Politika

Šaranović: Zašto ćutite Radonjiću?!

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Danilo Šaranović, obratio 21. marta pismom direktoru Agencije za sprječavanje korupcije, Sretenu Radonjiću, ukazujući mu na nepoštovanje Zakona o sprječavanju korupcije od strane guvernera Centralne banke Crne Gore, Radoja Žugića.

“Međutim, ni dan danas, nakon mjesec ipo dana, poslanik Šaranović nije dobio odgovor od Radonjića. S tim u vezi, Šaranović se obratio otvorenim pismom Radonjiću, u kojem ga je pozvao da konačno počne da radi ono što u javnim nastupima tvrdi da kao direktor ASK-a čini”, kazale su Demokrate.

Obraćanje poslanika Šaranovića prenosimo u cjelosti

Kao poslanik u Skupštini Crne Gore, osjetio sam obavezu da Agenciji za sprječavanje korupcije ukažem na nepoštovanje Zakona o sprječavanju korupcije od strane guvernera Centralne banke Crne Gore, Radoja Žugića. Učinio sam to prije duže od mjesec i po dana, preciznije, pismom od 21.3.2019. godine.

Do danas, ni crnogorska javnost, ni ja, nemamo bilo kakvu povratnu informaciju od Agencije i Vas, kao njenog direktora, o eventualno preduzetim mjerama i aktivnostima u cilju utvrđivanja odgovornosti zbog eventualne povrede Zakona o sprječavanju korupcije od strane visoko pozicioniranog javnog funkcionera, gospodina Radoja Žugića.

Podsjećam, pismom od 21.3.2019. godine ukazao sam na to da gospodin Radoje Žugić nije izvršio zakonom propisanu obavezu vezanu za prijavu promjene u imovini vrijednije od 5.000 eura. Konkretno, nepokretnost – vikendica, povrđine 62 m2 u opštini Tivat, KO Krašići, prijavljena je kao svojina gospodina Žugića u njegovom Izvještaju o imovini i prihodima od 15.03.2018. godine. Međutim, u zvaničnoj katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine predmetna nepoikretnost se ne vodi na gospodina Radoja Žugića, već na privredno društvo “STADION” d.o.o. koje je u vlasništvu njegovog brata od strica. Precizno, ova nepokretnost – turistički objekat vodi se na pomenuto privredno društvo od 13.12.2018. godine.

I dalje je nepoznato kojim pravnim poslom i po kom osnovu je predmetna nepokretnost promijenila vlasnika, jer gospodin Žugić nije postupio po članu 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije i u roku od 30 dana od nastupanja promjene u imovini, u odnosu na stanje prijavljeno Izvještajem, o tome obavijestio Agenciju.

Gospodine Radonjiću, ne postoji ni jedan po društvo opravdani razlog za Vaše ćutanje. U ovom trenutku postoji mala dilema da li samo ćutite da javnost i ja kao poslanik ne bismo imali informaciju o preduzetima mjerama i aktivnostima ili je ćutanje posljedica Vašeg krajnje neodgovornog odnosa, jer vjerovatno nijeste ni prstom mrdnuli da utvrdite nepoštovanje Zakona od strane guvernera CBCG.

Zato Vas ovim otvorenim pismom pozivam da konačno počnete da radite ono što u javnim nastupima tvrdite da činite.

Primjeri Vašeg nepostupanja, kao što je slučaj u konkretnom primjeru, samo su još jedna potvrda ocjena koje dolaze sa brojnih relevantnih, domaćih i stranih adresa po kojima se Agencija za sprječavanje korupcije prepoznaje kao institucija koja neprofesionalno i pod snažnim uticajem vrha vlasti (ne)obavlja poslove iz zakonom propisanih nadležnosti.

Očekujem da Vas ovo moje otvoreno pismo konačno podstakne da obavijestite javnost i mene šta ste konkretno preduzeli u vezi sa predmetom guvernera Žugića i, ako to do sada nijeste učinili, što je bila smetnja i prepreka za nepostupanje u skladu sa zakonom.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Svaki mjesec postavi po neko pitanje sročeno u kakvom kafiću uz dojč, pa onda trk na skupštinsku blagajnu da podigne skoro 2000€ plate, a vi za Aljeksom i njegovima poslanicima vičite; bravo, bravo be, be, be i tapšite dok vas dlanovi zabole ….

NBA
Gost
NBA

PISI I TI MERKELEVOJ…..EEEEEEE,STA STE VI UMISLILI,DA STE “NEKO” BITAN? XAXAXA

Zeta
Gost
Zeta

Ko je ovaj lik da se njemu dogovara 😂😂

Suvozač
Gost
Suvozač

Privatno ga znam mogo j

ASK-a i vuk
Gost
ASK-a i vuk

Boli ga grlo, kako ti nije jasno!

Vatrogasac
Gost
Vatrogasac

Ko je ovo, jel punoljetan ovaj

Kotor
Gost
Kotor

Ovaj poslanik? Je li ga ikad iko cuo da je rijec rekao u parlamentu?

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Kotor,uđe u skupštinu da podigne ne malu platu,po tome je poslanik.Šaranovižu Demokrato imaš li stida da se pojaviš u medijima?

Skorpion
Gost
Skorpion

Neka sto nije no ni nece zar ne vidite da samo zanovetaju,kao izgubljeni u svemir.

ZDS
Gost
ZDS

Ko bi normalan ušao o taster salu da postavlja rekorde u usvajanju zakona, bez rasprave, nekoliko zakona za nekoliko minuta?

RepublikaSumska
Gost
RepublikaSumska

Gospodine Saranovicu, pravo je javnosti da cuje vas komentar kao poslanika u Skupstini Crne Gore na cinjenicu da je sef vase partije plagirao svoj magistarski rad! Dakle, slusamo?

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Suvi sendvičar si,vidi se… ‘Salama produkt DPS’..

Send this to a friend