Politika

Roćen na međunarodnom skupu Komunističke partije Kine

Član Predsjedništva DPS Crne Gore Milan Roćen učestvovao je u svojstvu specijalnog predstavnika predsjednika DPS Mila Đukanovića na velikom međunarodnom skupu u Pekingu od 30. novembra do 3. decembra pod nazivom “KP NR Kine u dijalogu na visokom nivou sa svjetskim političkim partijama”, saopšteno je iz valdajuće partije.

Skup je otvorio Generalni sekretar KP i predsjednik NR Kine Si Đinping.

“Ovaj događaj je organizovan u skladu sa odlukama nedavno održanog 19-og kongresa KP Kine na kojem je utvrđena razvojna strategija zemlje u narednih pola vijeka, sa ambicijom da se napravi plan zajedničke izgradnje boljeg i ljepšeg svijeta sa svima u svijetu koji to žele. Glavna tema je bila ‘Zajednički rad na izgradnji društva zajedničke budućnosti za čovječanstvo i ljepši svijet: odgovornost političkih partija'”, navode iz DPS-a.

Na skupu koji je, kako dodaju,  okupio predstavnike preko 250 partija i pokreta sa svih kontinenata iz 120 zemalja, kako vladajućih tako i opozicionih, različitih ideoloških i programskih profilacija, ideja domaćina je dobila punu podršku, koja je izražena i kroz dokument pod nazivom “Pekinška inicijativa.”

“Tokom boravka u Pekingu Roćen je imao niz kontakata sa predstavnicima domaćina i drugim učesnicima konferencije, u čijem radu je učestvovao i savjetnik za politički marketing DPS-a Filip Đuranović”, dodaju iz DPS-a.

A.G.

Send this to a friend