Politika

SD Kotor: Držimo visoko do nacionalnih interesa i socijalne pravde

SD je državotvorna partija, partija koja drži visoko do nacionalnih interesa, do građanskih i ideja socijalne pravde, saopšteno je sa sjednice Socijaldemokrata Kotora na kojoj su izabrani delegati za predstojeći Kongres partije, kao i kandidati za članove Glavnog odbora.

Na sjednici je podvučeno da nema podjele na male i velike.

“Svako od nas je bitan, jer samo zajedno smo jaki i zajedno možemo učiniti neke bitne promjene u našem društvu, na koje ćemo kasnije svi biti ponosni.  Pozivi crkvenih velikodostojnika da ne treba glasati za one koji su donijeli neki zakon, već za one druge, predstavljaju jasnu političku poruku”, istakli su na konferenciji.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović, rekao je da je partija osnovana sa ciljem očuvanja izvorne socijaldemokratske ideje.

„Vjerovali smo da nećemo dopustiti da se ona izgubi u nekim kalkulacijama i vjerovali smo da našom snagom možemo omogućiti da Crna Gora snažno nastavi na svom evropskom putu. To u šta smo vjerovali i ostvarili smo“, rekao je on. Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju, Brajović je poručio da u politici u Crnoj Gori uvijek ima izazova. „Vjerovatno svako od nas želi da jednom dođu izbori na kojima uopšte nije važno ko će sjutra biti vlast, a ko opozicija, sa stanovišta budućnosti Crne Gore. Da budemo sigurni da će, ko god da pobijedi, pokušavati da unaprijedi životni standard u njoj. A mi danas, nažalost, u Parlamentu imamo poslanike koji bi, da mogu, sjutra promijenili status svoje države“, rekao je on.

Poziv mitropolita crnogorsko-primorskog da ne treba glasati za one koji su donijeli Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već za one druge, Brajović je okarakterisao kao jasnu političku poruku.

Potpredsjednik Socijaldemokrata, Mićo Orlandić, istakao je da su u protekle četiri godine Socijaldemokrate radile predano, vrijedno i ostvarile veoma značajne rezultate, te da partija ima odbore i odbornike u svakoj opštini u Crnoj Gori, koji su uglavnom stečeni u samostalnom nastupu.

Mi smo državotvorna partija, mi smo partija koja drži visoko do nacionalnih interesa, do građanskih i ideja socijalne pravde“, zaključio je Orlandić.

Predsjednik OO SD Kotora, Andrija Lompar kazao je da zahvaljujući svima SD je prepozna kao respektabilan politički subjekat“.

Lompar je rekao da su rezultatom partije u Kotoru 2016. godine uglavnom svi bili zadovoljni, ali da on nije.

„Ja sam siguran da to nije naš maksimum, da možemo više, da vrijedimo više i da zaslužujemo više. Zbog toga vjerujem da u periodu koji je pred nama moramo raditi još više kako bi Socijaldemokrata u Kotoru dobile ono mjesto koje im pripada“, zaključio je on.

Potpredsjednica Opštine Kotor iz reda SD-a, Sonja Seferović, obećala je da će se partija kao i do sada boriti protiv privilegovanih u društvu, onih koji misle da su iznad pravila i zakona, jer svaki građanin je vrijednost sam po sebi i mora mu se garantovati da u fer sredini ostvaruje svoja prava i bori se za svoje blagostanje.

„Nema podjele na male i velike, svako od nas je bitan jer samo zajedno smo jaki i zajedno možemo učiniti neke bitne promjene u našem društvu, na koje ćemo kasnije svi biti ponosni“, kazala je Seferović.

Predsjednica Omladine Socijaldemokrata Kotora, Nataša Dragutinović, istakle je da su Kotorani dobro osjetili kako izgleda vlast onih partija koje predstavljaju političke oponente SD-u, te da su u Kotoru, za razliku od susjeda iz Herceg Novog i Budve, imali tu sreću da ih, prije isteka mandata, pošalju u opoziciju.

„Ali veoma dobro znamo da se situacija sa lokalnih izbora 2016. ne smije ponoviti ove godine. Ne zbog nas i zbog toga da li smo u vlasti, već zbog Kotora i svih njegovih građanki i građana“, zaključila je Dragutinović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Spiljar
Gost
Spiljar

Puna sala …haha..sa svim dosljacima kinjo im je glavno oruzje..

Spiljar
Gost
Spiljar

Da sto valjate bili bi u SDP a ne pobegulje

Grdana Depardje
Gost
Grdana Depardje

To kad uvati ne pušta!

Kuč
Gost
Kuč

Tezite Vi do privilegija i fotelja…

Maki
Gost
Maki

Jadnici…bas mi ih zao….

Send this to a friend