Politika

Savjet mladih DPS-a Nikšić: Ne da se mala-velika Crna Gora

Iz Savjeta mladih DPS-a u Nikšiću kazali su da je sinoć njihov grad ličio na neki drugi, davno prošl i tuđi i da su ga pohodili pohodili, kako kažu, neki naši, nama teško shvatljivi ljudi jer su vođeni tuđim zamislima i tuđim idejama, znamo ne svojim.

Saopštenje Savjeta mladih prenosimo u cjelosti: 

Da su vođeni svojim idejama i svojim potrebama, ne bi bili na ulici, jer je Crna Gora građanska država u kojoj ima mjesta za sve i koja ima sluha za različitosti i neslaganja…

No, oni kao omamljeni uputiše se ka našem trgu.

Trgu koji nosi ime slobode, najdivnijeg ljudskog osjećaja, osjećaja zbog kojeg su ginuli naši đedovi i prađedovi. Osjećaja kojim se dičila ponosna Crna Gora. Ti čudni ljudi, među kojima bi i naših komšija, otjeraše na kratko dobri duh Nikšića sa naših ulica.

Otjeraše slobodnu misao, otjeraše crvene slobodarske barjake i zamijeniše ih zastavama druge zemlje. U čudu posmatra nikšićki emancipatorski duh, to klicanje Kosovu, Srbiji, svetinjama. Ne zna, nije mu jasno, kako se to Kosovo brani u Nikšiću, crnogorske svetinje u Republici Srpskoj, a u Srbiji se hrane nacionalističkim kolačima. Na pitanje, „Što su tu“, odgovoriše „Brane svetinje“. Od koga? Od nas, građana Nikšića, čiji su preci gradili te svetinje.

Ništa što je na tlu crnogorskom od nas Crnogoraca ne treba braniti. Jer mi Crnu Goru čujemo kožom, osjećamo mislima i gledamo srcem.Svukoliku, svaki njen pedalj, svaku njenu stopu, njen kamen, planinu, rijeku, crkvu, hram, most. Sve što je uklesano u krš ove zemlje, sve je to crnogorsko, države Crne Gore i njenih građana.

Zato ne branite nešto naše od nas! To vam je uzaludan posao.Uzaludno protraćene pare i dani. Puštite ovaj grad da živi, da diše. Ne gušite ga. Oslobodite i svoju đecu svojih suludih ideja. Vašoj đeci je mjesto u vrtićima i školama, ne na ulici.
Zapitajte se kako ćete im kada odrastu objasniti što ste ih danima izlagali toj paradi nacionalističkih trijada, a sve umotanim u crkvene folije.

Povedite vašu đecu u pozorište, na bazen, izvedite vaše unučiće u park, sklonite đecu sa ulica.  Ne isturajte ih ispred sebe. Ne hranite ih nacionalističkim idejama.

Učite ih da im je cio svijet kuća, a Crna Gora dom. Ne okivajte ih u lance promašenih velikosrpskih stremljenja.
Njima je mjesto na sportskim, kulturnim i dječijim priredbama, a ne na skupovima koji negiraju postojanje vaše i naše države.

Crna Gora je njihova kolijevka i njihova svijetla budućnost. Upotrebljavate ih da skinete sa vlasti „njega“, kako rekoše brojni šetači, to im je jedini cilj. Upotrebljavate svoju djecu u obračunu sa vlašću, sa neistomišljenicima.

Šta čovjek može očekivati od onih koji svoju djecu zloupotrebljavaju, koji svoj grad i državu ne vole, kojima je povampirena ideja velikosrpstva i ideja i vjera i težnja.

Očekuj neočekivano. Očekuj ono što ne pripada ovovremenoj Crnoj Gori, Evropi i civilizaciji. Očekuj da nas sve zajedno povuku u živo blato nečijih nedosanjanih snova o pružanju čak do Tokija.

Ali ne da se mala. Ne da se mala – velika Crna Gora. Nije se dala ni mnogo mudrijim, ni brojnijim ni većim. Sačuvaće Crna Gora i nas i njih od njih. Od njihovih pomamnih nauma.

Nastaviće ona putem ka Evropi, jer one zvjezdice mnogo ljepše sijaju i mnogo više obećavaju, nego tamni vilajeti prošlosti.
Zato gorda, prkosna, zemljo naša, glavu gore, visoko kao Durmitor, ponosno kao Lovćen i čvrsto kao svaki tvoj kamen, raširi krila kao orao krstaš i izdigni se iznad ove baruštine. Nastavi putem kojim si krenula, i ne daj se skrenuti, jer ideš tamo gdje i pripadaš – savremenom svijetu i civilizaciji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Zivio Srpski Niksis Zivjela Srpska Crna Gora.

Anonimus
Gost
Anonimus

Hahahahahahahaha

ranko
Gost
ranko

Pridružite se većinskom broju građana na litijama I neka vam političarenja sa 18 godina. Ovo još samo u CG I Sjevernoj Koreji ima da se mladi primaju u partiju sa 18 godina.

Spic
Gost
Spic

Nakon svakog saopstenja DPS-a bivaju sve brojnije I brojnije Litije😃

KRLE
Gost
KRLE

E cus litije. 😂

mikac678
Gost
mikac678

Ču mladi DPS-a, kad će saopštenje iz zabavišta. Uče ih od malih nogu da ne rade, već da partijaju

Velimir
Gost
Velimir

Vi see opuciste radeci,Niti sto znate Niti sto radite,setaci molebani !

Gile71
Gost
Gile71

A sa čijim se vi idejama nosite?

nahija
Gost
nahija

Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba da brine za svoju buducnost – nema je.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Bogami, ima u ovaj DPS dobrih…… kadrova…

Demokrata
Gost
Demokrata

Ja vjerujem da mladi iz DPS-a Nikšić žele dobro svim građanima i državi. Da vjeruju u promjene na bolje. Na pametnoj mladosti je budućnost.

Jovo Kapa
Gost
Jovo Kapa

Vidji ih bolan, lijepi i mladi. Sinic pola ovih setalo sa nama na litiji. Pozdrav za Predsjednika i rukovodioce.

Cogito
Gost
Cogito

Gordost i prkos!!?? Može li to ikakvog dobra donijeti?

nik
Gost
nik

A podlost poniznost i izdaja moze ?????????

PG-081
Gost
PG-081

Eo vam po 30 eura da napunite vas patriotizam dizelom ili bezolovnim.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pg -081 a sto vi dobijate po borosane ne mozete patike od kaljevima I meksu hranu vecina nema zuba da zvace,sto rece jedan vise zuba no oci.

Peki
Gost
Peki

Aiii, ove žalosti. Đe ste se bili sakrili sinoć, u koju mišju rupu, kad je cio Nikšić bio na ulicama?

male ispravke
Gost
male ispravke

Crna Gora nije građanska država, u njoj nema mjesta za sve, nema sluha za različitosti i neslaganja…Našoj đeci je mjesto u ministarstvima, državnim firmama i školama, a vašoj đeci na birou a ne na ulici. Povedite vašu đecu u pozorište, na bazen, izvedite vaše voljene u Majami, Dubaji ili neki muzej. Njima je mjesto na sportskim, kulturnim i drugim skupovima… Više »

jovan
Gost
jovan

Tvoja se djeca hrane velikim dozama srpskog adrenalina ,pa im je to valjda dovoljno !

J(OVCA)
Gost
J(OVCA)

tako je brat crnogorac

ŽELJEZNIK
Gost
ŽELJEZNIK

Pa ovi vam skoro svi šetaju… auuuuu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo.

znamo se
Gost
znamo se

Ovo su ti drugovi sa litije, samo ti nosiš veliku ikonu pa ne vidiš.

Send this to a friend