Politika

Rudović će vratiti mandat kad URA ponovo uđe u Skupštinu

Poslanički mandat ću staviti na raspolaganje kada URA počne da djeluje u parlamentu, poručio je funckioner URA Neđeljko Rudović kada je podnio ostavku na stranačke funkcije 11.jula. Ovo je zapravo i odgovor prdsjedniku GP URA Dritanu Abazoviću koji je u intertvjuu Televiziji “Vijesti” danas zatražio da Rudović, zbog izrazitih razlika u političkim stavovima vrati poslanički mandat, kako bi se u parlamentarnoj grupi o izbornim i drugim reformama našli oni poslanici koji će zastupati politiku stranke.

Rudović koji je bio potpredsjednik Građanskog pokreta u julu je, u pismu upućenom predsjedniku GP URA, podnio ostavku na sve funkcije i ponudio da vrati mandat u Skupštini Crne Gore zbog neslaganja sa politikom koju vodi trenutno rukovodstvo. Rudović je u ostavci koju je uputio vrhu stranke napisao da poslanički mandat čiji je nosilac stavlja na raspolaganje Građanskom pokretu URA kada počne da djeluje u Skupštini Crne Gore.

Iz URA su nakon Rudovićeve ostavke poručili da cijene i duboko poštuju čin Neđeljka Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente.

U pokretu URA su tada kazali da su uvjereni da “sadašnje konceptualne razlike najviših organa stranke i Neđeljka Rudovića, zbog kojih je na odgovoran način podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ne smiju biti prepreka ka ostvarivanju onoga zbog čega je URA i osnovana – promjena u Crnoj Gori”.

“Vjerujemo i da će Neđo Rudović kroz dalje članstvo u Građanskom pokretu URA doprinositi kreiranju politika stranke i da ćemo vrlo brzo biti ponosni što smo ostvarili zajednički i najviši cilj – smjenu aktuelne vlasti u Crnoj Gori”, zaključili su u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Do prvog javnog mimoilaženja došlo je početkom jula ove godine, kada su članovi Predsjedništva Građanskog pokreta URA odbili predlog Rudovića da se poslanici te partije vrate u parlament.  Članovi Predsjedništva tada su se, na inicijativu Rudovića, izjasnili o tome da li ta partija treba bezuslovno da prekine bojkot i vrati se u parlament, a rezultat glasanja bio je da su svi prisutni članovi na sjednici odbili takav predlog, osim Rudovića koji je glasao za povratak u parlament.

Da podsjetimo, Rudović je najavio je razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga, organizacija i pojedinaca, koji bi rezultirali formiranjem crnogorskog opozicionog saveza.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bane
Gost
bane

Nema vise Podgorice viđi mu ime i prezime okle je śljega uh.

pekoni
Gost
pekoni

Rudovicu, vrati mu mandat kao sto ga je on Pajovicu vratio, licemjer, sibicar, Dritan da se ne nakaci nekome nikad ni C od Cenzusa ne bi imao. Prvo se nakacio u koaliciju kljuc, a sad se nakacio Becicu, nidje sam ne ide….

Betoven
Gost
Betoven

Rudovic treba da se rati u parlament.Ako to uradi stranka neka im vrati mandat. Do tad on sjedi u parlamentu.

Mima
Gost
Mima

Rudoviću, pravi se lud! Ne vraći ništa.

Draška
Gost
Draška

Stvarno ne volim Rudovica niti ga registrujem da postoji. Ali ovim cinom je Abazovic pokazao koliko je mali politicar, sibicar. Kao juce se sjecam kad je pajovic trazio od njega da Pozitivnoj vrati mandat i nije htio ziv, a sad on to trazi da uradi Rudovic. Zbog ovog licemjerstva koje si danas pokazao javnosti doci ces sa 1.5% na 1%.… Više »

Tanja
Gost
Tanja

Vidi se koliko se razumijes kad poredis Abazovica i pajovica.. a ovaj mlakonja je zalutao u politiku

CG moj dom
Gost
CG moj dom

Rudovicu, a zasto savez opozicionih ili pozicionih…Ako hoces procrnogorski savez u konstelaciji interesa za Crnu Goru i Crnogorce zasto ne das mogucnosti poziciji, na primjer.

Monti
Gost
Monti

Rudovicu treba si Dritanu odgovoriti vraticu mandat taman kao sto si ga Dritane zajedno sa Bojanicem vratio nekad Pajovicu. Nema potrebe Nedjo da im vraces mandat. Postupi kako su oni nekad postupili. Mandat je zakonski Tvoj ne Becicev ciji je Dritan portparol.

Zainteresovana
Gost
Zainteresovana

Primamljiva poslanička plata, izgleda. Izašao iz partije zato što niko od saboraca ne želi povratak u Skupštinu i sad kaže da će ga vratiti kad ostatak kolega zaigra po njegovom i izglasa povratak. Licemjerno krajnje.

Proka
Gost
Proka

Dritan najveci licemjer medju politicarima, covjek ima partiju ciji je rejting 1%, a trazi od Rudovica da mu vrati mandat, a on prvi nije htio da vrati mandat Pozitivnoj kad mu je Pajovic trazio. Izadji Abazovicu samostalno na izbore da vidis kako nestajete

Hloob
Gost
Hloob

Rudovicu, vrati Abazovicu mandat kao što je on vratio Pozitivnoj.

Vojo
Gost
Vojo

Rudovicu vrati mandat kad ga Abazovic vrati Becicu jer mu je on sef. Abazovicu je li ti Becic reka da trazis Nedju mandat

Avanasan
Gost
Avanasan

Abazovic je mandat dobio na srpske glasove, jer su samo glasači SNP glasali koaliciju Ključ

Beško
Gost
Beško

Najveca banana partija na svijetu je ova ura. Imaju 0.5% ali ih citamo po cijeli dan

Čioda
Gost
Čioda

Ha ha ha 😂 ha 😂
Pa za dvije godine kada i istekne…
Čudno se piše principijelnost

Marko
Gost
Marko

Početkom jula da se vrate na posao? Pa nisu ludi,plata ide,ne rade ništa , a ljeto , kupanje, plaže….

123
Gost
123

veci si,posteniji i pametnii covjek no abazovic i ne znam zasto si uopste dozvolio da ti on bude predsjednik

Send this to a friend