Politika

Savjet Muslimanskog naroda: Podrška onima koji štite dželate iz Štrbaca i njima sličnima grijeh prema svim muslimanskim žrtvama

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore saopštio je da neki pojedinci koja sebe nazivaju muslimanskom građanskom inicjativom nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa Muslimanima Crne Gore, jer su u pitanju osobe koje se nacionalno, gotovo su kažu sigurni, ne izjasnjavaju kao Muslimani.

“Samo dva dana od kako su delegacije Savjeta Muslimana Crne Gore položile cvijeće na spomenike u Bijelom Polju i Podgorici u znak sjećanja na otete i strijeljane Muslimane iz voza u Štrpcima oglasio se predstavnik neke tzv. Muslimanske građanske inicijative da izrazi podršku onima koji štite dželate iz Štrbaca i njima sličnima od ruke pravde. Gotovo nevjerovatno”, navode u saopštenju.

Dati podršku onima koji svojim činjenjem gotovo svakodnevno podsjećaju na Srebrenicu i slična stratišta Muslimana, i traže da se ista vrate u današnje vrijeme, dodaju, ne samo da je grijeh prema svim muslimanskim žrtvama ratova na prostorima bivše Jugoslavije, već i opomena da ima onih koji svojim neznanjem i zarad sitnih interesa su spremni na sve.

“Takvima, koji prizivaju krvave duhove prošlosti, po nekom studentu medicine Zlatku Šabotiću i nekom Dinu Krciću, inače sinovima Smaja Šabotića i Šefketa Krcića, treba vjerovati da će da donesu mir i prosperitet i građansku državu u kojoj ćemo svi da imamo ista prava. Mladi student i njegov suučesnik, koji su istrčali ispred neke fantomske nevladine organizacije izgleda da imaju probleme sa pamćenjem u svakom pogledu”, navodi se u saopštenju.

Prvo ne pamte žrtve bezumnih fašističkih hordi, dodaju, koje su na prostorima ex Jugoslavije progonile i ubijale Muslimane, zatim ne sjećaju se ni onog što je bilo ovih dana kada su njihove sunarodnike „častili“ grafitima po beranskim i nikšićkim civilnim i vjerskim objektima sa pozivom na linč. Ne sjećaju se, navode, ni brojnih nastojanja građanskih partija u Crnoj Gori koje su u prethodnih 30 godina baštinile razumjevanje i suživot medju građanima ove zemlje bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, a ovi koje on sada podržava to su nemilice rušili.

“E sad, što je zamutilo sjećanje i pogled Zlatku Šabotiću i Dinu Krciću ostaje pitanje. Da li je nešto zašuštalo pa su svjesno „ istrčali“ pokazaće vrijeme . U svakom Slučaju Savjet Muslimanskog naroda, kao autentični predstavnik Muslimanskog naroda u Crnoj Gori, i dalje će zdušno podržavati svaku gradjansku inicijativu, svaku ideju o suživotu i ravnopravnosti u Crnoj Gori bez obzira na vjeru i naciju, kako je to radio i u prethodnih 12 godina svoga postojanja”, zaključuju u saopštenju.

Podjsetimo, Muslimanska građanska inicijativa danas je saopštila da je podržala koalciju Za budućnost Nikšića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Pa kad podrzavate Srbe i njihovu koaliciju sto trazite od CRNE GORE. Bolje bi vam bilo kod Vucia.

Maki
Gost
Maki

Vidi se ko ne zeli pomirenje i destabilizaciju,nije vas sramota…..

Vazda2020
Gost
Vazda2020

Demokratski front nije bio saveznik miloševiću i nije slao gorivo za tenkove vojske republike srpske,niti je bio vlast u crnoj gori kada se desio slučaj Štrpci,već se zna ko je to bio i radio u to vrijeme,a što se šuštanja tiče mnogima je šuštalo dok su bili u vlasti sa dps,a o svemu drugome možemo pričati.

vinka
Gost
vinka

Pa koga ste podrzali ovo na kraju?

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Koga ovi nesrećnici predstavljaju? Muslimanski živalj u Crnoj Gori 99% je odan svojoj domovini.

Big
Gost
Big

Kupili 2 covjeka i misle da su svi za njih 😀😀😀

Send this to a friend