Politika

Šabović: Šehović nema političko moralani kredibilitet da poziva reformisane građanske partije

Šabović

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ne posjeduje političko-moralni kredibilitet da poziva reformisane građanske partije da se okupe oko evropske platforme, saopštio je član plavskog SDP-a Mirza Šabović. On je, reagujući na Šehovićev tekst, u kojem poziva reformisane građanske partije da se okupe oko evropske platforme, saopštio da poslije toliko afera koje se vežu za bivšeg ministra prosvjete, on je posljednji koji treba da šalje ovakve pozive jer time nanosi štetu suverenističko-građanskom bloku.

“Činjenica je da upravo prema njegovoj partiji i njemu lično vlada vrlo odbojan i negativan stav u društvu, čak ni kompromitovani kadrovi DPS-a, nisu ni blizu stepena omraženosti na kojem su većina funkcionera Socijaldemokrata, o čemu najbolje svjedoči način na koji su dočekani na Cetinju u martu ove godine”, navodi se u saopštenju.

Kako Šabović navodi, bivši ministar vjerovatno u pokušaju da se nametne kao neki značajni političko-društveni faktor, te da sebe pozicionira u nekoj novoj političkoj vladajućoj većini zaboravlja činjenicu da je upravo njegova pogrešna i manipulativna politika dobrim dijelom odgovorna za ovo što danas imamo kao političku relanost u Crnoj Gori.

Posljedice ovakve politike jasno su vidljive u Plavu, gdje je upravo Šehović, kako dodaje, u pohlepnom i neprincipijelnom zanosu borbe za svaki glas, bio glavni protagonista ‘rehabilitacije’, ‘sedmo-bataljonaca’ i ekstremno nacionalnističkih elemenata u društveno-politički život u ovoj opštini (istih onih od kojih danas kao ”brani državu”) u periodu 2018. i 2019. godine, sa kojima je vrlo blisko šurovao kada mu je to bilo politički isplativo.

“Tada bivši ministar nije mario za državu i državne interese, još manje za interse Opštine Plav, niti su ga zanimali ideološke matrice i politički stavovi onih glasača koje je tada u Plavu ”preuzeo” ni manje ni više nego Demokratskom frontu. Dakle, zbog crnogorske i plavske javnosti vrlo je bitno da istaknem i predočim jedan kuriozitet ministarku prosvjete Bratić, koja za sebe kaže da je ”ženski četnik”danas glasaju i podržavaju isti oni glasači sa identičnom anti-crnogorskom i jednonacionalnom podlogom, koji su 2018 godine na lokalnim izborima u Plavu svekoliko glasali Socijaldemokrate i Šehovića, mada istini za volju ni Damir ” im nije ostao dužan” jer je više takvih u prosvjeti i u drugim državnim organima zaposlio upravo on nego Bratić ?”,navodi Šabović.

Ono što Šehović treba da, dodaje, da nije on taj koji će okupljati po bilo kojem osnovu a svakako ne u Plavu, jer pamti Plav i mnogo teža vremena, pa su znali sami odabrati ispravan put.

“I na kraju, u tekstu u kojem bivši ministar prosvjete napreže snagu svog ”super-intelekta” izostaje definicija, koncept i sama metodologija kojom bi se reformislala (promijenila na bolje) jedna građanska partija u 2021.gdodini. Kako već duže vrijeme proučavam istoriju političke filozofije, jasno mi je da bi sami postupak reformisanja podrazumijevao postavljanje određenih načela, uslova, ili pravila, neophodnih za sprovođenje korjenitih reformi (isključujem revoluciju) recimo nešto tipa, (satirično) ”Ministri koji su dobili više stanova od države i bili istovremeno članovi vladine komisije za dodjelu istih ne mogu biti dio nove reformisane građanske partije koja treba da vodi Crnu Goru Evopskim putem”. Logično je, jer zemlje evropske unije ne poznaju praksu ”udomljavnja” visokih državnih funkcionera”, navodi u reagovanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zombi
Gost
Zombi

Dobar tekst

Sabovic
Gost
Sabovic

Treba nam vise ovakvih ljudi kao g. Sabovic

Robin hud
Gost
Robin hud

Pravo u centar

SDDDDDDDDD
Gost
SDDDDDDDDD

Podrška Šaboviću, za istinu treba hrabrost!

Ema
Gost
Ema

to je to

majda
Gost
majda

Šehovića podržavam jer je mlad, pametan, političar evropskih manira.

sognomarino
Gost
sognomarino

Bitno da vi iz sdp-a imate “kredibilitet”, kako da ne… Radili ste sto ste htjeli i kako ste htjeli u Plavu, a najmanje za gradjane. Proslo je i Dzeksonovo, zaposlio je i podmirio sve svoje, dosta primao platu na racun gradjana, a nije se pojavljivao 4 godine i tako dalje, i tako dalje. Plav pamti, dobro je ovaj rekao. Za… Više »

viton
Gost
viton

ko je ovaj anonimus i zasto pokusava da stekne minut slave na racun Sehovica?

Anonimni
Gost
Anonimni

Jedino je istina da “pamti Plav i mnogo teža vremena”. Vremena kada su pošteni Dzekson i prepošteni Enes vedrili i oblačili Plavom.

DZEJMI
Gost
DZEJMI

Sve je tacno

M sssve casno
Gost
M sssve casno

Svaka cas gospodine

Franco
Gost
Franco

Aferim

Send this to a friend