Politika

SD Budva: Vlast još nije formirana, a kad će ne znamo

Budva

Duže od četiri mjeseca, uprkos skoro dvotrećinskoj većini koju su partije nove parlamentarne većine osvojile na lokalnim izborima, opština Budva još uvijek nema formiranu lokalnu vlast, istakli su u Socijaldemokratama SD Budva.

Na taj način je, kako su ukazali, u potpunosti ogoljena gramzivost nove vlasti koja, uprkos tome što u lokalnom budvanskom parlamentu ima ubjedljivu većinu, ne može da postigne dogovor.

“Izgleda da, koliko god glasova osvojili, funkcija je uvijek malo. Osim Demokrata, koje od samog starta “zatežu” pregovore, imamo situaciju da su se, unutar koalicije Za budućnost Crne Gore, valjda po uzoru na premijera Krivokapića, od DF-a izdvojile SNP, PZP i PCG koje, gle čuda, imaju svoje zahtjeve. Naravno, ne programske prirode, već isključivo u vezi sa raspodjelom vlasti “po dubini”. Jagma je, kako reče prvi tobdžija Budve, za foteljama”, rekli su u SD-u.

Prema njihovim riječima, ništa manju odgovornost za takvu situaciju nema ni budvanska URA. Njihova tadašnja odbornica, a današnja poslanica je, kako kažu u SD-u, sve vrijeme se prenemažući i jadikujući nad fašizmom i kleronacionalizmom budvanske vlasti, svaki put uredno dizala ruku kako bi tu istu vlast održala.

“Kao što, uostalom, sad radi u državnom Parlamentu. No, nakon izbora, dotadašnji koalicioni partneri sa lokala, a novi sa državnog nivoa, jasno su joj stavili do znanja šta misle o njenoj partiji – da je nepotrebna. I tako, nakon četiri godine, budvanski vašar se nastavlja. A mi gledamo i pitamo se da li će iduće topovsko đule Bata Carevića biti neki od njegovih koalicionih partnera”, zaključili su u SD-u.

Send this to a friend