Politika

Šćepanović: Ministarka Bratić nastavlja sa jednovjerskim postavljanjima i u UO Univerziteta

Prijedlog novih članova Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore ne ostavlja puno dilema kakva će biti njegova nova upravljačka politika u vremenu koje slijedi.

Izbor članova koji su na čelu parakulturnih srpskih organizacija u Crnoj Gori, jasan je signal da će se jednovjersko “osvježavanje” nastaviti i na najznačajniju naučno-obrazovnu institiciju u našoj zemlji, navodi se u saopštenju člana Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Draga Šćepanovića

“I pored retoričkog zaklinjanja nove vlasti u evropske vrijednosti, praksa pri izboru rukovodećeg kadra pokazuje njenu ogoljenu suštinu. U novi UO predloženi su predsjednik IO Matice srpske u Crnoj Gori, ali ne i predsjednik Matice crnogorske. Predložen je bivši poslanik Nove srpske demokratije i osnivač Srpske kuće u Podgorici, ali nije ni jedan prominentni crnogorski naučnik ili profesor. O depolitizaciji Univerziteta, što je bilo predizborno obećanje i da ne govorimo”, kazao je Šćepanović

Crna Gora je ponosna na svoju multikulturalnost i crnogorski model integracije, koji je nadaleko prevazišao balkanske okvire i može biti primjer i za zemlje sa mnogo dužom demokratskom tradicijom.

Nakon izbora Vlade u kojoj nema ministra iz reda nacionalnih manjima (a ni među do sada izabranim sekretarima ministarstva nema pripadnika manjinskih naroda) ne treba da čudi, kako smatra Šćepanović,  ni to što je novi sastav UO Univerziteta jednovjerski koncipiran, a dogovoren vjerovatno u okviru sprske NVO iz koje dolazi i sami premijer.

“Ovo nije ništa što nijesmo očekivali od ministarke Bratić koja pokazuje jasnu namjeru da u djelo sprovede plan preoblikovanja crnogorske prosvjete, nauke i kulture po modelu njenih javno izrečenih uvjerenja i stavova.
I na kraju, ne čude nas u SDP-u potezi ministarke Bratić, ona naime samo sprovodi ono što su njeni jasno iskazani identitetski i politički pogledi na prošlost i budućnost naše države”, dodaje Šćepanović

Iz SDP-a ne mogu se oduprijeti čuđenju prema onima,  čija  su puna usta Crne Gore, koji se zaklinju u njen građanski i multikulturni karakter, a koji su na kraju krajeva ovakvoj osobi dali da vodi objedinjene sektore koji su najbitniji za očuvanje identiteta naroda Crne Gore, građanskog i multinacionalnog karaktera, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogoraC
Gost
CrnogoraC

Što ostade od SDP stranke?… Dok vam je CG bila na prvom mjestu i bili ste stranka, čim ste počeli da su vam vaši lični insteresi iznad interesa CG eto gdje ste došli. Taj DF ste vi probudili i mislili da sa njim pravite vlast kad je bio na izdisaju. Smeta ti sada Batrićka a podržavate njihovu vlast u Tivtu,… Više »

bokelj
Gost
bokelj

potpredsednik vlade je albanac 😉

štakor
Gost
štakor

crnogorac veci od svih nas… da je srece da smo svi crnogorci – srpskog, albansko, bosnjackog, hrvatakog porijekla – ali CRNOGORCI ❤

Posmatrač
Gost
Posmatrač

I treba da preoblikuje prosvjetu, dosta je bili posrnuća: planovi i programi prepisani, neusklađeni, “stručnjaci” koji primaju platu iz budzeta naplaćuju držanje seminara direktno na ruke, ne preko računa, pa za 1 dan uzmu i po 600 eura, profesori i učitelji kriju kontrolne zadatke, često ih i ne pokazavši djeci, bahati direktori se iživljavaju nad profesorima….Reforma je prijeko potrebnaa ako… Više »

Spain
Gost
Spain

To će im samo skratiti mandat, a nisu ni svjesni sta rade. Samo naprijed.

Mila
Gost
Mila

braDićka, ovo je Crna Gora, đe vaši naumi padaju u vodu prije vam ih neko šapne. braDićka, široko ti Kosovo Polje.

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Da je VJECNA.”””” Crna Gora Srpska Sparta.!!!
Montenegrini i ostale manjine prava po EU standardima.

zbun mali
Gost
zbun mali

Bravo kume

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Onaj ko joj je dao državljanstvo,postavio je tempiranu bombu u državi!?Narcise probudi se,džabe uzalud se štipam!?

rahman tri
Gost
rahman tri

vi da ste principijelni oborili bi vlast u Tv… tamo vam četnikovanje ne smeta

Send this to a friend