Politika ISTAKNUTI ČLAN SDP-a PISAO BEČIĆU

Šabović: Neophodan zakon o lustraciji i provjera porijekla imovine funkcionera

Mirza Šabović

Istaknuti član SDP-a Mirza Šabović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, u kojem je naveo da je opšte poznata činjenica da je vlasnik tkz Bošnjačke stranke, Demokratska partija socijalista, upravo ona partija sa kojom su se Demokrate u svojim partijskim aktima obavezali da neće sarađivati, a indirektno su sjeli za isti sto.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti

Uvaženi gospodine Bečiću,  tkz Bošnjačka stranka nije nikakav legitimni predstavnik Bošnjačkog naroda, molim vas da shvatite da se radi o manjoj filijali DPS-a, ili ako hoćete u pitanju je ‘’nacionalno i etnički čist DPS’’. Moje je lično ubjeđenje, a cijenim da ste dovoljno politički mudri, i da ste već sami shvatili tu činjenicu, da, ova podanička politička struktura, bez odobrenja samog vrha DPS-a, nije u stanju da donosi suverene partijske i političke odluke.

Ovu političku partiju formirao je DPS, 2006 godine, isključivo da bi je koristio za pljačku državne imovine, Vi kao dobro obaviješten političar, znate da su poslanici Bošnjačke stranke u parlamentu Crne Gore, glasali i podržali svaki ‘’prljavi posao’’ i svaku poharu države, koju je DPS servirao u piratskom privatizacionom periodu.

Gospodine Bečiću, kada je nama Bošnjacima u Crnoj Gori bilo teško 90-tih godina, na braniku manjinskih naroda bile su moja SDP, i Liberlani Savez Slavka Perovića, ali postojala je jedna grupa hrabrih i iskrenih Bošnjaka okupljenih oko časne SDA, koju je tadašnji DPS proganjao, njene funkcionere proglasio teroristima i osudio ih na robiju u famoznoj akciji ‘’lim’’.

Želim da podijelim sa Vama, da mi je jedan od profesora na Univerzitetu bio upravo gospodin, dr. Harun Hadzić koji je bio predsjednik SDA u tim teškim vremenima, kada sam ga upitao šta misli o Bošnjačkoj stranci danas, nije rekao lijepe stvari, blago rečeno.

Dakle, gospodine Bečiću paralela je sledeća, DPS je jednim Bošnjacima ‘’smjestio robiju’’ a onim drugim, podobnim, onima sa kojima ste Vi nedavno sjedeli i pregovarali (Rafet Husović, Osman Nurković, Suljo Mustafić) njih je DPS, njihov vlasnik, obasipao raznim državnim benificijama, dozvoljavala se i divlja gradnja hotela i vila, ‘’pucali’’ su i stanovi,pa se  na prodaji tih stanova i dobro zaradilo, recimo, gospodin Suljo Mustafić je zaradio 100.000 eura, prodajom stana koji je dobio od države, predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović je zaradio više od 65.000 eura na isti način, a gospodin Nurković je sam sebi dodijelio stan kao član komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, da li su uplatili državi porez za ove trgovine, to ostavljam Vama i Vašim saradnicima da ‘’dokučite’’.

Dozvolite da vas podsjetim da zemlje u Evropskoj uniji ovakvu praksu rješavanja stambenih pitanja javnih funkcionera ne poznaju.

Iz svega naprijed navedenog gospodine Bečiću, ja kao ponosan Plavljanin, iskreni Bošnjak, crnogorski patriota i član partije sa najdužom političkom tradicijom borbe za nezavisnu Crnu Goru i društvo socijalne pravde, uvjeren sam da stavljanje bilo koje zastave preko ramena, bila ona državna ili nacionalna, ne može biti štit od pljačkanja i pohare državne imovine pa zato očekujem od Vas da ukoliko budete okosnica nove Vlade Crne Gore, da pitanja koja se tiču  porijekla imovine javnih državnih funkcionera iz svih partija, posebno onih koji su bliski vlasti budu apsolutni prioritet,zajedno sa zakonom o lustraciji, u suprotnom gospodine Bečiću Vi samo nastavljate stopama DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
2020.
Gost
2020.

Lustracija, prije svega

Marko
Gost
Marko

I sta je razlogom da ovo iznosi javno?

Puro Plav
Gost
Puro Plav

Tako je Sabovicu, da bi bila pouka ovima novima da se ne nadaju da od drzave mogu sto prigrabit…

Milena
Gost
Milena

SDP uporno strelice za sve sto ne valja upucuje DPS,valja napomenuti,da sumnjivo bogatih ima na sve strane,bez obzira na partijsku pripadnost,zato treba donijeti zakone i osnaziti sudstvo da to pravicno resava,jednako za sve,nekada ste do zla boga nezreli politicari,vodjeni nekim vama znanim animoziteto,jer nije sve crno ili bijelo.

Sjeverac
Gost
Sjeverac

Mlađani Sabovicu, Ne bi bilo loše da kad krećete na hajku na svoje sunarodnike (poznata udbaška metoda iz doba komunizma-kojoj partijski i pripadate), da predhodno preispitate imovinu svojih najblizih partijskih funkcionera Krivokapića, Vuksanovic i Konjevića. Da vidimo na koji način su oni stekli stanove, kao i njihovi supruznici i najblizi srodnici. Zato pustite tu demagogiju i praznu pricu, nego se… Više »

Bubamara
Gost
Bubamara

Bas mi je zao bivšeg ( isfrustriranog ) direktora dnevnog centra. Kad vec javno istupaš, prvo operi svoj veš. A, za ovo što navodiš, ako imaš dokaze ti ih iznesi pred sud, ne laj okolo.

mrkela
Gost
mrkela

Komunizam i fašizam to je lustracija na balkanu !

Iosei
Gost
Iosei

Koliko si godina bio u koaliciji sa tim istim DPS-om da bi sad proziva Husovica za isto. Tacno vam je univerzum odredio onih 3,14% na izborima…

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

SRAMOTNO! Ovo izjavljuje funkcioner SDP!

Breskva
Gost
Breskva

Ovo istaknuti clan SDP??? Ne, nije, apsolutno nije. U SDP je apsolutni anonimus!

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

on je samo proctao sto su mu napisali, nemojte ga rasplakati, to su ugledni “parlamentarci” padose da osvjeze

Savo
Gost
Savo

Ide li ovaj uopste na posao,Plavljani znaju da taj ne ulazi u opatinu

Send this to a friend