Politika

Sastanak Krivokapića sa šefovima poslaničkih klubova: Izmjenama zakona smjenjuju kadrove DPS-a

Šefovi poslaničkih klubova skupštinske većine i predstavnici Vlade, uključujući i premijera Zdravka Krivokapića, sastali su se juče u vili „Gorica“, a tema su bili odnos Vlade i parlamenta i nastavak procesa smjenjivanja, kako je rečeno, nestručnih i korumpiranih kadrova koje je imenovala bivša vlast, piše Dan. Prema saznanjima Dana, usaglašeno je da se tamo gdje je neophodno izmijene zakoni kako bi reforma javne uprave i imenovanje novih kadrova bili omogućeni i olakšani.

Dogovoreno je, takođe, da se sastanci između predstavnika Vlade i parlamentarne većine održavaju svakog vikenda, kako bi se analizirala društveno-politička i ekonomska kretanja i, s tim u vezi, definisale adekvatne strategije nove vlasti.

Jedan od zaključaka je da treba maksimalno unaprijediti saradnju Vlade i Skupštine.

Sastanku je u ime PzP-a prisustvovao prof.dr Branko Radulović, koji je za Dan saopštio svoje viđenje diskusu je u vili „Gorica“.

“To su redovni sastanci povodom niza pitanja. Nadam se da će naše primjedbe biti prihvaćene, a što se mene tiče, potencirao sam kao prioritetno pitanje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Moraju se hitno donijeti zakoni o lustraciji i o provjeri porijekla imovine, te preispitati korupcionaški ugovori, a sve to i kroz saradnju parlamenta i Vlade. Bilo je tekućih pitanja, ali i nečega što je strateška politika. Dobro je da se razgovara i dobro je da se sastajemo, ali se nadam da ćemo se čuti. Ja konkretno insistiram na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Radulović.

On je kazao da je neprihvatljivo da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrene hapšenje jednog od hiljadu lopova i da se hvali time.

Radulović je naglasio da se od lučno mora stati na kraj organizovanom kriminalu i korupciji u Crnoj Gori.

“Treba nam istinska i beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije. Mi, što se tiče Vlade, imamo sastanke subotom, a između toga i sastanke sa ministrima radi kadrovske politike i drugih pitanja. Već smo krenuli u zakonske inicijative, već su usaglašeni Institut za razvoj i Razvojna banka. To su moje ideje, to je usaglašeno i to je dobar korak naprijed”, istakao je Radulović.

Radulović je rekao da su potrebne hitne promjene u tužilaštvu i sudstvu, jer je to uslov adekvatne i odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori.

“Crna Gora treba da u ekonomskom i moralnom smislu uistinu bude pravna država. Jedan od uslova za to je smjena Milivoja Katnića, i uz to značajne reforme u sudstvu”, naglasio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoka
Gost
Zoka

A sto se sastaju u vili kad postoji skupština za te razgovore i diskusije?

Hurem
Gost
Hurem

Zatvoren Ostrog inace bi tamo,omiljeno Dritanovo mjesto.A sto voli da pravi selfije pod Ostrog ,no sad ima licnog fotografa koji obavlja vazne poslove po ce ga on fotografisat.Adzic naravno.

Emma
Gost
Emma

Nema zena kod ovih,Tako je i u Iran,

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Kako im ne leži ova zastava u pozadini. Kako bi joj ugravirali 4C i prekrečili sa svan3 prsta

Zoran
Gost
Zoran

Bravo, profesore!

Prch
Gost
Prch

Bravo momci. Hapsi mafiju i sve im oduzeti nelegalno steceno !!! Zivjela nam sloboda 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tiky
Gost
Tiky

Frustrirani Raduloviću, treba da te stid!
A ko si i kakav vidi se po tvom izdanku koja se prvi dan stupanja na funkciju počela da liječi tako što otpušta ljude profesionalce!

Cgcg
Gost
Cgcg

Samo nek zatvore vrata i prozore da tolika pamet ne izađe napolje

Hurem
Gost
Hurem

Sprdnja po DUBINI,Radulovic se bori protiv korupcije kriminala nepotizma ,Apostoli zagazili ste u sve i svasta.BRUKE OD KRIVOG PA NA DALJE.RADULOVICU GRANAS LI JOS UVIJEK ILI SI SKUPIO KRILA KAKO TI JE TATINA POSTAVLJENA PO DUBINI……IZDAJNICI AKO JE KO KRIMINALAC ONDA STE TO SVI VI APOSTOLI.

Predator.
Gost
Predator.

Dobro sagledajte sta vam je cinjet dok nije kasno. Znajte da niko ne da svoje.

Aoo
Gost
Aoo

Nece biti izmjena! Ne trudite se!

Nikola
Gost
Nikola

Sto ne bi bilo?

Volim Moj Bar!
Gost
Volim Moj Bar!

Boze pomozi nasoj Crnoj Gori i spasi nju i njene stanovnike od ovih sest strumfova!!!! Nikad nisam pratila politiku al od kad se pojavise novi strumfovi promijenih misljenje. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dula
Gost
Dula

Sto ste toliko nervozni. Polako. Dje zurite.

KOMIT
Gost
KOMIT

Nešto ne spominjete nepotizam….pitam se zašto li🤔

Send this to a friend