Politika

Rusija nezdovoljna, i dalje pokušava destabilizaciju

Nema dileme da Rusija na Balkanu želi da ostvari još veći uticaj i da nije zadovoljna sadašnjim položajem, naročito nakon ulaska Crne Gore u NATO, smatraju sagovornici NoveM.

Saglasni su i da iza protesta, kako u Crnoj Gori, tako i regionu, stoje strane sile koje imaju podršku u pojedinim opozicionim strukturama.

“Nesumnjivo je da Rusija nije zadovoljna svojim tretmanom i svojom pozicijom trenutno na Balkanu naročito nakon ulaska CG u NATO savez”, smatraju sagovornici.

“Iz nekih nacionalističkih i klerikalistiočkih cenatara u Moskvi skoro svakodnevno dolaze izjave „zašto smo pustili Crnu Goru, to je greška, to bi trebalo da se poništi“, kazao je urednik iz Dnevnih novina, Goran Popović.

“Mislim da u Crnoj Gori i dalje postoji to očekivanje da njena destabilizacija, ili barem osporavanje stabilnosti preko osporavanja Đukanovića usporava dalje integrisanje Crne Gore u NATO”, poručio je politički analitičar Dušan Janjić.

I predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno je u intervjuu za AP izjavio da je jedinstvo evropske i posvećenost EU proširenju važnija nego ikad i poručio najvišim evropskim zvaničnicima „ Ne predajte nas Rusiji“ .

Da je integracija u EU i te kako važna kako bi se naša zemlja zaštitila od uticaja stranih sila, saglasan je Popović.

“I danas postoje određene razlike u stavovima između EU i Moskve. EU još drži sankcije u odnosu na Moskvu. Tako da bi učlanjenjem u EU dodatno bio ojačana pozicija Crne Gore, iako je ona sada veoma jaka i stabilna, prostom činjenicom što je članica NATO-a. U CG postoje političke organizacije poput DF-a, koje su proruski orjentisane, i koje su, kako se prethodnih dana pokazalo i najveći finansijeri protesta koji su organizovani u glavnom gradu sedmicama unazad. To je dokaz i da u Crnoj Gori, kao i u zemljama regiona, iza protesta stoje strane sile”, smatraju  sagovornici.

“Znamo da u našoj drzavi postoje političke organizacije i pojedinci koje su i danas protiv toga sto smo mi postali članica NATO saveza i svaku priliku koriste da na neki način proizvedu bilo kakvu vrstu nestabilnosti, kako bi se eventualno smijenila aktuelna vlast i redefinisale te odluke o članstvu CG u NATO. Dakle, to je fakat i sasvim je jasno da i iza ovih protesta koji su možda i nastali spontano i građanski su odmah stale neke politicke organizacije koje su instruirane sa stane”, ističe Popović.

Kada su u pitanju Crna Gora i Srbija tu ima značajnog uticaja Istoka Rusije.

“Ja lično mislim da Rusija uspješno manipuliše dijelom pretesta, ili ljudi”, saglasan je Janjić.

Janjić ipak vjeruje da će se u CG stvari odvijati drugačije nego u zemljama regiona, budući da se teško može naći zamjena za sadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
singapur
Gost
singapur

Mislim da je Marko Milacic najbolji primjer uticaja Rusije u Crnoj Gori. U Beogradu je Milacic bio spreman da primi metak samo da bi se slikao s Putinom, a da bi mu dokazao svoju naklonjenost prije par dana je zapalio zastavu NATO pakta.

Naida
Gost
Naida

Boli ih to sto je njihov pakleni plan 2016 godine razotkriven i to sto su svi uhapseni pa sad pokusavaju Crnoj Gori da se osvete na sve moguce nacine.

Armin
Gost
Armin

Rusiji je jedini cilj da unese nemir medju gradjane, a to pokusavaju mjesecima preko svojih pijuna poput Mandica i Knezevica.

sinan
Gost
sinan

Za saku rubalja bi nas DF-ovci prodali rusima…..

Dragan
Gost
Dragan

Ne bi nama rusi mogli apsolutno nista nego mi imamo neprijatelje unutar drzave koji su marionete koje igraju onako kako Rusija svira.

Leart
Gost
Leart

Ja mislim da nije problem u rusiji koliko je u opoziciji koja radi za svakog ko ispruzi koju paru da ih izfinansira

Komita
Gost
Komita

Dokaz kolko je rusija nisko pala je cinjenica da putin dolazi na vojnu paradu kod vucica ,alo kod vucica !

Crnojević
Gost
Crnojević

Dokaz koliko smo pali je to da smo nekada u vojsci imali pet puta više hihijeničarki, deset puta više ljudi, koji su spremali hranu za vojsku nego danas što imamo redova. Alo, čistačica i spremača hrane. 🙂

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Milo je vodio drzavu dok je putin gorbačovu vrata limuzime otvarao

Liberal
Gost
Liberal

Ne pomazu ni rublje koje daju frontu za oroteste niti propaganda vijesti ,nema im spasa

Stefo12
Gost
Stefo12

Rusija nam ne moze nista jer ovo nije srednji vijek vise pa da se mi njima prodamo za dzak krompira ,opametili su se crnogorci

Crnojević
Gost
Crnojević

Sada se prodajemo za kesu genetički modifikovanog američkog krompira. 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Rusi su jedni od najboljih turista i investitora u CG ostavite ljude na miru nama trebaju pare jeli vam cilj da jug CG bude ka sjever da se iz drzave iseli još 100000 ljidi

Fileopg
Gost
Fileopg

Oupirači se odupiru o Rusiju misljeći da još niko nije je poijedio pa neće i Milo…Pih pih pih, …pih…

Vijesti
Gost
Vijesti

List Vijesti su u potpunosti u sluzbi ruske propagande.

Free Adrijana
Gost
Free Adrijana

Posle pokušaja državnog udara ne napadaju direktno, nego koriste Srbiju i SPC kao proxy.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Primjećujem li ja to pojačani angažman Ristovih botova (skraćeno: ristoboti) u zadnje vrijeme? Udarili u tri lika, mora da je pala neka finansijska injekcija? Dal’ je Risto, da li je Rusija, dal’ je Di Kej, gori od oboje?😁😁😁

Crnojević
Gost
Crnojević

Izgleda da si ti dobio koji sendvič više.

amo
Gost
amo

Ko ima platu 300e,prica o politici,ko ima platu od 500-1000e prica o markama garderobe i sl,a preko 1000e prica o cvijecu,knjigama,umjetnosti itd.POVECAJTE zarade i nece biti neprijatelja.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tacno

Balsa
Gost
Balsa

A ko vise u ovo vjeruje??? Imamo najmanji zagarantovani licni dohodak u okruzenju, nezaposlenost ogromna a funkcioneri i njihova djeca obrcu milione…i koga vise brige za ove izforsirane teorije zavjera sa spoljnim neprijateljima, nama ovi domaci uzese buducnost niko drugi

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Reče to Balša kome su, inače, za nedaće srpstva krivi: Vatikan, Teheran, Kominterna, CIA, Soroš i ostali “zlikovci”..

Free Adrijana
Gost
Free Adrijana

Svi naši i vaši (srpski) funkcioneri zajedno nisu ukrali koliko je sam Putin ukrao od svog naroda. A gdje su još njegovi oligarhi poput jevreja Abramovića.

Crnojević
Gost
Crnojević

Adriana, niko na svijetu nije više ukrao od Amerike i NATO-a, nijedno carstvo, nijedna imperija, a o krađi u CG bolje da ne pričamo.

Vitez
Gost
Vitez

S obzirom da je CG u NATO ne postoji mogućnost destabilizacije. Treba raditi na podizanju standarda naroda. I ja se nadam da će to ići sa vremenom. Veće Plate veći mir.

nebojsa
Gost
nebojsa

Vazda nas neko destabilizuje.Evo sad nas konkretno destabilizuje Zvezda.Rasturi Buducnost.

pasadjir
Gost
pasadjir

To su srpske pobjede kod toliko poraza kroz proslos i sadasnjos ovo je viteski,ljepota

Crnojević
Gost
Crnojević

Padadjir, nabroji srpske poraze, a da nisu bili od mnogostruko jačeg neprijatelja, kao što su Otomanska imperija, Njemačka, NATO, a nabroji mi jednu albansku, hrvatsku ili pobjedu Srba Muslimana, a da nije bila uz pomoć upravo pomenutih imperija.

Free Adrijana
Gost
Free Adrijana

Slovenci, Hrvati, Bosanci, Albanci. Slovenci su vas izbacili naglavačke za 14 dana. Vise vas ima u Njemačkoj nego u Hrvatskoj. Muslimani bi vas protjerali preko Drine da vas nije NATO odbranijo kada su došli pred Banjaluku. A Kosovska vojska već drži i sever Kosova.

Crnojević
Gost
Crnojević

Adriana, da te potsjetim da je NATO bombardovao mjesec dana položaje bosanskih Srba u avgustu i septembru 1995, i prije toga im pomagao nairužavajući ih, a kada bi Srbi bili pred totalnom ofanzivom taj isti NATO je prijetio bombama nad Beogradom i odmah bi se uspostavljala primirja, koja Hrvati i muslimani ne bi poštovali već mučki iskorištavali. Poslušaj izjavu bivšeg… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

“Oluja”.. najkukavičkije bježanje u istoriji ratovanja. Ni Musolinijevi “kokošari” nijesu tako bježali.

Crnojević
Gost
Crnojević

Oluja 27000 krajišnika protiv 130 000 hrvatskih vojnika i NATO instruktora. I to je NATO pobjeda.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A đe je bilo sto hiljada Srba iz Bosne, naoružanih do zuba? Što ne pohitaše u pomoć? Nije sramota izgubiti bitku, sramota je pobjeći. Znaš ti o čemu ja pričam.. Vukovar su napadale elitne jedinice JNA, razne srpske paravojske, tenkovi, avioni, kamioni- pa ga Hrvati bez tenkova i aviona braniše 3 mjeseca. Tvoji ljubimci se braniše 1 dan, drugoga vele:… Više »

Crnojević
Gost
Crnojević

100 000 Srba nikada nije bilo u vojsci RS, a oni su se branili od hrvatskih, muslimanskih i NATO snaga u cijeloj Bosni. Malo se bolje informiši o ratu u Bosni.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Eeeee… Da ne bi NATO snaga ostaste vi i bez Banja Luke! Već je bila počela bježanija kad su hrvatsko- bošnjačke snage bile došle na 20 km od središta BL. Nego Klinton naredi: ni metra dalje ili ćemo za promjenu malo na vama testirati avijaciju! Klinton je zaslužio spomenik usred Banja Luke, on je spasio Republiku Srpsku!

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Srpski veliki poraz je BOLESNA OPSJEDNUTOST CRNOM GOROM!
SJASITE VEC JEDNOM S CRNE GORE!
DOSTA TE UVRNUTE PROPAGANDE I ZAPOSJEDANJA SVEGA CRNOGORSKOG!
OVO JE GENOCID NAD CRNOGORCIMA!

Crnojević
Gost
Crnojević

Vitni, aj put Vašingtona, ali ne diraj zemlju Indijancima.

Zum
Gost
Zum

Totalna glupost, da Albanija hoće da destabilizuje CG uspjela bi bez problema, a ne Rusija, onaj ko vjeruje u ovakve članke je totalna budala.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kakve gluposti ovo sa rusijom.nas se put zna i rusija sve da oce ne moze nista.nego vlastima odgovara neki konflikt da bi skrenuli paznju sa realnih problema za koje su jedino oni odgovorni.

D-🐑🐑🐑
Gost
D-🐑🐑🐑

Goran Popovic je nova analiticarska zvijezda u usponu. Mnogo bolji od boksera Popovica ciji angazman u literaturi i emancipaciji nove Crne Gore je nemjerljiv

Bata Cuce
Gost
Bata Cuce

Ovaj Goran je iskusan još iz devedesetih.

Budo lijevo
Gost
Budo lijevo

U zanošenju….?

Send this to a friend