Politika

SD: Klupko oko nezakonitog trošenja skupštinskog novca se odmotava

Poslanici u Skupštini Crne Gore (Foto: CdM)

KLupko oko nezakonitog trošenja skupštinskog novca se odmotava, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije nakon što je prije desetak dana DRI objavila Konačni izvještaj o kontrolnoj reviziji Skupštine Crne Gore.

Podsjetimo, njegov glavni nalaz je da je „aktivnostima i radnjama koje je Skupština Crne Gore preduzela u cilju realizacije preporuka DRI otklonjen najveći broj nepravilnosti, odnosno od ukupno 23 izdate preporuke DRI, koje su bile predmet kontrolne revizije, 21 preporuka je realizovana dok su dvije preporuke djelimično realizovane“.

“Nijesmo pretjerano ni očekivali da će se ovom dijelu Konačnog izvještaja posvetiti adekvatna pažnja, jer je on više nego pohvalan za novo rukovodstvo Skupštine na čelu sa predsjednikom Ivanom Brajovićem. Ali očekujemo da se ozbiljna medijska pažnja, makar na nivou one koja je bila posvećena trošenju skupštinskog novca u 2016. godini, posveti dijelu navedenog Izvještaja Državne revizorske institucije koji se bavi kontrolom putnih naloga izdatih u toku 2015. godine”, saopšteno je iz SD-a.

Naime, DRI je konstatovala da su u 2015. godini: 123 nerazdužena putna naloga ukupne vrijednosti 59.584 eura; 24 putna naloga u ukupnom iznosu od 11.996 eura evidentirana kroz dnevnik blagajne, a nema ih u dokumentaciji koju je provjerio državni revizor; u 26 slučajeva pod istim brojem zavedena dva putna naloga, a u jednom slučaju tri i dr.

Navedeno je i da su po saznanju državnog revizora sporni putni nalazi predati državnom tužiocu i predmet su tužilačke istrage. Takođe, sprovodeći kontrolu u predmetnoj reviziji, „državni revizor posebno ukazuje i na mogućnost postojanja netačnih podataka i dokumentacije u vidu fiktivno izdatih putnih naloga.“

“Zaista je bilo nevjerovatno posmatrati razna medijska spinovanja u smislu da se kao glavni krivac za malverzacije sa skupštinskim novcem u 2016. godini označi sadašnji predsjednik Skupštine Brajović, koji je na čelo Skupštine došao tek krajem novembra te godine. Da podsjetimo javnost da je upravo predsjednik Brajović odmah po saznanju da nije moguće utvrditi činjenično stanje u blagajni i da postoji mogućnost da je zloupotrijebljen skupštinski novac, sproveo sve zakonom predviđene mjere i tražio da interna revizija provjeri poslovanje iz ranijih godina.Ta revizija je utvrdila da je bilo finansijskih malverzacija, posebno 2015. i 2014. godine, i ti izvještaji su proslijeđeni DRI i Tužilaštvu”, navodi se u saopštenju SD-a.

Sada, nakon potvrde od strane i Državne revizorske institucije, iz SD se nadaju  da je svima jasno da se dugi niz godina prije dolaska Ivana Brajovića na čelo Skupštine nezakonito i netransparentno trošio skupštinski novac.

“Je li sve to bilo rezultat nečijeg neznanja ili korupcije, neka javnost prosudi”, poručili su na kraju.

B.M.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Sta da radimo sa tobom Brajovicu koji istinu zboris i pod zakletvom

progledni
Gost
progledni

ne znam stvarno

Jelena CT
Gost
Jelena CT

Ono oko Ramade jos nismo dočekali da se raspetlja

Zeletin
Gost
Zeletin

Limenka 10miliona petlja Smokovac 100 miliona ,i Ramada partija nam zamagljuje oci sa nekim dnevnicama

Randolf
Gost
Randolf

Vama nema teme u kojima ste časni, jer vi predstavljate najveće dno i izvitoperenost crnogorske političke scene.

Velimir
Gost
Velimir

BRAVO,BRAVO,SVE OTKRISTE STO VAM IDE U KORIST,
NEMOJTE SE OBRUKATI POSTENJA IZ SD-a!
I VI I BOSNJACI RADITE PO RANJOVOM RECEPTU,ISTO SE OD VAS MOZE OCEKIVATI!

RTV
Gost
RTV

E da je samo Skupšina! Čitam o radnim grupama Vlade i međuresorskim. To je više nego sramno.

Komsho
Gost
Komsho

Sta je sa Ramadom i njegovim svjedocenjem ?

Dno ispod dna
Gost
Dno ispod dna

Zakleo se, tako mu se i steklo!

Send this to a friend