Politika

Rudović: Političke štetočine i sektaši nijesu zaljuljali režim

Upoznao sam dosta političkih štetočina i dvoličnjaka, i većina se dokazivala tako što je one koji im smetaju pokušala lažno predstaviti kao saradnike DPS-a. Rukovodstvo Građanskog pokreta URA sam napustio jer sam smatrao da treba da se objedinjavaju svi oni koji predstavljaju progresivne, prozapadne snage, a ne da se i oni međusobno svađaju i da se nanosi šteta kolegama iz opozicije, kazao je za Pobjedu Neđeljko Rudović, doskorašnji potpredsjednik URA-e, komentarišući ocjene te partije da je njegova ideja o formiranju crnogorskog opozicionog bloka pokušaj režima da dodatno podijeli opoziciju.

<<<Formira se crnogorski opozicioni savez<<<

Iz GP URA su poručili da je Crnoj Gori neophodna istinska građanska opozicija, koju je dobila u koaliciji te partije i Demokrata, a, kako je rekao potpredsjednik URA-e Miloš Konatar u izjavi Danu, najave daljih podjela u opoziciji na procrnogorsku, prosrpsku ili probošnjačku mogu da idu naruku samo DPS-u.

<<<Konatar: Pokušaj režima da dodatno podijeli opoziciju<<<

Konatar je i kazao da”nije normalno da DPS podrži aktivnosti opozicije koje imaju za cilj smjenu tog istog DPS-a”“.

Komentarišući takav stav Rudović je rekao da je pokušavao da se izbori za široki građanski proevropski blok, ali, kako je kazao, to nijesu htjele Demokrate, pa ni većina njegovih bivših kolega iz rukovodstva GP URA.

“Rezultat je propast opozicije na predsjedničkim i lokalnim izborima i činjenica da je DPS ponovo vratio stabilnu vlast. To je rezultat sektaške politike dijela opozicije jer im je važnije da imaju procenat ili dva više ili da eliminišu sa scene subjekte koje smatraju konkurentima, nego da makar zaljuljaju DPS. Njima politika i izbori služe da pobijede ostale iz opozicije, a ne da smijene vlast. I onda danas mene jedan od takvih bivših kolega optužuje da izazivam dalje podjele u opoziciji”, rekao je Rudović.

Istakao je da je, za razliku od njih, njegov cilj objedinjavanje svih koji žele bolju Crnu Goru i koji politiku ne doživljavaju kao kalkulaciju, nego kao istrajnu i iskrenu posvećenost cilju.

“Pošto je, nažalost, propala dobra ideja o širokom građanskom bloku, a u međuvremenu dobar dio opozicije odlučio da bude, direktno ili prećutno, dio novog nacionalističko-klerikalnog talasa, talasa negiranja Crne Gore, vrijeme je za zajedničko djelovanje svih građanski orijentisanih subjekata, organizacija i pojedinaca koji su odani Crnoj Gori. Mi ne želimo da budemo igračke u rukama mrzitelja Crne Gore koji na sve načine, a u zadnje vrijeme koncertima za Kosovo i književnim večerima, pokušavaju da ospore crnogorski državni i kulturni identitet kazao je Rudović.Protiv podizanja tenzija i uzburkavanja nacionalističkih strasti se, dodao je on, ne možete boriti tako što ćete se praviti da ne postoje nego im se morate odlučno suprotstaviti. Najzad, ukoliko se radi mira u koaliciji oglušujete o nacionalizam, vi ga samo još više jačate, a DPS-u pomažete da bez muke zadrži vlast”, poručio je Rudović.

SDP nije željela da komentariše ocjene URA-e da je Rudovićeva ideja zapravo iz DPS kuhinje i da ne bi trebalo dalje dijeliti opoziciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Razocaran
Gost
Razocaran

Novi PAJOVC.

Janko
Gost
Janko

Sve sve ali milos konatar!? Lik koji je nekada nosio milove slike i bio ogorceni dpsovac da izigrava kao opoziciju…e kakav je to prikrivrni spavac dps a.

Zoran
Gost
Zoran

Kasno si se setio rudovicu.

z d
Gost
z d

Ovo je još jedan iadan pokušaj da se spasi URA koji je unaprijed osuđen na propast. Znajući neke URA-še ne mogu me prevariti. Pravi kameleoni, spolja Crnogorci a iznutra posrbice.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Kod vas paranoicnih sizofrenih ludaka je normalno da i Albanci budu Srbi. A te posrbice su samo tvoje veliko neznanje i politička zatrovanost.

Velimir
Gost
Velimir

SAMO SE VI PRESTROJAVAJTE,VISE VAM SE BOZIJE ZORE NE ZNA,
SAMO VAS PARE INTERESUJU,
OBRAZ I DRZAVU STE ODAVNO NA SPOREDNI KOLISJEK BACILI,
PONASATE SE SLICNO KAO NEVLADINE ORGANIZACIJE TIPA MANS I SL.

Durmitor
Gost
Durmitor

Tako je Rudovicu,Crnoj Gori je potrebna jaka Crnogorska opiziciona prica,ona dva DOZEMKA misle samo kako da ugrabe glas opozicioni i da se domognu sitnih privolegija,ni jedan glas dps-u nije uzeo DOZEMAK 1 i ako se gadjao od 20 do 40% procenata,samo je uzeo glasove snp i df i nanosio stetu opoziciji.Konacno je otkriven i sledece izbore nema cenzus prevarant mali

Misko
Gost
Misko

Mora svima biti jasno da sa srpskim strankama nema demokratije i napretka,jer ako ste sa njima u bilo kakvoj koaliciji bicete zloupotrbljeni za njihove cetnicko fasisticke igranke i destabilizovanje Crne Gore,to mora biti svima jasno kome je Crna Gora na srcu!!!

Tajmaut
Gost
Tajmaut

To Neđo,rasturaju URU,jednu jalovu i besperktivnu partiju.

Randolf
Gost
Randolf

SDP, Rudovićevo krlo URE (preko pola, Cetinje, Kotor, Nikšić, Budva, HN), Crnogorska (BD, HN, CT), Stara Garda LSCG (CT), nvo aktivisti, akademska zajednica, profesori, građanski intelektualci. Eto 10% najkvalitetnijeg sastava u CG, da se napravi kontrateža DPS-u i krene u promjene, makar male, ali promjene na bolje.

Hercul
Gost
Hercul

Od tog procenta oduzmi 8% i dobijas realnu tezinu tih subjekata.

Dps CG
Gost
Dps CG

Cist dokaz da je URA prosrpska partija!

Instruktor
Gost
Instruktor

Tako ga zdravo bili,DPSu!

Mimikrija
Gost
Mimikrija

Voljeli Mila ili ne ( ja ga ne simpatisem narocito), cinjenica je da se na politickoj sceni do sada nije pojavio niko dovoljno energican koji bi zauzeo njegovo mjesto. Pokusaja je bilo, ali je sve to bilo isuvise neubjedljivo, a “opozicija” se cjepka i cjepka i od iste pravi pozoriste, pa je narod u njih vjeru izgubio. Mogu DPS-ovci pricati… Više »

dali
Gost
dali

Ovo je čist dokaz da je ovaj opozicionar kako kaže nebi bio na ovom portalu lagano sa svojim mišljenjem ,ne da nebi mogao već činjenica da je protiv svega što je Srpsko a poziva se na gradjansku partiju .Ostao bi on u URU da je imalo pošteno razmišljao ,zna Dritan kakve su ovome namjere .

Boba
Gost
Boba

Posten I hrabar momak koji je razoblicio Ono sto smo svi znali ,opozicionare lazne s ogromnim parama koji su radili za svoj interes ne naroda, I sto ga pljujete? Eto ja sam na primjer za opciju Crnogorsko Srpskog pomirenja, kompromisa, da se jedni ne sikaniraju , na narod mislim, ne politicke prevarante, od strane Srba,a s druge strane smatram da… Više »

Lektor
Gost
Lektor

A dobro ti si Srbin dps. Najgora sorta hahaha

Anonimus
Gost
Anonimus

Čovjek nije rekao, možda je Demokrata, ali takvi ste vi df posrbice…

Samo
Gost
Samo

Rudovicu ne moralisi dobro si pljuva preko tabloida Zeljka Ivanovoca za lokalne izbore na Cetinju i razne izmisljotine plasirao. Citava URA je ispod sinjela Zarka Rakcevica samo ne znam odakle mu novci za Institut Igalo

Nera
Gost
Nera

Rudovicu,
Kalkulant sui i stvorili URA i tebe u politickom smislu,a oni i dalje samo kalkulisu kako ce tajnim dogovorima kupiti jos koji hotel ili banku.Kako Slavko Perovic rece (truli milioner)
Ti si tu Rudovicu da stitis njihove interese a ne interese DPS-a,kao i mnogi prije tebe.

Tanja
Gost
Tanja

Mukice, nijesi ti za politiku

Idris
Gost
Idris

Hoćeš reći, ti,takvi kao ti, URa ,Demokrate i gradžanska opozicija?
Naravno da nijeste.Vi ste tu da ih učvrstite,Domeniko.

Ne razumijem
Gost
Ne razumijem

Zbog čega je koncert za Kosovo negiranje Crne Gore a dani Albanije u Gusinju nisu negiranje Crne Gore??? U čemu je vaš problem ljudi? Shvatate li da da svojom mržnjom ništa dobro ne činite? Što vam smeta ako je neko Srbin i pjeva o Kosovu i o srpstvu? Pjevajte i vi što vam se pjeva! Baš me briga i ne… Više »

Olujko
Gost
Olujko

Problem je zato sto nema ideje o “velikom Kosovu”. Zato sto Kosovo nije izvrsilo Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar. Zato sto Kosovo nije izradilo Garasaninovo nacertanije u kojem se poziva na asimilaciju i okupaciju Crne Gore. Zato sto Kosovo ne prisvaja crnogorske pjesnike, pisce, sportiste, jezik, kulturu, crkvu, teritoriju, gradove. Zato sto Kosovo nije oformilo sedmi bataljon i uperilo topovske… Više »

123
Gost
123

Mnogo si naivan Olujko. Pusti Kosovo, ali kad je Albanija u pitanju uvijek drži otvorena 4 oka.

Dokle više
Gost
Dokle više

Jasno, jasno, Srbi su krivi za sve.

Lektor
Gost
Lektor

Glupi olujko ispranoga mozga…. imaš li problem sa SS Skenderbeg divizijom? Imaš li problem sa oduzimanje Skadra? Ma ne vrijedi, tebi je istorisko znanje i pamcenje kao ribi.

Traktorijada
Gost
Traktorijada

Istorisko? Ko tebe u peti razred upisa nije mi jasno, nijesu ni ucitelji vise sto su bili.

Anonimus
Gost
Anonimus

Lektore, nema potrebe da se vredjaš. Crnogorci su shvatili da je pokušaj osvajanja Skadra propao, i mudro odustali. Tačka. Srbija još pokušava da pripoji Crnu Goru sebi, nemudro… Tačka.

Betoven
Gost
Betoven

Zato sto su Srbi bili protiv stvaranja Crne Gore i hele da je sruse, a ovi drugi nisu.

Boba
Gost
Boba

Kosovo je SRCE Srbije, I bice uvijek za prave Srbe, a isto tako pravim Crnogorskim Srbima ma ko god bio na vlasti Crna Gora treba da bude na 1 mjestu ,u srcu, a ono naravno da kuca I za Novakovu, I Zvezdinu,I pobjedu Crne Gore, I Srbije. Lazni lideri ,politicari najgora vrsta ljudi ,su zavadili bracu,familije. Ovo nigdje na svijetu… Više »

Rolex
Gost
Rolex

Ocito da ne razumijes jer si srbin,a toboze ka neznas i cudis se cudo nevidjeno.A to srbovanje je toliko zla donijelo Crnoj Gori,da svaka ppmisao na srpstvo nas crnogorce iritira i jednostavno podizemo veci nivo zastite od posebno crnogorskih izroda i nesoja.Ok mozda sada mozes shvatiti!!!!

Lazar
Gost
Lazar

E sram te bilo Ridovicu.Tako pricas za svoje dojucerasnje kolege.Vrati onda taj sektaski mrzni poslanicki mandat i siroko ti polje.Brzo si pokazao svoje pravo lice.Piiii.

Hogar
Gost
Hogar

Ako je sektaski i mrzan sto im je onda toliko bitan. Ulizice Dritkove.

Racko
Gost
Racko

Čim se pogleda malo dublje, slika postaje još crnja i strašnija. Jer vidimo društvo koje jednostavno nije u stanju da se okrene realnosti i budućnosti, društvo koje nema snage za napredak i razvoj, zajednicu koja nema moći da iznedri bilo kakvu suvislu političku opciju koja bi je pokrenula s mrtve tačke i učinila makar poneki korak u pravcu civilizacije, boljeg… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Neđo Pajović, osrednji novinar koji je postao političar samo da bi se okoristio. Međutim nije imao sreće sa izborom partija. Sada ga sve češće citira pobjeda što znači da je konačno na pravom putu.

Hariy
Gost
Hariy

Ipak, pošteno je otkrio da URA i Demokrate samo rade na razbijanju opozicije.

Lektor
Gost
Lektor

Hahahah pa ko ce razbiti DPS masineriju? Aj da vidim toga! To je kao da pokušavaš da se penzionises iz mafije hahahahahh

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

A Rudovicu agente

Razocarani
Gost
Razocarani

Brzo otkri JORGAN,moj Rudovicu.Sa ovom ,danasnjom pricom,POTVRDI ono sto je narod prozreo.Ti si rudovicu,i u URU bio UBACEN,i po nalogu si ,,SAM,, izasao da bi lakse rovario po Crnogorskoj politickoj SCENI.Oao si NA PRVOM KIRAKU.

Spefin
Gost
Spefin

Ukljucili se Dritanovi i Aleksini sendvicari. Prvo vi kazite odakle vam stotine hiljada eura za podgoričke izbore. I zašto vas niko ne provjerava za tolike pare. To je saradnja sa rezimom.

Lektor
Gost
Lektor

A koga to provjeravaju u CG za pare???

Hogar
Gost
Hogar

I zasto si CPC uporedjivali u svojim spotovima s kim su je uporedjivali a ovamo su gradjani evropaki orjentisani…

Send this to a friend