Politika

SD Nikšić: Da li je Radović boravio u Nikšiću suprotno zabrani napuštanja teritorije opštine Budva?

SD

Crnogorska javnost, a Nikšićka pogotovo, prekjuče je svjedočila press konferenciji funkcionera Demokrata tokom koje su tvrdili da su u naselju Kočani napadnuti od strane lica koja su okarakterisali kao bezbjednosno interesantna, saopšteno je iz Socijaldemokrata Nikšić.

“Iako nam je veoma začuđujuće da Demokrate, koje su u proteklih pet godina zauzimale slavno mjesto šampiona u sačinjavanju video snimaka i objavljivanju istih čak i kad ih neko poprijeko pogleda, ovog puta nijesu uspjele da zabilježe makar dio navedenog incidenta, pitanje osnovanosti njihovih tvrdnji ipak ostavljamo nadležnim organima koji će, shodno svojim ovlašćenjima, prikupiti dokaze i ukoliko se osnovanost utvrdi, predmet proslijediti nadležnom tužiocu. Ono što je nama zapalo za oko je detalj druge prirode – prisustvo Krsta Radovića, funkcionera Demokrata iz Budve, u našem rodnom gradu. Ne zato što u Nikšić bilo ko nije dobrodošao, sasvim suprotno, već zato što građani Budve, shodno krajnje zabrinjavajućoj epidemiološkoj situaciji u tom gradu, imaju zabranu napuštanja teritorije opštine u kojoj žive”, poručuju u saopštenju.

Iz SD Nikšić navode, da je  Radoviću i partiji koju predstavlja očito je važnije da prikupe koji glas više, a zdravlje građana, prije svega onih u čije su kuće ulazili, po ugledu na Vladu Crne Gore, stavljaju na posljednje mjesto. Stoga, sasvim opravdano, pitaju iz partije, – da li za gospodina Radovića važe ista pravila kao i za ostale građane Budve?

“Sagledavajući situaciju na lokalnom budvanskom nivou, cijenimo da bi gospodin Radović u svojoj opštini, gdje bi shodno mjerama i trebao da bude, imao i te kako preča posla nego što ih ima u Nikšiću. Tako bi mu bilo bolje da je ostao u Budvi kako bi, nakon pola godine, konačno dogovorio koalicioni sporazum sa DF-om jer im i dalje škripi dogovor oko podjele funkcija „po dubini“.
Očigledno je da oni koji su se zaklinjali da su građanske partije koje baštine vrijednosti nezavisne, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore imaju sve veći problem u Nikšiću, jer im građani sve manje u to vjeruju. U tome im, uvjereni smo, neće pomoći ni nastavak manipulacije vjernicima i grčevita borba oko tog dijela biračkog tijela u koju se, uprkos priči da se crkva više neće miješati u politiku, nažalost uključuju i crkveni velikodostojnici”, dodaju iz SD NIkšić.

Zahtijevaju od nadlježnih organa da utvrde da li je prisustvo Radovića bilo u skladu sa mjerama, te da ukoliko nije, da se propisno sankcioniše.

“Na kraju, nadležne pozivamo da utvrde da li je prisustvo gospodina Radovića u Nikšiću bilo u skladu sa važećim mjerama i ukoliko nije, kao što sumnjamo da nije, istog shodno propisima sankcionišu. A kako nam nova Vlada odgovorno vodi zdravstvenu politiku i proces imunizacije građana, koalicija koju Radović predstavlja može slobodno promijeniti naziv u Mir je naša vakcinacija. Ta floskula je, u konačnom, uz onu čuvenu Krivokapićevih apartčika koji „Ne daju Nikšić“, gotovo sve što mogu ponuditi građanima ovog grada”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Službeno, nije kršio zakon.

Mitar
Gost
Mitar

Ne postuju zakone, hoce olako da ih mijenjau, jedna druzina posve otuđena od pravnih normi.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Naravno. Prevarnu politiku iz Budve žele da preliju u Nk.

Send this to a friend