Politika

Šćekić: Propali i poslednji pokušaji da se SNP marginalizuje ili ugasi

Dragoslav Šćekić

U trenucima kada su konačno propali i poslednji pokušaji da se Socijalistička narodna partija marginalizuje ili ugasi, obično se pojave takozvani nezavisni analitičari, koji sa tobožnjom zebnjom i nevjericom zapitkuju šta je cilj poslednjih opozicionih okupljanja u kojima naša partija daje i davaće svoj nemjerljiv doprinos, saopštio je Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a.

“SNP od svog postojanja ima jedan cilj, a to je da mijenjamo život u Crnoj Gori i da omogućimo ljudima da pristojno žive od svog rada. I u tom pravcu smo spremni, sa svim iskrenim opozicionarima, da skupa mijenjamo nešto u ovoj državi. Oni koji dobro poznaju prilike u Crnoj Gori znaju da SNP iz dana u dan bilježi sve veći rast i da sva poznata i uradjena istraživanja pokazuju to”, navodi Šćekić.

Poručuje da cenzus ne treba nikoga da opterećuje.

“Uostalom, vanredni izbori pokazaće i to. Ali ne možemo da se ne zapitamo, do kada će ti i takvi bazirati svoje gledište na režimskoj volji i ćutke gledati kako ovaj režim vodi našu državu u sve veće gubitke i propast. Umjesto toga, svojom energijom bi mogli doprinijeti da se konačno promijeni vlast. I upravo u toj novoj energiji mi vidimo šansu za promjenama”, smatra Šćekić.

I građani su na masovnim protestima pokazali da ne žele više mirno da posmatraju “ozakonjenu pljačku” naših građana. Kako drugačije nazvati sve one nove namete, poskupljenja struje, goriva, selektivne stečajeve u pojedinim preduzećima, uz prateći kriminal i korupciju, koji se pominju u svim evropskim izvještajima.

Dodaje da se program SNP-a bazira na razvijenoj ekonomiji, u kojoj će investicije biti podjednako raspoređene, kako na primorju i Podgorici, tako i Bijelom Polju, Beranama i Rožajama.

“I zato smo jako zabrinuti odlivom mladih kadrova, posebno sa sjevera Crne Gore. I danas izražavam svoju otvorenu zabrinutost da će sledeći popis pokazati poraznu činjenicu odlaska naše omladine u potrazi za boljim životom. Uradićemo sve da razvijemo i obnovimo privredu i spriječimo njihov dalji odlazak, jer mladi su najveće bogatstvo jedne države. Izbori u Beranama su pokazali da novac, moć i kupovina glasova ne mogu više da utiču na konačan rezultat izbora, već isključivo kvalitet, želja za boljitkom i dobar politički program”, navodi Šćekić u saopštenju.

Kako kaže, dok se vlast uzda u vladavinu prava, reformu pravosuđa i puna su joj usta Evropske unije, našu državu potresaju afere kupovine glasova “Snimak”, “Koverta”, a najveći funkcioneri DPS-a postaju vođe kriminalnih organizacija.

“Sve ovo ukazuje na činjenicu da Evropa režimu nikada nije bila cilj, već isključivo puko ostajanje na vlasti u udobnim foteljama, po svaku cijenu. Socijalistička narodna partija vjeruje da naši građani zaslužuju da budu dio evropske priče, ali kroz usvajanje evropskih standarda i demokratizaciju društva. Uvjeravam vas da će SNP neizostavno biti dio tog evropskog puta. SNP je uvijek težila što većem opozicionom jedinstvu. Sarađivaćemo u tom pravcu sa svim partijma koje odluče da zajedno sa nama, mijenjaju Crnu Goru. Nama je potrebna država običnih ljudi, a ne političke elite. Čvrsto vjerujem da ćemo poslije narednih izbora obezbijediti promjene u Crnoj Gori”, poručuje Šćekić na kraju.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Aleksa vas je potpuno usisa…

Velimir
Gost
Velimir

Mnogo ste jaki!
0.01 procenat birača imate!

Ja@
Gost
Ja@

Videcemo Velimire, samo se ne uzrujavajte oko toga

Brat
Gost
Brat

“Istina”! SNP (tehnički) nije se ugasila. Kada je shvatila da je cenzus nemoguća misija, utopila se. Što se tiče Šćekića, izgleda da ga je B.M. probudio, pa je pričao nepovezano.

Milan
Gost
Milan

Očekujem da će vasa partija u ovo vrijeme naredne godine voditi Crnu Goru, a Vi biti na jednoj od najodgovornijih funkcija.

Ja@
Gost
Ja@

Zasto ovoliko minusa?! U sledecoj vladi treba da budu, meni su bolji od Sd.

Misljenje
Gost
Misljenje

Za razliku od demokrata SNP svima jasno i glasno kaze sta zeli i nema skrivenih namjera.

Nikola Nk
Gost
Nikola Nk

Napad je najbolja odbrana. Mnogi napadaju SNP da bi prikrili svoje greške..

Ivan
Gost
Ivan

Narod to odlicno zna i to je pokazano na izborima u Berane. Bravo Scekicu.

Cvele
Gost
Cvele

Lijepo receno da strane SNP

Send this to a friend