Politika

Roćen na međunarodnom skupu Komunističke partije Kine

Član Predsjedništva DPS Crne Gore Milan Roćen učestvovao je u svojstvu specijalnog predstavnika predsjednika DPS Mila Đukanovića na velikom međunarodnom skupu u Pekingu od 30. novembra do 3. decembra pod nazivom “KP NR Kine u dijalogu na visokom nivou sa svjetskim političkim partijama”, saopšteno je iz valdajuće partije.

Skup je otvorio Generalni sekretar KP i predsjednik NR Kine Si Đinping.

“Ovaj događaj je organizovan u skladu sa odlukama nedavno održanog 19-og kongresa KP Kine na kojem je utvrđena razvojna strategija zemlje u narednih pola vijeka, sa ambicijom da se napravi plan zajedničke izgradnje boljeg i ljepšeg svijeta sa svima u svijetu koji to žele. Glavna tema je bila ‘Zajednički rad na izgradnji društva zajedničke budućnosti za čovječanstvo i ljepši svijet: odgovornost političkih partija'”, navode iz DPS-a.

Na skupu koji je, kako dodaju,  okupio predstavnike preko 250 partija i pokreta sa svih kontinenata iz 120 zemalja, kako vladajućih tako i opozicionih, različitih ideoloških i programskih profilacija, ideja domaćina je dobila punu podršku, koja je izražena i kroz dokument pod nazivom “Pekinška inicijativa.”

“Tokom boravka u Pekingu Roćen je imao niz kontakata sa predstavnicima domaćina i drugim učesnicima konferencije, u čijem radu je učestvovao i savjetnik za politički marketing DPS-a Filip Đuranović”, dodaju iz DPS-a.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suljo
Gost
Suljo

Jesu li danas sendvici sa mortadelom ili sa podrigushom? Ha, ha!

xyz
Gost
xyz

Neka što je viđen no kako muca na engleskom, milina ga slušat.

Lidija
Gost
Lidija

Ovo je jako dobra stvar sto je Rocen imao sastanke sa domacim i drugim ucesnicima konferencije jer tako se otvara migucnost povezovanja Crne Gore sa Kinom, jer mi vec sad imamo sa Kinezima dobar poslovni ambijent gradjanja autoputa ali ne treba samo stati na tome, jer mozemo se povezati sa njima i na druge nacine i tako imati obostano zadovoljstvo.

taske
Gost
taske

Ko bi rekao da tako daleka i razvijena zemlja kao sto je Kina postuje i uvazava nasu malenu, ali postenu drzavu Crnu Goru !

Petrana
Gost
Petrana

Kina i Crna Gora imaju dobre bileteralne odnose i jedni druge uvazavaju tako da je DPS-u mjesto da bude na jednom ovakvom dogadjaju.

Sljokica
Gost
Sljokica

A Rocen je sam po sebi za postovanje. Svjestan znacaja odrzavanja tradicionalno dobrih odnosa sa Kinom i ovoga puta je na dosojanstven nacin kao predstavnik nase zemlje svojim prisustvom doprinio i ovom medjunarodnom skupu.

Koyot
Gost
Koyot

Ponosni smo sto ovakvi ljudi predstavljaju nasu zemlju na medjunarodnim dogadjajima.

Magnum
Gost
Magnum

Takva figurina od licnosti kakav je Rocen uvijek je pozeljan da se nadje u medjunarodnim krugovima.

Sorela
Gost
Sorela

Ne sumnajm da su clanovi DPS-a primili k’ znanju razlicite modele politicke odgovorinosti i da ce na adekvatan nacin ta iskustva primijeniti kada je nasa politicka scena u pitanju !

rejna
Gost
rejna

Rocan je vrlo postovan covjek u svim medjunarodnim krugovima i kao takav je rado vidjen gost u svakoj zemlji !

Jana
Gost
Jana

Slazem se. Zaista jeste. Na pravi nacin predstavlja i svoju partiju i Crnu Goru.

Send this to a friend