Politika

Rješavanje crkvenog pitanja udar u štab velikosrpskih akcija prema Crnoj Gori

Najava donošenja zakona kojim bi se Crnoj Gori vratila otuđena sakralna pravoslavna imovina glavni je razlog najnovije orkestrirane netrpeljivosti prema državi. Nije teško shvatiti da će taj zakon udariti po sred štaba svih velikosrpskih akcija protiv Crne Gore, ocjenjuje u intervjuu Vikend novinama Milenko Perović.

Osvrćući se na obilježavanje Podgoričke skupštine u režiji Srpskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori, Perović upozorava da se “proslavom jednog povijesnog sloma naše države hoće demonstrirati spremnost za priređivanje njenog sljedećeg povijesnog sloma”, poručujući da oni koji politički i duhovno vode Crnu Goru moraju znati da sitnim i krupnim ustupcima neće “neznano kud nestati osvjedočeni neprijatelji svega crnogorskoga”.

Na pitanje da li priče o navodnoj ugroženosti Srba u Crnoj Gori, izjava srpskog patrijarha o njihovom položaju, proslava Podgoričke skupštine, radovi na crkvi na Rumiji…imaju isti imenitelj, istu pozadinu i cilj Perović kaže da su duboki  i brojni razlozi te netrpeljivosti. “Jedan od najjačih je gledanje “zlim okom” na crnogorsku samobitnost. Kad god su Crnogorci činili nešto valjano da učvrste samobitnost, “po automatizmu” se pokretala i velikosrpska netrpeljivost.”

“Najava donošenja zakona kojim bi se Crnoj Gori vratila otuđena sakralna pravoslavna imovina glavni je razlog najnovije orkestrirane netrpeljivosti koja se pokazuje u događajima koje pominjete. Nije teško shvatiti da će taj zakon udariti po sred štaba svih velikosrpskih akcija protiv Crne Gore”, smatra on.

“Već trideset godina slušamo politikantski “šlager” o “ugroženosti Srba”. I svaki put se on pokazivao kao preludijum za velikosrpske topovske kanonade po komšijskim gradovima i osvajačke pohode na tuđe teritorije. To je potpuno ista matrica kojom se traži bilo kakav casus belli, kao što je bila ona Hitlerova. Da podšetimo, Hitler je započeo imperijalna osvajanja Evrope izražavanjem zabrinutosti zbog “ugroženosti sudetskih Njemaca”. Očito je da pomenuta “adresa” u pohod na crnogorsku samobitnost sada pokušava uvući i politički naivnije Bošnjake”, dodaje Perović.

Na pitanje kako komentariše zahtjev Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori da se “koriguje” izgled crnogorske zastave i uz postojeća obilježja doda i polumjesec Perović ističe da je inicijativa pojedinih Bošnjaka o polumjesecu koji treba dodati crnogorskoj heraldici tugaljivi znak iživljavanja jednog odocnjelog nacionalizma.

“On je u apsolutnom raskoraku s realnim položajem Bošnjaka u današnjoj Crnoj Gori. Nema zemlje na planeti u kojoj je položaj Bošnjaka bolji, nego što je u Crnoj Gori. Ovom se inicijativom traži hljeba preko pogače. Čak se ni najzadrtiji velikosrbi nijesu šetili da pokušaju u crnogorski grb nekako usekati četiri ocila. Po istoj stupidnoj logici o “zastupljenosti” u heraldici, u crnogorski grb bi trebalo nastaniti nekolika crvena i bijela kvadratića, pa crnog albanskog orlićka, pa romski točak, za svaki slučaj i Davidovu zvijezdu. Tako bi se od državnih simbola Crne Gore načinila nacionalistička “ruska salata” s varijabilnim sastojcima. U svoje vrijeme tako su načinili dursko-molsku muzičku nakazu od himne Kraljevine Jugoslavije s zakrpama od tri nacionalne himne!”, naglasio je on.

Na konstataciju što DF traži da se datum rođenja Petra II Petrovića Njegoša proglasi za državni praznik Perović ističe da se u plemenitost političkih namjera Demokratskog fronta možvjerovati taman koliko i u danajskog drvenog konja koji je poklonjen Trojancima.

“DF na čelu s Amfilohijem Radovićem svojim neprikosnovenim liderom -uvijek računa s “posrbljenim Njegošem”. Računa i s tim da su Crnogorci “slabi” na Njegoša pa će lakomisleno pristati da im nešto “srpsko” bude proglašeno za državni praznik. Koliko je političkog poštenja u DF, tolika je šansa da im inicijativa bude prihvaćena”, ocijenio je Perović.

Prema njegovim riječima “kreatori” cijele frtutme oko proslave tzv. Podgoričke skupštine hoće da pokažu da s velikosrpskim projektom osvajanja Crne Gore nije gotovo ni poslije Referenduma ni poslije donošenja Ustava Crne Gore ni poslije njenog pristupanja NATO paktu ni poslije odmaklog kretanja prema Evropskoj uniji.

“Ovim “kreatorima” itekako je poslije osamostaljenja Crne Gore išlo naruku pogrešno shvatanje uticajnog dijela političke klase i intelektualaca koji čine njenu servisnu službu da tzv. crnogorske podjele treba rješavati njihovim “institucionalizovanjem” i “normalizovanjem”. Drugim riječima, oni koji politički i duhovno upravljaju Crnom Gorom mislili su da će sitnim i krupnim ustupcima učiniti da neznano kud nestanu osvjedočeni neprijatelji svega crnogorskoga. Odmah poslije Referenduma moralo se krenuti u proces političke de-normalizacije i krivično-pravne delegitimacije četništva”, rekao je on.

Istakao je da je pobjednička strana s referenduma morala prema protivnicima samostalne države odmah pripremiti i provoditi nešto poput crnogorske verzije “Rekonstrukcije Juga”, tj. mjera integracije poražene strane Južnjaka u jedinstvenu američku državu.

“Posebno, moralo se riješiti pitanje institucionalnog statusa crnogorskog pravoslavlja. Ništa se od toga nije desilo! Zbog toga je zakonomjerno što je neprijateljstvo prema Crnoj Gori uzelo toliko maha. Ono više nije incident, nego siledžijska osionost koja svakodnevno pravi teške skandale. I može joj biti, jer država crnogorska se pravi nevješta”, smatra Perović.

Navodi da se u odnosu na nekoliko post-jugoslovenskih država koje intenzivno žive svoje teške traume, Crna Gora doista doima kao oaza mira na Balkanu.

“Ona bi to u potpunosti i bila, kada ne bi bilo stalnih velikosrpskih pokušaja da se razori politički i duhovno. Bez straha da će mi biti pripisana pristranost i da ću narušiti status nepopravljivog kritičkog intelektuaca, mogu iznijeti i dokazivati ocjenu da je predsednik Đukanović izrastao u političku figuru čiji značaj znatno prevazilazi okvire Crne Gore. Za to su ga svakako kvalifikovale besprekorna vanjska politika i neki elementi unutrašnje politike na čije je kreiranje odlučujuće uticao. Ne želim prešutati svoju davnašnju ocjenu da još uvijek pred njim i svim dobronamjernim činiocima stoji zadatak otapanja ogromnog unutrašnjeg crnogorskog ledenog brijega. Čine ga jezičko, vjersko, kulturno, naučno i prosvjetno pitanje današnje Crne Gore”, ztaključuje Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mladen
Gost
Mladen

Vidi se da ovaj covek je frustiran kad se pomene bilo sta srpsko. Agresivan i zadojen mrznjom. Treba izbjegavati ovakvim ljudima davati da govore za medije jer unose razdor medju bracom.

freeMNE
Gost
freeMNE

Ovaj covjek je izrekao surovu istinu i fino objasnio
odnos “osvjedocenih neprijatelja” prema CG “samobitnosti”.Razdor medju bracom upravo oni stalno podgrijavaju.Gospodin Perovic je jedan od rijetkih koji bez dlake na jeziku ukazuje na genezu i trendove velikosrpskih elita prema CG.Da je kojim slucajem gospodin Beckovic progovorio,to bi bilo opsteprihvatljivo,bez trunke sumnje u “razdor medju bracom”

biba struja
Gost
biba struja

riješenje crkvenog pitanja…….znači država uzima crkveno zemljište u svoj posjed, a onda ga po vašarskim cijenama daje građevinskom lobiju da na njemu gradi hotele i vile, debelo se ugrađujući, pa već je u proceduri zakon da država od vlasnika po sili zakona otima zemljište plaća ga po vašarskim cijenama a onda u ime državnog interesa poklanja bizmismenima bliski vlasti da… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ljudsko smeće

volimnato
Gost
volimnato

bolje ih poslušajte, Bešlina i Perovića, nego da vas opet pameti privode iz Aviana

Tip top
Gost
Tip top

Ocemo, kad si ti rekao, evo nas odmah, sto nam ranije ne rece nismo znali da treba.

srbin cg
Gost
srbin cg

Bravo profesore svaka ti je ka u mile budaka i maksa luburica

Dupli aršini
Gost
Dupli aršini

Milenko Perović, moralna gromada koja je osuđena za mobing asistenta na Univerzitetu u Novom Sadu. Nema šta, autoritet svetskog glasa. Jedan od crnogorskih parazita, koje Srbija hrani, a on laje na istu. Ni njemu, ni Bešlinu, naravno ne pada na pamet da se presele u svoju voljenu “matičnu” državu. Licemeri najgori. Razlika je što Srbija nikome ne brani da izrazi… Više »

Danko
Gost
Danko

A sto ne bi ti nama naveo dje on to pominje cijelu Srbiju? Pa na taj nacin je on potpuno u pravu ako su svi Srbi fasisti i g…a! Na tvoju zalost – NIJESU ! I mi to znamo a ti kao pravi fasista- NE ZNAS!

Dupli aršini
Gost
Dupli aršini

Da je neko od crnogorskih Srba, slično govorio o Crnoj Gori i njenoj politici, ovde bi bio proglašen za nesoja, posrbicu ili koje već pogrdne izraze upotrebljavate. Ovako, pošto se napada Srbija, to je sve prihvatljivo i poželjno. Inače, istina je da ja zaista imam fašistički pedigre pošto mi je jedan deda prošao Sutjesku sa Drugom Proleterskom divizijom a drugi… Više »

sramotnici
Gost
sramotnici

Bravo, Perovicu, sve je to istina! No, zasto cutimo i trpimo, svaki dan je sve gore?

Tip top
Gost
Tip top

Nemoj da trpis, idi se olaksaj.

Oki
Gost
Oki

Hocemo polumesec na grbu ko za vreme kralja Aleksandraaa…

Musa
Gost
Musa

Na jedan dio Bosnjaka ima uticaj Erdogan. Preko cika Putina oni mogu biti orkestrirani da podizu tenzije oko gluposti.

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Ja sam kao crnogorac maštao da će crna gora da procvjeta 😃😃😃😃😃😃😃😃👍

Tip top
Gost
Tip top

Masta radi svasta

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Koi smor od covjeka…! Sve mu se zasniva na necesovom Srbijanstvu a CG Srbe i ne pominje a kamoli da kaze pozetivno nesto za njih

Mile Sumadinac
Gost
Mile Sumadinac

što je najgore živi u Srbiji

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Mile Sumadinac Gomile njih parazitiraju po Srbiji. Od ovog Perovića, preko Bešlina, do Tadića, Latinke Perović, Pera Lukovića, Borke Pavićević, Staše Zajević i sl. Zagrebi samo malo po pedigreu nekog izdajnika u Srbiji i naći ćeš Crnogorca ili potomka nekog Crnogorca komuniste koji se poslije ww2 naselio u Srbiju. Crveno komunističko smeće je munjevitom brzinom metastaziralo u žuto globalističko… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jesu vala i ne samo oni nego i Đoković. Ana Ivanović, Janković, Prlainović, Mandić , Vico. skoro svi fudbaleri, košarkaši i košarkašice, rukometaši muški i ženski, profesori na fakultetima… Vaši si samo Ceca, Džej, Karleuša i slični.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Đokovića i Anu Ivanović ne računaj. Nikakve veze sa Crnom Gorom nemaju, to su vaše besramne laži. Đto se tiče Prlainovića, Mandića, Vica ( za kojeg nikada ne ču’, no dobro) neka slobodno idu dolje. No, oni govore više o vama no o nama. Govore kakva vam je država pa neće da igraju za nju. Stavi prst na čelo i… Više »

Lična za izbore
Gost
Lična za izbore

Kako se usuđuješ da u isti koš stavljaš dukljanske parazite koji piju krv Srbiji i ljude koji su po svetu proneli slavu te države pri čemu ni rečima ni ponašanjem, nikad nisu naneli štetu istoj.

Ljuta
Gost
Ljuta

Šta reći za umišljene komuniste koji se obogatise svojim poštenjem osim isusa lopovi

Zoran
Gost
Zoran

Svaka ti je rec na svom mestu perovicu.

Mile Sumadinac
Gost
Mile Sumadinac

a što ga ne pitaš zašto živi u Srbiji?

Samo pitam..
Gost
Samo pitam..

A zašto Amfilohije zivi u CG?

Tip top
Gost
Tip top

Pa tu se i rodio.

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Dan u crnoj gori se sastoji idem da izađem da prošetam i popijem kafu. 👍A živi se od trista eura treba platiti struju vodu telefon treba jesti treba popiti kafu dnevno u kafić a o penzionerima da ne pričam i ovoj mojoj generaciji kad budu penzioneri od čeka će zivjeti. Ja ću makar prozivjeti imati da pojedem dok me noge… Više »

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

A jadna li si crna goro zajedno sa srbima iz budve i njihovih pet eura za piće i krevet dnevno. Hehe e jadna li si. Jadna li si i sa politicarima. 👍

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Mladen ima one prste malecke pinco balinac i 12 centimetara u glavu 😃😃😃😃😃👍i on nekome nesto da kaže.👍😃

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Ja viđoh mladena kaluderovica vozi onu staru trojku 😃👍onaj pravi zapekli covjek. 👍😃

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

A sto ja ima da pričam sa ovim devojkama vi ste zadojeni sa mržnjom i muškarci isto. Kojom vam brzinom ide voz. I koliko vam je godina staro auto i koliki vam je račun u banku. 👍

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Silvija može sestra da ti dođe u goste može da ostane koliko oće. 👍

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Silvija neka si starija godinu dana od mene sad cu samo tebe da pišem jer me nikad nisi uvrijedila ove ostale jesu. 👍

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Silvija kupujem kuću 300 kvadrata. A da vas pitam može li deset osoba stati u 300 kvadrata. Nas ima samo troje nego pitam za goste. A nije skupa kuća oko 200 hiljada. 👍

Psycho
Gost
Psycho

Ah, stari lisac, komunjara i lijevo-hegelovac, moj bivši profesor, uhljebio se u Srbiju pa pljuje po Srbima. Ovakvima je malo krvi da im daš.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ne pljuje no istinu govori

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Pa to, istinski pljuje!

Mojsije
Gost
Mojsije

Profesoreva kazivanja odražavaju suštinu problema i iniciraju prave državne poteze za suzbijanju odnosno eliminiranju velikosrpskog nacionalizma,posebno izražen djelovanjem SPC i domacih sljedbenika.

Kotor.
Gost
Kotor.

Profesor Perovic je neumorni borac i intelektualac za ” pravo cast i slobodu Crne Gore” e, sad to se srpskim sovinistima, srpskoj politickoj i crkvenoj eliti normalno ne svidja. Dakako bili bi najsretni da ga nema. Ne samo nego bilo koga koji stoji u odbrani Crne Gore. Vi profesore nastavite vasu plemenitu misiju i da zivite jos dugo i dugo… Više »

Toni
Gost
Toni

Ne znam da se profesor Perović ičim korisnim bavi (naučnim radom, mislim), sem što daje izjave koje skupljaju komentare na CdM-u. U Srbiji niko i ne zna za njega, osim što ga je neki asistent tužio zbog mobinga. Nebitna i irelevantna ličnost čije izjave imaju težinu samo u Crnoj gori i to u ograničenom smislu.

drug
Gost
drug

Važno da je Šešelj relevantan.

Mugabe
Gost
Mugabe

Seselj nije neki covjek, ali je profesor doktor nauka! Nemaš ti taj kapacitet ni da provjeris činjenice koje taj zna.

drug
Gost
drug

Šešelj sve zna, samo ne zna da je porijeklom Hrvat, hahaha.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

drug

Prvo sumnjam da je porijeklom Hrvat, a da i jeste kakva je razlika između Hrvata i Crnogoraca a po pitanju Srba ?
Nemaš se šta smijati kiselim osmijehom.

Mugabe
Gost
Mugabe

To mu ga ti tako pametan odredio jer si čuo da ih ima samo tamo hahahaha Seselj kaže da su mu iz Kuča. Zato biće voli Bjelase.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Kotor.

Onda neka se iseli iz Srbije i za ” pravo cast i slobodu Crne Gore” neka se bori u Crnoj Gori.
I ne samo on.
A plemenitu misiju neka nastavlja iz pećine odakle mu je ćaća došao u Srbiju poslije ww2.

Gledalac
Gost
Gledalac

R. Srpska: Ovo sto si napisao naravno ne vazi za tebe. Ti mozes da se boris iz Bosne za Srbiju i imas pravo da koristis modernu tehnologiju. I da ne zaboravim – imas i pravo da sve sto kazes proglasis za univerzalnu istinu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Gledalac Interesantno je i smiješno kako vi Crnogorci branite neodbranjivo, kako bi prikrili svoje zločine koji su jasni kao kristal. Prvo, ja ne živim u Srbiji, drugo ja sam za razliku od Perovića Srbin a ne Crnogoraca. A Srbija je po ustavu država srpskog naroda, nije građanska kao tvoja CG na čijoj će se zastavi uskoro vijoriti i polumjesec,… Više »

miro
Gost
miro

Za vrijeme Austro Ugara tvoji preci su bili u službi okupatora palili i žarili po C.G i Srbiji a njegovi borili se u dva balkanska rata i prvom svjetskom ratu na prostore C.G iSrbije protiv vas sluga okupatora,e zato ima više prava da živi iradi u Srbiji nego vi iz R.S. a to su neoborive činjenice

Ljuta
Gost
Ljuta

Mora da mu se ti preci spominju u sve bitke stare CG…e sramote kako unuci mogu posramiti pretke….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ miro

I milivoj bešlin je vaše smeće. Nemam ja ništa protiv njih, ali neka govore iz špilja i pećina iz kojih su im roditelji izmigoljili ubijajuć Srbe i naseljavajuć’ se na njihovu imovinu, a ne iz Srbije.

Ljuta
Gost
Ljuta

A je li se on ono kandidovao za predsjednika Srbije? Da! Pametnom dosta a milogorcima samo milo upravlja mozgom…

Crnogorski Beto
Gost
Crnogorski Beto

Vidim Risto organizovao Srbe na ovom portalu pa napali danas. Na izborima se odlučuje a ne po portalima. Ohladite malo.

Vale
Gost
Vale

Jes since me je zva rece sjutra napisi nesto na CDM, javice se ono djubre od Beta crnogorskog

Mugabe
Gost
Mugabe

Ahhahaha vale legendo! Jel ti bas bio izričit za ovo djubre beta (cus beta 😂)?

Ljuta
Gost
Ljuta

Mi dobismo Boku …Budvu Kotor tivat HN..ostalo VAM poklanjamo i neka vam je sa srećom

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Velika je Panika kod okupatorske ilegalne tzv.sPc. Mora da se Seli i to nije njima
Problem njima Profiterskom preduzecu od vise 1200 popova dje ce im se zatvorit
Glavna Slavina za Dotok Stotine miliona eura,to je njima problem svih problem,
a sekta nema veze sa crkvom i Bogom !!

Caka
Gost
Caka

Aj da vidimo ko ce se selit.

Toni
Gost
Toni

Brate, kad vi to uzmete u svoje zlatne ruke, ima da bankrotira za godinu.

Tip top
Gost
Tip top

Niko se nece seliti ko je u cg vec vekovima.

Reset
Gost
Reset

Vekovima u CG?

Ljuta
Gost
Ljuta

Pazi jadan kome prijetis …Gaeta je blizu…

E3e
Gost
E3e

Nikada se srpska svijeća neće ugasiti u Crnoj Gori, džaba svi ovi napadi konvertita koji mrze sami sebe,mrze svoje očeve mrze svoje majke mrze svoje djedove i pradjedove. I da za kraj NA LOVĆENU NJEGOŠ SPAVA NAJMUDRIJA SRPSKA GLAVA.

zdrav razum
Gost
zdrav razum

LOVCEN KRASE PETROVICI, A KOSOVO OBILICI…Pa, vidjite dje vam je Obilic, a Lovcen i Petrovici su SAMO crnogorski!

Ljuta
Gost
Ljuta

Jeste rekla ti je to baba Ida

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pravac : Novi Sad- Cetinje.
I ne vraćaj se više.

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Srbijanci sta ce vi toliko Prdnjave o Crnogorcima koji Zive u Nezavisnu Republiku Vojvodinu !!
oni su kao i srbijanci Migranti u Vojvodini,Jedino Autohtoni u Vojvodini su Madjari !!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Prvo se očešljaj.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ovo gore važi za Mila Vujovića.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milo, djelimično si u pravu. U Vojvodini su autohtoni u velikom broju i Njemci, Slovaci, Rusini, Rumuni i veoma malim brojem Srbi. Mada ideja da nam vrate Crnogorce, nije loša, pod uslovom da uzmu Srbe iz Crne Gore.

Tip top
Gost
Tip top

Milo, zelim ti nezavisnu Boku kotorsku sa budvom, sto pre.

cinik
Gost
cinik

Ova osoba je negacija sebe!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kažem ja…. zagrebi samo malo po pedigreu nekog izdajnika u Srbiji i naći ćeš Crnogorca. Potomci komunista naseljenih pošlje ww2. Jedan od njih je i ovaj gore, a pored borisa tadića, latinke perović, pera lukovića, borke pavićević, staše zajević i još puno njih. Nemam ja ništa da oni ovo govore po pećinama, međeđim brlozima, lisičijim jamama i pećinama oklen su… Više »

Zrno
Gost
Zrno

Treba sto vise ove huskace pustat u javnost i srbe i srbocrnogorce i crnogorce i albance i turkebosnjake ne bi li se sto prije poklali pomedju sebe pa da se posle mirimo. Eee kukala nam majka za nama i novinarstvom prodanim

Meho
Gost
Meho

Milo je jedan diktator, to svako u EU zna… Ko se sa njime hvali taj je totalno pobrkao loncice.

Mugabe
Gost
Mugabe

Nasljednik moj 😂😂😂

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lijepo se ti milenko perovići preseli iz mrske ti Srbije u Crnu Goru. To bi bio moralan čin. No,….. ti si Crnogorac.

Crnogorski Beto
Gost
Crnogorski Beto

Sta bi tek trebali da urade Srbi iz Crne Gore. Svi u juznu Srbiju.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Crnogorski Beto

Praviš bezobrazne paralele.
Jesu li to ni Srbi koje vi nazivate ” posrbice”.
Oni su tu domicilan narod, a cg su u Srbiji došljaci, stranci, strani element.
Nisu čak ni nacionalna manjina, oni su radnici na privremenom radu u inostranstvu.

Meho
Gost
Meho

Svi koji traze veca prava su nacionalisti i ugrozavaju CG a svi oni koji im to ne dozvoljavaju su oni koji bastine demokratske vrijednosti … Bosnjake tjeraju pod krst, Srbima oduzimaju vjesrku imovinu … Jel se ovaj sali?

svašta
Gost
svašta

“Srbima oduzimaju vjesrku /CRNOGORSKU/ imovinu … ” Stvarno, nema smisla!

Brojke.
Gost
Brojke.

U opstini Vrbas, tacno 210 ljudi govori cirgilicom, a 95 posto Crnogoraca u gradu su etnicki Srbi. Zbog Perovica i njemu slicnih.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Brojke.

A šta traži tolika gomila Crnogoraca ( inače doseljenika) po Vrbasu i drugim dijelovima Srbije ?
Oni tu nijesu domicilan narod, no ekonomski migranti.
Nešto slično kao ovi afro- azijatski migranti što naseljavaju Njemačku.
Baba Anđa im je lijepo rekla : Ako vam se Njemačka ne sviđa, slobodno idite iz nje.
Tako isto treba reći i crnogorskim gastarbajterima po Srbiji.

pgp
Gost
pgp

Onda nisu ni Srbi u Vojvodini domicilan narod, i oni su odnekud došli.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Onda nisu ni Crnogorci na CT domicilan narod i oni su odnekud došli. Kako se ono nađe uvrijeđeno kad mu dirneš cg otpad po Srbiji.

BudoMNE🇲🇪🍃
Gost
BudoMNE🇲🇪🍃

A đe ti živiš nesoju?

Tip top
Gost
Tip top

Sta je to cirgilica?cemu to sluzi, jel to neki deo za auto.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne to je jezik dps sdp sd….jer manjine zbore svojim jezikom

Tip top
Gost
Tip top

Znaci ta cirgilica je novokomponovani dudukljanski.pa kako ja onda koji ceo zivot govorim srpski razum, i kako su im svi komentari na cistom srpskom?

Tiraz
Gost
Tiraz

Cdm i Pobjeda su glasilo NVO CPC. Samo se nemojte poslije zaliti na tiraz.

Siki
Gost
Siki

Svi fasisticki rezimi u svijetu su dozivjeli poraz. Tesko da ce svijet dozvoliti da postoji ostrvo fasizma bilo gdje na planeti. A kad zavlada demokratija, onda se samo izvrsi revizija.

svašta
Gost
svašta

Siki, naravno, pa je tako Srbija ostala bez Kosova, a ostaće i još bez ponečega, je l da?

Naucna fantast
Gost
Naucna fantast

Veca je sansa da asteroid zbrise zemlju nego da lazni pop udje u crkvu.

svašta
Gost
svašta

Naucna fantast, misliš na Amfija lažnog jer jeste LAŽNI?

Mastaju
Gost
Mastaju

Dukljani ovako lazu jedan drugog, mastaju. Ne mogu popa Dzomica da istjeraju, a ne da jedna nvo udje u crkvu. Ahahahahaha, koji su kraljevi ovih dvjesto dukljana.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Svi znaju da je Glavni Organizator,Svega ovog Amfilohije i Okupatorska ilegaln tzv.sPc.
Osim Vlast, Vracanje Nasih Svih Otetih Hramova to je Neminovno,to Nije Problem,
Prvi i Pravi Problem je Ukidanje Akta/Dekreta,terorista karadjordjevica,skojim se Automatski
UKIDA Okupatorska ilegalna tzv.sPc. !!

Mastas
Gost
Mastas

Kako kad je kralj Nikola na srpskom jeziku zborio da smo Srbi? A cirgilice nije bilo. Da se nijesi zbunio od maste?

Jugosloven
Gost
Jugosloven

Kralj Nikola, Vuk Karadzic,Njegos…. bili su u njihovo vrijeme Srbi kao i mi u nase vrijeme sto smo bili Jugosloveni i ne zaboravi da vas je Njegos zvao Srbadijom a ne Srbima. Pod Srbima se ubrajala Makedonija, Raška, Duklja,Bosna i Hercegovina pa je Raska dala sebi ime Srbija i sada mislite da smo svi potekli od Srbijanaca. Jugoslavija je sastavljena… Više »

Tip top
Gost
Tip top

U vreme jugoslavije samo se u mesovitim brakovima nazivali jugoslovenima.a vi dukljani bas imate krizu indentiteta, ali vasi preci je nisu sigurno imali.u nezavisnoj cg izjasnavali su se kao srbi, tako su se osecali i izjasnjavali niko ih nije na to terao.

svašta
Gost
svašta

Mastas….POLITIČKI SRBI, HRIŠĆANI, KOLOKVIJALNO , ALI NE REALNO!!!!

Tip top
Gost
Tip top

U cg nikad nisu niti su igde postojali kolokvijalni srbi.ili si srbin ili nisi.a u cg su se svi tad izjasnjavali kao srbi, i to u periodu kad nije bilo zajednicke drzave.ko je tu lud oni tad, ili vi sad?

Tip top
Gost
Tip top

Tadasnji narod u cg tako nije govorio, nego ti je na cetinju bilo 95/ srba.a koji ste danas to izgleda ni vama nije bas najjasnije.

Jugosloven
Gost
Jugosloven

Ti prijatelju ne znas sta su Srbi a sta Srbijanci, to ti je isto sto smo mi u nase vrijeme svi bili Jugosloveni. Da je Raška ostala Raška sada ne bi bili dileme ko smo i sta smo a i odakle smo

Realno
Gost
Realno

Realno, poslije nacrta izvjestaja VK, posto sada crkva zna da zakon nije utemeljen na domacem i medj. pravu, dugo najavljivan zakon nema ni teoretske sanse.

Autonomas
Gost
Autonomas

Zasto je kralj Nikola govorio da je Srbin?

Tip top
Gost
Tip top

Jer je i bio srbin, sta je mogao drugo da kaze.

Jugosloven
Gost
Jugosloven

Zato sto si se i ti izjašnjavao kao Jugosloven. Svi su bili Srbi i dok se Srbija zvala Raska pa se zapitaj zasto za Rašku ne nadjoste neko drugo ime nego Srbija?. Svi smo i Sloveni ali nijesmo Slovenci prijatelju

Mugabe
Gost
Mugabe

Jugosloven malo si pobrkao. Neki nikad nisu bili Jugosloveni, kao što su ti Srbi bili Srbi. Nego što prestadoste biti Srbi? Niste valjda ko i ovi sto su samo deklarativno bili Jugosoveni? Ispada da ste, Dukljani-Crveni Hrvati zbog perioda uticaja rimokatolicke crkve.

Autonomas
Gost
Autonomas

V. Komisija pozdravlja dukljane. Samo sanjajte.

Komsija
Gost
Komsija

Iskreno na razumijem ovu “covjeka”.
Na korito je u Novi Sad a mrzi sve srpsko.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Bas to. Ovdje je fin i ugladjen Novosadjanin…

Mugabe
Gost
Mugabe

Ih koliko ih je samo po BGu…. mrskoj zemlji koja ih je okupirala i aneksirala hahahah Aj ih majcin sine vrati na goli krš slobodarski ako možeš!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To govori o njihovom karakternim osobinama.

pgp
Gost
pgp

Ti si na korito u Crnoj Gori, a mrziš sve crnogorsko.

Mico P
Gost
Mico P

BRAVO gospodine Perovicu , jasno je da nema Crne Gore ni Crnogoraca bez svoje nacionalne autokefalne crkve !
MCP je baza svih anticrnogorskih djelatnosti .

Hello
Gost
Hello

Zasto smo onda bili Srbi prije 1918?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da smo bili Srbi, ne bi bilo potrebe da Savo Fatić kaže 1918-e: “Od danas više nijesmo Crnogorci no Srbi”. I taj virus se ponovo vratio 1988-e. A do tada je Srba u Crnoj Gori bilo 3,23%. Čitaj Hello, puštit će te virus.

Tip top
Gost
Tip top

Nezavisna knezevina pa onda i kraljevina crna gora a celokupno stanovnistvo se izjasnjava kao srbi, niko ih na to ne tera tako se osecaju.pa ko je tu lud oni tad ili ovi milogorci sad?

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne slusaj Sukovica no procitaj stenogram sto je Fatic rekao…

Tip top
Gost
Tip top

Pa i danas su srbi, samo to neko kaze a neko izmislja razloge da ne bude.a u stvari svi smo isti.

miro
Gost
miro

To ti kažeš da smo svi bili Srbi,a ja ti odgovaram zato što se zvala Crna Gora,zato što su igrali crnogorsko kolo,nosili crnogorsku kapu,i crnogorsku nošnju,i čuvali crnogorske običaje i pripadali crnogorskim plemenima zato su Srbi po tvome.

Ljuta
Gost
Ljuta

I u udtavu ti pisalo da je zastava ista kao srbije..

Velimir
Gost
Velimir

POLAKO NESTAJETE ZAJEDNO SA SVOJIM SRAMNIM PROJEKTIMA KOJI MA UGROZAVATE SVE CRNOGORSKO!

Brojke
Gost
Brojke

Zbog Perovica i slicnih, Crnogoraca u Srbiji je sa 150 000 spalo na 20 000.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Brojke, brojke. Crnogoraca u Srbiji ima 37 hiljada zbog srpskog pritiska u školama, fakultetima i rukovodećim mjestima. A ti si u “nedemokratskoj” Crnoj Gori, 1990-e od Crnogorca postao Srbin i sa budžeta pljuješ po Crnoj Gori.

Mugabe
Gost
Mugabe

Ne pričaš tako o “Crnogorskom” pritisku kad iznosis one glupe podatke sa popisa 😂😂😂😂😂😂😂 Pozdravlja te Djilas i komiterna.

Tip top
Gost
Tip top

Ti su se izjasnavali kao crnogorci do perioda kad je bilo sve jedno dal ce da kazes dal si srbin ili cg.

BudoMNE🇲🇪🍃
Gost
BudoMNE🇲🇪🍃

A što mi znači “povijest”? Je li ovo naš Crnogorac?

Katarina
Gost
Katarina

Potpisujem svaku rijec profesora Perovica.

Nadji decka
Gost
Nadji decka

I ti se bas razumijes. Oxoxoxoxoxo

Mugabe
Gost
Mugabe

Njen potpis je dobar samo za leksikon 😂😂😂😂😂

Zuki
Gost
Zuki

Bogu fala da tvoj potpis niko ne trazi nito ga interesuje. Pa vjezbaj potpis po spomenarima kolko god te volja

Mugabe
Gost
Mugabe

Potpis bez ikakvog značaja 😂😂😂😂

Tip top
Gost
Tip top

A ja odavno vise gluposti i lazi nisam procitao, ako je on “profesor” jadno nam skolstvo, a do ovog teksta nikad nisam cuo za njega.

Avro
Gost
Avro

Kad je tako bajno u Cg, zašto se dotični ne vrati da živi ovdje s nama,nego nas prevaspitava iz Ns?

anoniman
Gost
anoniman

niko ne pise o padu nataliteta o iseljavanju stanovnista o socijalnom i ekonomskom problemu crne gore nego samo o crkvi o proslavi itd bjezite od bitnih zivotnih tema

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Laje li ovaj i dalje iz Novog Sada?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

On to radi po narudžbini!

zdrav razum
Gost
zdrav razum

E, sto se sve ukotilo u ovaj grad cuvenih rnogoraca… Danilovgrad je postao rezervat za izbjeglice kojima su data veca prava no samim Danilovgradjanima.

z d
Gost
z d

Srbi bi trebali da slave neke druge praznike. Naprimjer dan kada su Turci pokorili Srbe kao svoj velikodržavni projekat jer su tada svi Srbi bili u jednoj državi.

Zbunjen?
Gost
Zbunjen?

Mislis na Srbe, Petrovice, Krsta Popovica?

Marko
Gost
Marko

Hahahha kakve stručnjake imaju

z d
Gost
z d

A evo si ti Marko veliki stručnjak, vidi ti se!

Svač
Gost
Svač

Danas, na dan Svete Petke, osvanula je albanska zastava na pravoslavnoj crkvi u Svaču, ali to vaš portal ne zanima. Zanimaće vas, više nego velikosrpska paranoja, u godinama koje to dolaze. Samo što će tipovi kao ovaj biti u grobu, a njegova djeca u inostranstvu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Svač

Samo što će tipovi kao ovaj biti u grobu, a njegova djeca u inostranstvu.
———————————————————————————————
Pa i sada su mu djeca u inostranstvu, u Srbiji.
Njemu i njima to treba lijepo i fino objasniti.

Zuki
Gost
Zuki

O tome sam upravo napisao. Steta sto ne mohu slike da atacujem

pgp
Gost
pgp

Svač, to si je ti postavio.

Mileva
Gost
Mileva

BRAVO, GOSPODINE PROFESORE. JASNO I RAZUMLJIVO. KOGA BOLI ISTINA NEKA SE ŚEKIRA. NADAM SE DA ÇEMO VRATITI NAŠU CPC.

I nadji decka
Gost
I nadji decka

Nauci prvo slova.

Dragan
Gost
Dragan

Profesore po Vašem običaju analitično i hiruški precizno. Na ruku ovih “otapanja” idu prilike u vaseljenji . Sada ili će tumor rasti

Katanac
Gost
Katanac

Da, nvo cpc se blizi katanac, rece VK.

Miraš i Stevica
Gost
Miraš i Stevica

Eno su nas smjestili u bivšu konjušnicu kralja Nikole u Nikšiću, a mi da puknemo od sreće.

hej
Gost
hej

oaza mira dje svaki dan pucaju bombe,likcidacije,svaki dan padne neko sa drogom,dje pucaju na novinare,a milo govori da joj je nanijeta kontolisana steta.prava oaza mira,perovicu.

Marko
Gost
Marko

I dje se pola kriminalnih djela uopste ne zavodi u zvaničnu statistiku nego se sklanjaju u fiokama

razocarani
Gost
razocarani

Srbija treba da se ,,zahvali da ga vrati,sa KOZOM,,koji mu je jedini bio kapital njegovih predaka,prilikom doladka na HRSNARINU u Srbiju Njegovi stavovi,prozeti ,,materijalnim interesima,,su najveca FASISTICKA istupanja nekog DODJOSE,u zemlji koja mu je sve oruzila. Da ovakve dtvari iznese neko iz Srbije,bio bi protjeran za Vijek vjekova. Nadam se da ce neko Sredstvo informisanja iz Srbije prenijeti ovaj Clanak,i… Više »

z d
Gost
z d

razočerani, i ova zemlja je tebi sve pružila kad si junački utekao iz Bosne. Ođe si dobio više nego mi koji smo pravi Crnogorci a sad pljuješ na na nas. Tebe treba proćerati iz ove države za vijek vjekova.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ zd

Slažeš li se da se svi Crnogorci naseljeni po Srbiji poslije ww2 ( zajedno sa potomstvom) vrate u Crnu Goru ???
A svi Srbi, isto tako naseljeni po Crnoj Gori poslije ww2 i poslije pošljednjeg rata vrate u Rep. Srpsku, Srbiju ili oklen su već ????

Pitanje je krajnje konstruktivno.

Send this to a friend