Politika

SD osudio pozive na ratne sukobe: Mandić manipuliše ljudima i poziva ih na nasilje

Socijaldemokrate su danas najoštrije osudile pozive poslanika Demokratskog fronta na ratne sukobe.

Podsjetimo, jedan od lidera DF Andrija Mandić, juče je u Skupštini najavio haos u zemlji ukoliko episkop SPC Joanikije, koji se nalazi u tužilačkom pritivoru u Nikšiću, bude prebačen u zatvor u Spužu.

SD jasno ističe kako poslanik Mandić kontinuirano poziva na nasilje i prijeti građanskim ratom, svjestan da istog neće i ne može biti.

“Iz udobnosti funkcije koju obavlja, manipuliše ljudima i huška ih na nasilje. Bez trunke osjećanja stida i odgovornosti za ljude kojima manipuliše. Kao što njemu nije prvi put da kontaminira javnu scenu, neće biti ni prvi put da građani mudro odreaguju na ovakve pozive i u potpunosti ih izignorišu”, navode u SD-u.

U pitanju je, kako ističu,  poznata politička platforma kojom se manipuliše sa intimnim osjećanjima građana i kojima se obmanjuju građani desetinama godina sa pričom o ugroženosti pravoslavlja.

“Nažalost, ova situacija je potvrdila da se jedni politički subjekti neistinito predstavljaju kao predstavnici pravoslavnog naroda, ali i da drugi politički subjekti otkrivaju svoje “građansko” lice i pokazuju da su im isti ideološki korijeni kao DF-u. Svi oni su ovo shvatili isključivo kao borbu za birače jer im je bitno samo ko će biti prvi u opoziciji”, tvrde u partiji Ivana Brajovića.

SD ima jasnu poruku za građane.

“Poštovani građani, ne dozvolite da vas ovakvi obmanjuju, niti da iko zloupotrebljava vaša ljudska osjećanja. Najveća svetinja svih nas je
država Crna Gora, ali najveća svetinja mora biti i zdravlje svih nas. Ne dozvolite da bilo ko to ugrozi. Oni koji šalju zapaljive poruke čine zlo
i sebi i društvu”, kažu u SD-u.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gajo
Gost
gajo

Kakve su ovo gluposti, svi osuđuju nešto? Ima li nekog da okarakterise je li to krivicno djelo i da preduzme radnje prema tome?

Klara
Gost
Klara

NaučićeSPC, na ovakav neprijatan način, kako je velika greška voditi se politikom DF,Iskreno želim da Vladika i sveštenstvo budu pušteni iz pritvora,i odgurnuo od sebe loše ljude

PG-BG
Gost
PG-BG

Ne vi i vaši politički saveznici stavovima i ponašanjem izazivate sukobe,vi omalovažavate veliki dio građana CG,a to vam neće proći.

Piksi
Gost
Piksi

Ne moze on da manipulise ljudima, samo polupismenim i slabo obrazovanim dokolicarima

Montenegro
Gost
Montenegro

Mandić i družina, da su vjernici nikada se ne bi ovako ponašali. Zbog svog interesa “guraju” narod na ulice. Risto je propustio zadnju šansu da pozove vjernike da ostanu kući i ne slušaju političare, koji im ne misle dobro.

rale
Gost
rale

Mandić, pi, pi, pi…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mandić se samo posipa pepelom i ništa više.

Send this to a friend