Politika

Šćekić: 2. aprila Đukanović ne može biti nikome opcija

Dragoslav Šćekić (Foto: Portal RTCG)

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić kazao je da 2. aprila Milo Đukanović ne smije i ne može biti nikome  opcija. 

“Socijalistička narodna partija na čelu sa Momirom Bulatovićem 1998. godine započela je borbu protiv DPS-a, a prije devet godina u Beranama toj borbi dali smo poseban pečat, kada smo na lokalnim izborima pokazali Milu Đukanoviću, DPS-u i cijeloj Crnoj Gori da su i pored uključenosti svih njihovih nečasnih i “prljavih” izbornih mehanizama postavljeni tamo gdje im je mjesto. Pokazali smo da su zajedništvo, častan i istrajan rad, radu u interesu građana ključ za razrješenje i slanje DPS-a u prošlost”, naveo je on.  

Kako je dodao, na tim i svim drugim izborima koji su uslijedili nakon preuzimanja vlasti u Beranama, širili su pobjedničku energiju dobra nad pogubnim, onim pogubnim koje je trideset godina bilo upleteno u svakoj sferi našeg društva.

 

“Grad po grad oslobađao se njihovih teških okova koji su nas vukli do dužničkog ropstva.  Na njihovom razvlašćenju radimo i danas vođeni tim plamenom da popravljamo i unapređujemo ono na čijem su urušavanju oni godinama radili. Razvlašćujemo ih kroz unapređenje životnog standarda građana Crne Gore,  povećanjem plata, penzija, socijalnih davanja, izgradnjom i rekonstrukcijom zdravstvenih objekata, vraćanjem državnog kapitala, borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, hapšenjem svih onih koji su djelovali unutar njihove kriminalne “hobotnice”, vraćamo dostojanstvo i sigurnu budućnost naših građana, naše djece, naših mladih ljudi koji su u sve većem broju odlazili kako bi se spasili od urušenog, zastarelog, uskopartijskog i ličnointeresnog DPS sistema”, istakao je on. . 

Šćekić tvrdi da su nakon prethodnih vlada, zatekli ruševine u sistemu, finansijski kolaps.

“Urušili su i nastavili sa urušavanjem zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, nauke, kulture, sporta, kriminalizovali i korumpirali, podijelili, bogatili se i onako usput po svojoj volji uništavali, a preko turizma i kriminalnih djelatnosti kompromitovali državu i punili svoje i džepove svojih bliskih saradnika. Za trideset godina nije izgrađena nijedna bolnica, medicinski kadrovi su decenijama napustali Crnu Goru i po svijetu tražili bolje plate i prikladne uslove za rad”, tvrdi Šćekić. 

Kako tvrdi, za vrlo kratko vrijeme pokrenuli su državni mehanizam i infrastrukturu, što je uticalo na poboljšanje strandarda naših građana, na svakom polju i u svakom segmentu.

“Razvlašćenje DPS-a i njihovog tridesetogodišnjeg uništavanja državnog budžeta započeli smo ulaganjem u ono od čega i od koga su oni trideset godina uzimali. 24 miliona eura investicija započeto je u zdravstvenom sistemu, zdravstvene objekte smo opremili najsavremenijim aparatima, rekonstruišu se opšte bolnice i domovi zdravlja, rekonstruisane su i otvorene jedinice Hitne medicinske pomoći, raspisan je konkurs za izradu projekta za izgradnju Opšte bolnice Pljevlja, potpisali smo ugovor sa Stambenom zadrugom “Zdravstvo”, o izgradnji stambenih jedinica za zdravstvene radnike u Podgorici i Pljevljima, povećali smo plate nemedicinskom kadru, ukupna socijalna davanja uvećana su za 45 miliona eura, 35 miliona je namijenjeno za povećanje penzije, povećane su plate u javnom sektoru, odvojeno je 65 miliona eura više za zdravstveni sistem Crne Gore, sedam miliona za isplate naknada za novorođenčad, doveli smo do značajnog uvećanja novca za poljoprivredu, povećane su plate za prosvjetare, vatrogasce, policiju, značajna su ulaganja u  nauku, sport, obrazovanje. Ostvaren je rekordni BDP od preko 5,6 milijardi eura, ostvareno je preko milijardu eura prihoda od turizma, rekordnih milijardu eura stranih direktnih investicija. Radimo na vraćanju i uvećanju državnog kapitala”, kaže on.  

 Šćekić dodaje da je Bolnica Meljine postala dio javnog zdravstva, vratili smo Željezaru, vratili smo državi trajekt Kamenari-Lepetane, Luku Budva – Opštini Budva, Pristanište Pine – Opštini Tivat.

“Zaustavljaju se nelegalne eksploatacije i oduzimaju koncesije koje su stvorene na štetu državnog budžeta, potpisali smo Temeljni ugovor, usvojili Predlog zakona o popisu stanovništva, usvojili Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, nastavljamo borbu protiv kriminala i korupcije, vraćamo dostojanstvo građanima Crne Gore, stvaramo i otvaramo mogućnosti za nova zaposlenja, brinemo o svakom građaninu Crne Gore, to je ključ sigurnog uspjeha u borbi protiv DPS-a i Mila Đukanovića”, smatra on. 

Na kraju, Šćekić kaže da, kako tvrdi, “njihovo potpuno razvlašćenje i pozivanje na odgovornost za ono što su uradili desiće se kada odlučno, zajedničkim snagama, kako smo to uradili i 30. avgusta 2020. godine pokažemo da imamo samo jedan cilj – poslati Mila Đukanovića i DPS u političku prošlost”. 

 

  

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
El_Condod
Gost
El_Condod

Sjedi đesi ni za đesi nijesi. Nijesi tu po stručnosti nego kao pripadnik jedne svetosavske stranke koja danas vrši vlast nacdržavnom nivou.

Osaka
Gost
Osaka

E,vi ste opcija ali za izbjegavanje.Gdje god ste na pozicije dobro ih koristite.Prethodni su bili mila majka.

Ostrogami
Gost
Ostrogami

Nepismen, nesposoban, neobrazovan, nekulturan..

Ojha ojha
Gost
Ojha ojha

Nepismen skroz. Ti da pričaš o Presednik. Bolje nabavi lekove stid te bilo

oooo
Gost
oooo

Vidj kako je u Ovangradu onaj aerodrom. Mozete li slecet na njega? Nije ostaatk CG za tako urbane tipove.

djole
Gost
djole

jeli ovo onaj heroj sto jurisa nekad na Dubrovnik

Poprat
Gost
Poprat

Crna Gora je zemlja Crnogoraca i svih oni koji je vole i postuju.
Crnogorci, nemaju drugu drzavu, a svi vi prpadnici manjina imate i maticne drave.
Sve manjine osim vas Srba, postuju drzavu Crnu Goru, postuju ustav, himnu, i zastavu.
Svi koji voli Crnu Goru, sjutra ce glasati za Mila Djukanovica, a ne za Seselja sa bilborda.

westcoaster
Gost
westcoaster

Nebih nikad mogao zamislit Crnu Goru bez Pive, Malesije ili nedaj boze Boke. Bez Ivangrada i Andrijevice mirne duse u svako doba. Toliko !!

Škorpion
Gost
Škorpion

Najvisi duduk koji je vladi bio ministar.

Ispod cenzusa
Gost
Ispod cenzusa

Ha ha ha , pa zar nijesi rekao da je Evropa sad uništila zdrastveni sistem ukidajući doprinose za zdravstvo? SNP ste doveli na granicu cenzusa a nekad je bila, posle DPS , najjača partija.

Gale
Gost
Gale

Alo ministre,ada okle si častiti.

Sherlock Holmes
Gost
Sherlock Holmes

Hahahhahahaha traži posao u novoj partiji pošto je njegova ostala samo na tih par ministara

Kotor
Gost
Kotor

Evo ga nepismeni ministar

Vlado cupara🇲🇪
Gost
Vlado cupara🇲🇪

Vidjeces apostole vidjeces 😉

Tara
Gost
Tara

Pokrali drzavu CG-TU su crnogorske svetinje..sram vas bilo!

MNE083
Gost
MNE083

varas se izdajnice!

Crnogork
Gost
Crnogork

Ko tebe više i sluša i uvažava vi ste opcija koja više ne postoji.

Mongro
Gost
Mongro

Jesi li se počeo pakovat?

Send this to a friend