Politika

SD: Od antidržavne do takozvane građanske opozicije linija je tanka

Nakon što je predsjednica Kolašina Željka Vuksanović kazala da sve razlike koje imaju partije treba da se ostave po strani te da je SDP u tom gradu ušao u koaliciju sa DF-om jer je bilo stani-pani, reagovali su iz Socijaldemorata.

Portparol SD-a Stefan Šuster kazao je da se juče potvrdila marionetska uloga nekad časne partije, a predsjednica jedne opštine i članica predsjedništva SDP, konačno je, kako dodaje, otvorila dušu, rekavši ono što sve njene partijske kolege misle, ali zbog obmanjivanja građana i skupljanja sitnih političkih poena, nemaju hrabrosti da kažu. On je poručio SDP-u da je od antidržavne do takozvane građanske opozicije linija tanka.

“U veoma emotivnom političkom govoru, konačno je obradovala pristalice antidržavnog političkog subjekta DF-a, egzaltirano im saopštivši da su dio demokratske opozicije. Nisu više ni antigrađanska opozicija, ali nisu više ni njihov tehnički, nego istinski i suštinski programski partner na putu procvata Crne Gore”, poručuje on.

Šušter dodaje da im nije bitno da li to znači nezavisne, evropske i evroatlantske Crne Gore, jer će se sve te “tehničke” razlike kako čusmo slavodobitno juče samo zatvoriti u kutiju.

“U demokratskom smislu, čak je bio dirljiv trenutak ustajanja na himnu druge države od strane članice predsjednIštva Stranke Dubokog Posrnuća (SDP) u Kolašinu i to zajedno sa onim koji ne priznaju himnu naše zemlje i ne ustaju prilikom njenog intoniranja”, tvrdi on.

Porparola SD-a čudi sto još nije izašao status na društvenim mrežama visoko pozicionirane funkcionerke antidržavnog DF-a, u kojem bi, kako tvrdi, osudila svog partijskog lidera i vizionara što je u prvom redu sjedio sa članicom partije u kojoj je potpredsjednik pripadnik bošnjačke nacionalnosti.

“E sada poštovani građani, dobro razmislite kome dajete glas, jer smo sigurni da ste svjesni da ovo demokratsko i političko posrnuće može biti sve, samo ne opstajanje na pravoj strani istorije”, poručuje on.

Šušter tvrdi da Socijaldemokrate svi ovi događaji samo čine ponosnijim, ali ne i srećnim što su, kako navodi, morali još 2014. da zaustave naum političkih egzibicionista da kolašinski scenario zavlada i u Podgorici.

“Da smo to tada dozvolili danas bi bili daleko i od građanske, multietničke, evropske i evroatlanske Crne Gore”, zaključuje on.

Send this to a friend