Politika

Šabović: Poštene izbore da pripremi tehnička vlada

Opozicija mora biti jedinstvena u bojkotu parlamenta, ne smije ga prekidati i ne smije ni za milimetar odstupiti od uslova koje je postavila kada je bojkot počeo, poručio je poslanik i istaknuti funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović. On je, kazao da najnovija dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni jasno pokazuju da se DPS povlači i da opozicija sada ne smije da odustane.

“Kao što se moglo vidjeti i iz izjava i postupanja Duška Markovića, više nema arogancije, nema više poruka da će izbora biti 2020. godine… Već sada imamo neke nove poruke i vidimo da su spremni da razgovaraju sa opozicijom. Naravno, što se tiče nas, nema dileme, bojkot ne smije da bude prekinut ni po koju cijenu, a DPS mora jasno da kaže da prihvata naše uslove. Nama su za rješenje ove situacije prije svega potrebni fer i slobodni izbori”, kazao je Šabović u razgovoru za “Dan”.

On je naglasio da te izbore ne smije da organizuje vlada čiji članovi imaju veze sa izbornim krađama i zloupotrebama.

“Dakle, zaboravimo priču da te izbore treba da pripremi vlada čiji je premijer neko iz DPS-a. To mora da bude nova vlada, tehnička, čiji bi članovi bili nestranačke ličnosti, jer samo ako imamo Vladu koja ni na koji način nije povezana sa krađama i manipulacijama tokom izbora možemo da se nadamo da ćemo dobiti fer i poštene izbore. To smo i ranije isticali i od toga ne treba odustati”, rekao je Šabović.

On je dodao da je opozicija jasno predočila svoje uslove za povratak u parlament i da sada niko iz opozcionog bloka ne smije da to dovede u pitanje.

“Bojkot ne smijemo da prekidamo, bez obzira kako to iz DPS-a formulisali i koliko god pozivali opoziciju da se vrati. Ako neko i misli da prekida bojkot, mnogo griješi, jer tako samo pomaže DPS-u da nastavi da vlada na osnovu rezultata pokradenih izbora”,  kazao je Šabović.

On se nada da će u opoziciji preovladati razum, da će sarađivati i da će shvatiti da samo saradnjom i jedinstvenim djelovanjem može doći do smjene odnarođene, kriminalizovane i korumpirane vlasti.

“ Što se tiče lokalnih izbora koji predstoje, to je veliki test za opoziciju.Smatram da treba biti vrlo obazriv, imajući u vidu s kim imamo posla, ali da prije svega treba sarađivati u opoziciji da bi se ostvario pobjednički rezultat”, istakao je Šabović.

Nema saradnje sa DPS-om

Po mišljenju Džavida Šabovića, i ako SDP nastupi samostalno na predstojećim lokalnim izborima, to će biti dobra odluna jer zajednički nastup opozicije nije nužno i recept da se dođe do izborne pobjede.

“Izlazak u nekoliko kolona može biti dobar jer postoje krupne razlike u opoziciji. Ponekad je možda tako i najbolje, ali uslov je da nijedna opoziciona lista nakon izbora ne sarađuje sa DPS-om”,  kazao je Šabović.

28 Komentara na "Šabović: Poštene izbore da pripremi tehnička vlada"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Zoran beograd
Gost

Sdp sa krivokapicem na celu nema nikakve
sanse na sledećim izborima.

Ferrari
Gost

Potpuno su mi nebitna izlaganja jednako nebitne partije

Fjodor
Gost

Prodavaci eura, malverzanti i mutivode poliricke scene, bolje cutite!

neFormalno
Gost

da nisi pogresnu tabletu popio jutros Fjodor ili Ferrari kad vec botujete pokusajte biti malo originalniji

Don
Gost

SDP jos postoji?

Sljokica
Gost

Vlast je kao i uvijek spremna da na emancipovan nacin pruzi priliku za nalazenje kompromisa gdje opoozicija dalje od primitivnog bojkota ne ide

Sljokica
Gost

Partija koja je davno izgubila svoj polozaj na politickoj sceni…

Agata
Gost

SDP je politicka proslost CG !

Lola
Gost

Sabovicu tvoja partija nema vise perspektivu ! Kako ti to nije jasno ?

Elena
Gost

Nije mi jasno odakle vama oravo da komentarisete bilo sta vezano za drzavu koju bi prodali za euro !

neFormalno
Gost

Uh Elena ajde malo edukuj se pa pricaj nekome drugome o prodaji za euro

Kobi
Gost

Kakav je ovaj “tehničar”

Mrki
Gost

Oce li se DF vratiti u skupstinu a SDP i Demokrate nece ili obratno ili ce svi bojkotovati ili se svi vratiti na sledece izbore ce DPS pobijediti tako da su ovo sve igre tipa ringeringeraja.

...
Gost

Pa ce to tebe neko pitati! Jeste li vi isli u osnovnu skolu, tamo se uci da se 3-4 % ne moze uporedjivati sa 40 %.

Alx
Gost

Postoje znakovi

Mirso
Gost

Vlada bez obzira na rezultate izbora.Ma nemoj Džavide! Stalno iz izbora u izbore oni bi u neke tehničke vlade za nove izbore.Pa vama ne treba dobar rezultat,ovako vam je super.

MMM
Gost

Sto ti nijesi formirao i zalagao se bar za tehnicku vladu dok si bio u vlasti 18 godina.

Darko
Gost

Mudrac ,, sjetio se covjek da svrati malo opet da nas malo uveseli. Pali metli jedna na cilimu na kojem si doletio i pozdravi Ranka ako ga vidis , bio je juce malo i on ali morao je da odleti.

Nuri
Gost

Ali što je još smiješno.Traži od DF da nipokoju cijenu ne ruši bojkot skupštine, a oni njih kao najjaču opozicione stranku bojkotuju.

Darko
Gost

Dhe si vuce sa planine,,,, dugo te nema i zabrinuo sam se , ali evo stizes ti da ocistis scenu CG,,,,
Bas bi tuzno bilo da tebe nema ljepoto nasa ,,,, neka si im sve ovo rekao , neka ,
Ajd sad zdravo i samo tako ,, vidimo se opet .
PS Bas si mi se proljepso ,,,,

wpDiscuz

Send this to a friend