Politika

Savjet mladih DPS Berane čestitao najstarijoj sugrađanki rođendan

Delegacija Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Berana posjetila je danas Vojislavku-Slavku Džudović i čestitala joj 98. rođendan.

Kako je saopštio predsjednik Savjeta mladih DPS Berane, Branislav Jokić, Vojislavka-Slavka Džudović (rođena Bošković) je najstarija Beranka, predratna aktivistkinja i SKOJ-evka, borac NOR-a i članica KPJ od 1943. godine, sestra proslavljenog revolucionara Dušana Boškovića, nosilac više ratnih i poratnih odlikovanja i priznanja, živa istorija starih Berana.

“U razgovoru sa ovom poznatom Berankom evocirane su njene uspomene na Drugi svjetski rat, na poslijeratni period, kao i na mnoge istaknute ličnosti: Milovana Đilasa, Radovana Zogovića, Aleksandra Prijića, Dušana Vujoševića, Radomira Komatinu, Desanku Maksimović, Moma Cemovića i druge, kao i na vrijeme kada je šila kostime za pozorišnu predstavu Koštana. Prilikom ovog susreta, ona je naglasila da čuvamo mir i da je sloboda najveće bogatstvo”, naveo je Jokić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Bice da je ,,zahvaljujuci vladi,, napunila 98 godina.

Nikola
Gost
Nikola

Je li ih pitala zasto se lose zivi?

Mojas
Gost
Mojas

Babi neka je sa srecom.A ove junose dobile zadatak da ispune, xaxaxaxaxa

.....
Gost
.....

Zamisli koji tuljan moras bit da bi bio “mladi drps-a”…ili mladi mandiceve Nove I takvih partija. ..kakva je to iskrivljena stvarnost, kako je to pogresno shvatanje svega normalnog …
Babi srecan rodjendan !

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Nije baka za dps.

Mirko Baća
Gost
Mirko Baća

A samo nek si ti zdravo, jer ti je za pamet odavno kasno!

Send this to a friend