Politika

SAD pozdravile mirne i demokratske lokalne izbore u Crnoj Gori

Foto: VoA

Sjedinjene Američke Države (SAD) raduju se saradnji sa lokalnim vlastima u Crnoj Gori dok se narednih nedjelja formiraju koalicije, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

“SAD pozdravljaju crnogorske opštine zbog sprovođenja, prema izvještajima, mirnih i demokratskih lokalnih izbora 23. oktobra”, naveo je portparol Stejt departmenta u odgovoru na pitanje Glasa Amerike (VOA).

Lokalni izbori održani su u nedjelju u 14 opština, među kojima je i Podgorica.

Prema rezultatima, Demokratska partija socijalista izgubila je vlast u Podgorici, kao i u više drugih opština, dok je prema ocjenama analitičara zabilježen uspon novoformiranog pokreta Evropa sad koji predvode dva ministra u oborenoj vladi Zdravka Krivokapića – Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Na pitanje šta Vašington očekuje od crnogorskih lidera, posebno imajući u vidu aktuelnu političku i institucionalnu krizu, portparol je odgovorio da će SAD sarađivati sa aktuelnom i bilo kojom demokratski formiranom vladom.

„SAD i dalje riješene da sarađuju sa aktuelnom i bilo kojom demokratski formiranom crnogorskom vladom na njenim strateškim prioritetima – vladavini prava, borbi protiv korupcije i poštovanju obaveza iz NATO članstva”, kazao je on.

Vladi premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića izglasano je nepovjerenje prije više od dva mjeseca, dok ne funkcioniše ni Ustavni sud u kojem nije izabrana većina sudija, podsjeća VOA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jos je rano
Gost
Jos je rano

Drago mi je da ste i vinzadovoljninkao putin i vucic, kao i df.. dobro je da se alazete svi zajedno.. da ste svi srecni i zadovoljninna stetu CG naroda.. bili smo i na vecim iskusenjima..

Jos je zelen
Gost
Jos je zelen

Drugim rijecima nemoj na pamet da vam je palo da vlast u glavnom gradu formirate sa DF-om.. hahahah a muke sad.. zato onaj mucenik evo 3 dana pokusava da opere df.. hahahha ovi ameri ne vade!!!

slavica
Gost
slavica

Dosli mrzitelji Crne Gore da vladaju Crnom Gorom a vi kao ne znate

Bir
Gost
Bir

Vučić i Putin takođe zadovoljni 👍

Podgorica
Gost
Podgorica

Svaka cast, Amerika zna da dolaze bolja vremena u CG

Send this to a friend