Politika

Šćekić: Puna podrška Abazoviću, ova Vlada neće dozvoliti da organizovani kriminal bude jači od države

Dragoslav Šćekić

U ime SNP CG i u svoje lično ime, pružam punu podršku premijeru Dritanu Abazoviću da istraje u odlučnosti na putu kojim je krenuo, u pružanju maksimalnog doprinosa iskorjenjivanju organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednika Socijalističke narodne partije (SNP), Dragoslav Šćekić.

<<<Abazović traži da se ispitaju prijetnje koje dobija zbog hapšenja Lazovića<<<

SNP pruža, istakao je on, nedvosmislenu podršku predsjedniku Vlade na putu vraćanja pravne države i ozdravljenja institucija, koji su preduslov za ulazak u EU.

“Kao dio Vladinog tima na čijem je čelu Dritan Abazović, dijelimo njegovu zabrinutost i poručujemo onima koji su izgubili kompas da znamo da ga ne mogu zaplašiti, kao i sve nas koji smo uz njega, niti odvratiti sa puta odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije kojim je Vlada Crne Gore krenula. To je, zapravo, konkretizovanje borbe na kojoj SNP istrajava više od dvije decenije i na kojem putu smo imali velike žrtve”, naglasio je Šćekić.

Takođe, dodaje on, pružaju punu podršku VDT-u i SDT-u i “čestitamo na odgovornom i profesionalnom radu koji je jedna od ključnih karika u dostizanju pravde i ispunjavanju kriterijuma za pristupanje evropskoj porodici naroda”.

“Ubijeđeni smo da ova Vlada, na čijem je čelu Dritan Abazović, neće dozvoliti da organizovani kriminal bude jači od države, a svi oni koji su radili nezakonito i na štetu države i društva moraju biti svjesni da će jednog dana doći odgovorni ljudi koji će se iskreno boriti za dobro Crne Gore i protiv kriminala i korupcije. U tom smislu, oni su sami sebi presudili onog trenutka kada su ušli u takve prljave poslove, zbog kojih su mnogi izgubili živote, neki i potpuno nevini”, rekao je potpredsjednik SNP-a.

Upozorio je i političke subjekte i pojedince koji, kako je kazao, svojim nepromišljenim ili namjernim porukama, “crtaju mete i SDT-u i predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, da to ne rade”.

“U suprotnom biće javnosti jasno da su stali na stranu organizovanog kriminala, a ne na stranu države koja je krenula u odlučnu borbu protiv kriminala i da blokiraju put ulaska Crne Gore u EU.

Konačno, pridružujemo se pozivu koji je premijer uputio ANB-u i Upravi policije da u najvećoj pozornosti ustanove činjenično stanje i obavijeste javnost, ali i preduzmu jasne korake i pokažu najveći stepen odgovornosti i odlučnosti u njegovoj zaštiti, kao i svih onih koji su odlučno krenuli u borbu protiv organizovanog kriminala i za puno oslobađanje države od onih koji su je u svakom smislu unazadili i ugrozili njeno funkcionisanje”, zaključio je Šćekić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

A organizovanoga kriminalca doveli u ANB .

Hsbsb
Gost
Hsbsb

Ne treba dozvoliti nikom da je iznad drzave , tako je ! Osim spc aj to moze.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Sta je srpskom crkvom ? Oni i upravljaju crnom gorom tako i propada crna gora ? Abazovic je Njihov spijun ?

Send this to a friend