Politika

Rusi odlikovali Milana Kneževića

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, danas je odlikovan Ordenom Margelova od strane Saveza desantnika Ruske armije.

Ruski general i heroj SSSR-a Aleksandar Petrovič Salujanov predao je danas, u manastiru Miholjska Prevlaka, orden za Milana Kneževića, koji je u njegovo ime primio njegov brat Mirko Knežević.

“General Salujanov kazao je tom prilikom da je Milan Knežević prepoznat kao iskreni borac protiv ulaska Crne Gore u NATO i koji se zalaže za uspostavljanje najboljih mogućih odnosa između Rusije i Crne Gore”, asopšteno je iz DNP-a.

Dodao je da ovo odlikovanje dolazi u trenutku kada se on, kao politički zatvorenik, koji je na pravdi Boga osuđen, nalazi na izdržavanju kazne.

Mirko Knežević se zahvalio u ime svog brata i porodice na ovom prestižnom odlikovanju, prenio iskrene pozdrave i istakao da im ovaj čin predstavlja značajnu podršku u teškom i izazovnom trenutku u kojem se nalazi njegov brat, poslanik i predsjednik opozicione Demokratske narodne partije.

Orden Margelova urađen je po motivima ordena Krasne Zvijezde, jednog od prvih i najvažnijih ordena iz vremena Sovjetskog saveza.

Send this to a friend