Politika

Saga koja nema kraja: Formiranje vlasti na Cetinju vjerovatno do kraja nedjelje

Saga o uspostavljanju nove lokalne vlasti na Cetinju, koja traje od prethodne godine, ove bi sedmice mogla dobiti konačan epilog, javlja Radio Cetinje.

Socijaldemokrate su za večeras zakazale sjednicu Predsjedništva, na kojoj će biti govoreno o lokalnoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista – odnosno o hitnom rješavanju pitanja formiranja lokalne vlasti.

Sa druge strane, i u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore postoje nagovještaji o skorom održavanju sjednice Predsjedništva, na kojoj će biti govoreno o predloženim kandidatima za poziciju gradonačelnika Cetinja.

Taj termin, međutim, još nije definisan.

Podsjećanja radi, za 26. februar zakazana je sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatrano i pitanje izbora gradonačelnika.

Na sjednici će, uz to, biti imenovani skupštinski odbori i savjeti, a pred odbornicima će se naći i prijedlog Odluke o potvrđivanju akta o privremenom finansiranju gradskog budžeta.

Prije petnaestak dana, Izvršni odbor cetinjskog DPS-a je kao kandidate za gradonačelnika predložio pet članova Jovana Martinovića, Miloša Ražnatovića, Momčila Martinovića, Aleksandra Kašćelana i Borislava Pravilovića.

Koalicioni sporazum između DPS i SD o uspostavljanju nove lokalne vlasti potpisan je 27. januara.

Lokalni izbori na Cetinju održani su 26. novembra prošle godine, a kako nijedna partija nije osvojila apsolutnu većinu, pregovori o uspostavljanju lokalne vlasti u novom mandatu otvoreni su u decembru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free cetinje
Gost
free cetinje

Ne zna se ko se više sprda sa Cetinjem.

LJUTA
Gost
LJUTA

Vratite Joca Markusa da cetinju najzad krene

Send this to a friend