Politika

Šabović: Poštene izbore da pripremi tehnička vlada

Opozicija mora biti jedinstvena u bojkotu parlamenta, ne smije ga prekidati i ne smije ni za milimetar odstupiti od uslova koje je postavila kada je bojkot počeo, poručio je poslanik i istaknuti funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović. On je, kazao da najnovija dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni jasno pokazuju da se DPS povlači i da opozicija sada ne smije da odustane.

“Kao što se moglo vidjeti i iz izjava i postupanja Duška Markovića, više nema arogancije, nema više poruka da će izbora biti 2020. godine… Već sada imamo neke nove poruke i vidimo da su spremni da razgovaraju sa opozicijom. Naravno, što se tiče nas, nema dileme, bojkot ne smije da bude prekinut ni po koju cijenu, a DPS mora jasno da kaže da prihvata naše uslove. Nama su za rješenje ove situacije prije svega potrebni fer i slobodni izbori”, kazao je Šabović u razgovoru za “Dan”.

On je naglasio da te izbore ne smije da organizuje vlada čiji članovi imaju veze sa izbornim krađama i zloupotrebama.

“Dakle, zaboravimo priču da te izbore treba da pripremi vlada čiji je premijer neko iz DPS-a. To mora da bude nova vlada, tehnička, čiji bi članovi bili nestranačke ličnosti, jer samo ako imamo Vladu koja ni na koji način nije povezana sa krađama i manipulacijama tokom izbora možemo da se nadamo da ćemo dobiti fer i poštene izbore. To smo i ranije isticali i od toga ne treba odustati”, rekao je Šabović.

On je dodao da je opozicija jasno predočila svoje uslove za povratak u parlament i da sada niko iz opozcionog bloka ne smije da to dovede u pitanje.

“Bojkot ne smijemo da prekidamo, bez obzira kako to iz DPS-a formulisali i koliko god pozivali opoziciju da se vrati. Ako neko i misli da prekida bojkot, mnogo griješi, jer tako samo pomaže DPS-u da nastavi da vlada na osnovu rezultata pokradenih izbora”,  kazao je Šabović.

On se nada da će u opoziciji preovladati razum, da će sarađivati i da će shvatiti da samo saradnjom i jedinstvenim djelovanjem može doći do smjene odnarođene, kriminalizovane i korumpirane vlasti.

“ Što se tiče lokalnih izbora koji predstoje, to je veliki test za opoziciju.Smatram da treba biti vrlo obazriv, imajući u vidu s kim imamo posla, ali da prije svega treba sarađivati u opoziciji da bi se ostvario pobjednički rezultat”, istakao je Šabović.

Nema saradnje sa DPS-om

Po mišljenju Džavida Šabovića, i ako SDP nastupi samostalno na predstojećim lokalnim izborima, to će biti dobra odluna jer zajednički nastup opozicije nije nužno i recept da se dođe do izborne pobjede.

“Izlazak u nekoliko kolona može biti dobar jer postoje krupne razlike u opoziciji. Ponekad je možda tako i najbolje, ali uslov je da nijedna opoziciona lista nakon izbora ne sarađuje sa DPS-om”,  kazao je Šabović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Sdp sa krivokapicem na celu nema nikakve
sanse na sledećim izborima.

Ferrari
Gost
Ferrari

Potpuno su mi nebitna izlaganja jednako nebitne partije

Fjodor
Gost
Fjodor

Prodavaci eura, malverzanti i mutivode poliricke scene, bolje cutite!

neFormalno
Gost
neFormalno

da nisi pogresnu tabletu popio jutros Fjodor ili Ferrari kad vec botujete pokusajte biti malo originalniji

Don
Gost
Don

SDP jos postoji?

Sljokica
Gost
Sljokica

Vlast je kao i uvijek spremna da na emancipovan nacin pruzi priliku za nalazenje kompromisa gdje opoozicija dalje od primitivnog bojkota ne ide

Sljokica
Gost
Sljokica

Partija koja je davno izgubila svoj polozaj na politickoj sceni…

Agata
Gost
Agata

SDP je politicka proslost CG !

Lola
Gost
Lola

Sabovicu tvoja partija nema vise perspektivu ! Kako ti to nije jasno ?

Elena
Gost
Elena

Nije mi jasno odakle vama oravo da komentarisete bilo sta vezano za drzavu koju bi prodali za euro !

neFormalno
Gost
neFormalno

Uh Elena ajde malo edukuj se pa pricaj nekome drugome o prodaji za euro

Kobi
Gost
Kobi

Kakav je ovaj “tehničar”

Mrki
Gost
Mrki

Oce li se DF vratiti u skupstinu a SDP i Demokrate nece ili obratno ili ce svi bojkotovati ili se svi vratiti na sledece izbore ce DPS pobijediti tako da su ovo sve igre tipa ringeringeraja.

...
Gost
...

Pa ce to tebe neko pitati! Jeste li vi isli u osnovnu skolu, tamo se uci da se 3-4 % ne moze uporedjivati sa 40 %.

Alx
Gost
Alx

Postoje znakovi

Mirso
Gost
Mirso

Vlada bez obzira na rezultate izbora.Ma nemoj Džavide! Stalno iz izbora u izbore oni bi u neke tehničke vlade za nove izbore.Pa vama ne treba dobar rezultat,ovako vam je super.

MMM
Gost
MMM

Sto ti nijesi formirao i zalagao se bar za tehnicku vladu dok si bio u vlasti 18 godina.

Darko
Gost
Darko

Mudrac ,, sjetio se covjek da svrati malo opet da nas malo uveseli. Pali metli jedna na cilimu na kojem si doletio i pozdravi Ranka ako ga vidis , bio je juce malo i on ali morao je da odleti.

Nuri
Gost
Nuri

Ali što je još smiješno.Traži od DF da nipokoju cijenu ne ruši bojkot skupštine, a oni njih kao najjaču opozicione stranku bojkotuju.

Darko
Gost
Darko

Dhe si vuce sa planine,,,, dugo te nema i zabrinuo sam se , ali evo stizes ti da ocistis scenu CG,,,,
Bas bi tuzno bilo da tebe nema ljepoto nasa ,,,, neka si im sve ovo rekao , neka ,
Ajd sad zdravo i samo tako ,, vidimo se opet .
PS Bas si mi se proljepso ,,,,

Striko Joko-1
Gost
Striko Joko-1

Džavide, potpuno si u pravu. Nikakvo šminkanje izbornog zakonodavstva ne može bitnije uticati na fer i slobodne izbore. Naravno, DPS prvo pristaje na to. Štogođ promijenili, nema veze sa slobodnom voljom građana. Ljudi, shvatite to. OSCE se “hvata” za formalne stvari.Vjerovatno bi i mi tako postupali da smo u njihovoj ulozi.. birački odbori, dan izbora, transparentnost rada, itd… sve je… Više »

z. d.
Gost
z. d.

Šabović bi vladu u kojoj nema većinske Crne Gore, već samo njegovi istomišljenici. Snila baba šta joj milo.

Vele
Gost
Vele

Snila baba sto joj bilo milo.Sa najvisega mjesta porucujem Sabovicu i ostslima da izbora nece biti prije oktobra 2020.Sve ostalo su spekulacije i nerealna ocekivanja.

SuroviMrki
Gost
SuroviMrki

Od a do slova š , Šabović je u pravu.

CGCGCG
Gost
CGCGCG

Vjerovatno ces ti biti u njoj….hahaha

sasa
Gost
sasa

Makse tamo,tehnicka ,karburator vlada ,solite pamet ovom namucenom narodu,da vas izabere ,koga?kad ste svi isti,ili cete biti isti…

ND
Gost
ND

Eto ste prosle isto imali,pa sta?

Stari
Gost
Stari

ZNACILI TO DASU SVI DO SADA BILI NEPOSTENI.E LELE LELE

Send this to a friend