Politika

Šćekić: Neuredno vodosnabdijevanje nebriga lokalne vlasti

Šćekić

Lokalna vlast u Beranama (DF-SNP-Demokrate) svojim djelovanjem svakim danom sve više pokazuje nebrigu i nesposobnost za rješavanje nagomilanih problema građana, saopštio je odbornik DPS-a u SO Berane Dalibor Šćekić.

Pored, kako navodi, sve većeg problema sa komunalnim otpadom i sve češćih pojava divljih deponija u svim dijelovima grada, građani Berana u ovim tropskim ljetnjim danima imaju veliki problem sa urednim vodosnabdijevanjem.

“Pa samim tim i među našim sugrađanima vlada nezadovoljstvo radom DOO “Vodovod i kanalizacija” i radom lokalne samouprave. Takvo kontinuirano neuredno snabdijevanje pitkom vodom u prethodnom periodu, ali i ovih dana kada su dnevne temperature jako visoke, našim građanima stvara brojne poteškoće. U zgradama užeg gradskog jezgra, naročito u stanovima viših spratova stambenih jedinica, stanari na svojim česmama, vodu dobijaju kap po kap i to tek u ranim jutarnjim časovima”, navodi Šćekić.

O situaciji, kako dodaje, u prigradskim područijima suvišno je trošiti riječi.

“Jer pored ovakve nebrige o samom centru grada, zar je od ovakve lokalne vlasti (DF-SNP-Demokrate) za očekivati da brinu o ruralnim područijima. Na ovaj svakodnevni i veliki problem sa kojim se susrijeću građani Berana, iz lokalne uprave imamo samo po neko šturo saopštenje kojim se apeluje na građane da racionalno koriste vodu jer će u saradnji sa Komunalnom policijom pooštriti kontrole”, poručuje.

Takođe pored toga, navodi da su redovni i visoki mjesečni računi za ovaj tip „usluga“ koje građani ne dobijaju u potrebnom obimu.

“Izgleda da je najbolji pokazatelj funkcionisanja ovog preduzeća i lokalne uprave u cjelini, poražavajuća činjenica da u 21. vijeku, vrše apel da se voda racionalno koristi. Jasno je da to predstavlja njihov krajnji domet djelovanja u ovoj oblasti. Na kraju, pozivamo nadleženo preduzeće da zajedno sa neodgovornom lokalnom upravom preduzme konkretne mjere kako bi se našim sugrađanima i u ovim vrelim ljetnjim danima olakšalo funkcionisanje, makar i obezbjeđivanjem urednog i redovnog vodosnabdijevanja”, zaključuje u saopštenju.

Send this to a friend