Politika Darmanović u Njujorku imao više bilateralnih susreta

Sadržajni odnosi Crne Gore i SAD osnaženi savezništvom u NATO

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović prisustvovao je otvaranju Generalne debate 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija koja se održava u Njujorku, gdje je imao je više bilateralnih susreta.

Darmanović-Mur

Darmanović se sastao sa prvim zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za međunarodne organizacije Džonatanom Murom.

“Sagovornici su konstatovali da su sadržajni odnosi Crne Gore i SAD osnaženi savezništvom u NATO, te na toj liniji istakli važnost uzajamne podrške u multilateralnim formatima”, saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom boravka u Njujorku, Darmanović je razgovarao i sa generalnim sekretarom Unije za Mediteran Naserom Kamelom.

Na sastanku je bilo riječi o daljim modelima saradnje Crne Gore i Unije za mediteran, te pohvaljena uloga naše države na Zapadnom Balkanu, kao i ostvareni rezultati u procesu evropske integracije.

“Naglašena je važnost temeljnih vrijednosti Unije, među kojima su stabilnost regiona, ekonomska povezanost, kao i usklađenost sa pozicijama EU”, navodi se u saopštenju.

Na marginama Generalne skupštine UN,Darmanović je imao sastanak sa delegacijom Američko-jevrejskog komiteta.

“Tokom razgovora akcentovan je značaj suprotstavljanja antisemitizmu na globalnom nivou uz poštovanje vjerskih, nacionalnih i etničkih prava. U tom kontekstu, pohvaljen je položaj Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i doprinos države njihovom bezbjednom životu”, ističe se u saopštenju.

Darmanović je prisustvovao i prijemu koji su upriličili predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, prvi potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans i visoka predstavnica EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Imaju istu frizuru

Cuca
Gost
Cuca

Trce slon i komarac, kad u jednom momentu komarac kaze “e kako tutnjimo nas dvojica”

Send this to a friend