Politika

SD: Ima li ova zemlja Vlade, Crna Gora u crnom

Vlada Crne Gore

Crna Gora je danas, bez pretjerivanja, zavijena u crno. Preminulo je gotovo 20 ljudi za jedan jedini dan od koronavirusa, a Vlada ne da ne zatvara granice, nego iz regiona ulazi ko hoće bez PCR testa i bilo kakve kontrole. Dok nam groblja više ne mogu primati najmilije, Vlada nam, izgleda i dalje čeka nešto, a to nešto su nikšićki izbori, ocijenile su Socijaldemokrate.

“Premijer koji sramno i konstantno krši sve moguće mjere, kao i čitava svita iz Vlade, izveli su vojsku na ulice. I još se pitaju zašto su građani revoltirani. Ako ne znaju, evo mi ćemo im reći: jer je preko hiljadu porodica iz Crne Gore ojađeno za sva vremena, a vi se i dalje gospodo igrate poštovanja-ne poštovanja mjera”, ističu u SD-u.

U toj partiji pitaju ima li ikoga u Vladi da u sebi prepozna odgovornost za ovu katastrofu koja je zadesila Crnu Goru: od nepoštovanja mjera do njihove selektivne primjene i kalkulisanja sa donacijama?

“Ima li, gospodo, iko među vama prepozna sopstveni udio u svemu što nam se dešava? I, u krajnjem, imate li makar toliko etike i morala da makar sad zatvarate i spašavate što se spasiti može, ili ste nepokolebljivi u namjeri da držite granice otvorenim do granice nemogućeg i nerealnog? Ima li ova zemlja Vlade?”, pitaju se u SD-u.

Send this to a friend