenoj ili plavoj Interpolovoj potjernici, tada se to lice privodi i daje u dalju proceduru. Policija nije sudija, nije tužilac, ne odlučuje da li je neko kriv, da li neko treba da se sprovede negdje, ne odlučuje da li se neko pušta u pritvor, to rade drugi organi”, rekao je Stefanović.

S druge strane crnogorski ministar pravde Zoran Pažin ranije je objasnio da Srbija, kao članica Interpola, mora da ispunjava svoje obaveze. On je tada objasnio da će Ministarstvo pravde poslije hapšenja tražiti izručenje.

Ristić kraj Lavrova u Beogradu

U međuvremenu Ristić, koji se nedavno slikao kraj ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Beogradu,  nastavlja slobodno da se šeta, a od juče prijeti da će nam uskoro „biti jasno sve“ kad se „obrati iz Moskve“ preko Russia Today.

Povrh svega toga, on se i dobro zabljava, pa se stiče utisak da ga niko i ne traži.

Na Facebook nalogu je sinoć postavio fotografiju sa statusom „feeling fantastic“.

Interpolova crvena potjernica za dvojicom ruskih državljana Eduardom Širakovim i Vladimirom Popovim raspisana je 6. decembra, a za Nemanjom Ristićem, Predragom Bogićevićem i Milošem Jovanovićem iz Srbije 8. decembra, ranije su objavile Dnevne novine. Oni se sumnjiče da su organizatori i saučesnici osujećenog terorističkog napada u Crnoj Gori, koji je trebalo da bude izveden na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Send this to a friend