Politika

Saradnja sa Italijom u obrazovanju kadeta na visokom nivou 

Saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Italije je na visokom nivou u obrazovanju kadeta i usavršavanja profesionalnih vojnih lica na prestižnim vojnim institucijama Italije.

To je ocijenjeno prilikom posjete delegacije Ministarstva odbrane, predvođene generalnim direktorom Direktorata za ljudske resurse, Mihailom Volkovim, Ministarstvu odbrane Italije zbog ekspertskih razgovora u oblasti razvoja ljudskih resursa.

“U Rimu se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji ministarstava odbrane dvije zemlje, koja je na visokom nivou već godinama u oblasti obrazovanja kadeta i usavršavanja profesionalnih vojnih lica na prestižnim vojnim institucijama Republike Italije“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da se razgovarano i o načinima promocije vojnog poziva, privlačenja kadrova za potrebe vojski i programa koji su namijenjeni mladima van sistema, u cilju pribavljanja najboljih praksi i iskustava.

Kako je saopšteno, Volkov je u Rimu razgovarao i sa šefom Odjeljenja u Generalštabu Vojske Italije admiralom, Pijetrom Lućanom i šefom Odjeljenja u Sektoru za obrazovanje u Generalštabu Vojske Italije generalom Markom Bušemijem.

“Volkov se zahvalio na dosadašnjoj saradnji, koja predstavlja dobar osnov za unapređenje aktivnosti u oblasti ljudskih resursa”, piše u saopštenju.

Dogovoreno je, kako se dodaje, da se pored obrazovanja kadeta i usavršavanja kadra, saradnja unaprijedi i u pravcu specijalističkih kurseva za deficitarne specijalnosti Vojske Crne Gore.

“Zaključeno je da su razgovori u oblasti razvoja ljudskih resursa od velike važnosti, pa ih je potrebno nastaviti i u budućem periodu”, kaže se u saopštenju.

Send this to a friend