Politika

SD: Podržati mlade umjetnike i osnažiti socijalno preduzetništvo mladih

Kandidat na listi „Socijaldemokrate Ivan Brajović Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, Darmin Ganić, predstavljajući dio programa partije vezan za kulturu, kazao je da se Socijaldemokrate zalažu za unapređenje saradnje i partnerstva između organizacija mladih i kulturnih institucija, kao i razvijanje kanala informisanja mladih na polju kulture.

On je istakao da SD u programu kao bitan segment navodi i podršku lokalnim kulturnim centrima, pogotovo u manje razvijenim opštinama, ali i njegovanje lokalnih kultura i njihovih posebnosti.

Ganić je istakao da Socijaldemokrate smatraju bitnim i razvoj sistema transparentne kulturne politike uz jačanje principa decentralizacije i afirmisanje crnogorske multikulturalnosti, poštujući kulturne posebnosti svih vjera i nacija koje žive na ovom podneblju.

“Naš cilj je i promocija međunarodne razmjene umjetnika, umjetničkih djela i profesionalaca u kulturi, kao i pružanje podrške uspješnim crnogorskim mladim umjetnicima da svoj rad predstave i van granica države“, kazao je Ganić.

Prema njegovim riječim SD se zalaže i za kontinuiranu kampanju u osnovnim i srednjim školama kojom će se podstaći mladi da slobodno vrijeme koriste za sadržaje koje plasiraju kulturne institucije, uključivanje mladih u lokalnim sredinama u realizaciju kulturnih programa – kreiranje, a ne samo ‘’konzumiranje’’ kulturnih sadržaja, kao
i obezbjeđivanje što više besplatnih kulturnih sadržaja za mlade.

Nikola Zirojević, kandidat na listi SD-a za predstojeće parlamentarne izbore, predstavioje dio programa posvećenog mladima.

On je kazao da socijalno preduzetništvo mladih predstavlja odličan model za ostvarivanje društvenoga aktivizma i sticanje prvih kompetencija kod mladih, dok potencijali zelene ekonomije i digitalne vještine predstavljaju umnogome i mogućnosti za mlade i mehanizam su za prevazilaženje demografskih problema s kojima se suočava Crna Gora.

Zirojević je istakao da su partnerstva, saradnje i zajedničko djelovanje na ovim poljima polazište za stvaranje dostojanstvenih poslova budućnosti za sve mlade.

“Socijaldemokrate će se zalagati da poslodavci ponude mladima jasnu perspektivu kroz međugeneracijsku podršku, odnosno stimulisanje njihovog rada i mjerljivog napretka – cijeniti trud i nagraditi ga. Ali je potrebno i riješiti problem ’’relevantnog iskustva’’ koje mladima onemogućuje da stupe u radni odnos, i to kroz podsticanje kompanija da ulažu u mlade kroz sisteme usavršavanja, neophodne obuke i sticanje prvih ključnih kvalifikacija“, rekao je Zirojević.

Takođe, kako je naveo, SD insistira na postojanju otvorene komunikacije i sistema savjetodavne podrške na centralnom i lokalnom nivou, ali i otklanjanju barijera za pristup tržištu rada svim mladima, kao i da se osnaži socijalno preduzetništvo mladih.

On je dodao da je potrebno razvijati sistem online karijernog savjetovanja i informisanja za mlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Volimpartije
Gost
Volimpartije

Bitno je za kulturu da se nesto predstavi,svaka cast ,prvi put u politici da cujem da nesto o kulturi se kaze i zalaze, bravo Ganicu decko na svom mjestu

Iki
Gost
Iki

Dobar mali nemam rijeci

SirenaBD
Gost
SirenaBD

Ovi više komentara imaju no glasova

Anđela
Gost
Anđela

Najgora partija na svijetu!

nela
Gost
nela

Bravo SD, mnogo prilika od vas za mlade , svaka cast

klik
Gost
klik

Jaoo ovaj probelm sa relativnim iskustvom treba rijesiti i bas mi se svidja njihovo rjesenje, bilo bi odlicno da se realizuje, a nadam se da hoce jer vjerujem u SD

Anko
Gost
Anko

Ne viđeh nijednu partiju da se ovoliko cima za mlade ljude

JASTREB
Gost
JASTREB

država bez jake kulture ne postoji. Svaka čast što se zalažete za prave stvari ljudi ! SD DOSLJEDNO

valentina
Gost
valentina

Jedina partija koja daje dosta prostora mladima, samo dosljedno SD

jagoš
Gost
jagoš

Program KIC Budo Tomovic ima izvrstan program i jako su posjeceni, te zasluge dugujemo Snezi Burzan i njenom timu, a to je pokazatelj da SD odlicno funkcionise

Predsjednikk
Gost
Predsjednikk

Nikola Zirojević je mlad, ambiciozan i perspektivan momak. Neko je ko ima već u ovim godinama dosta iskustva iza sebe i znam da ne bi olako ulazio u bilo koju partiju. On i dalje gradi svoju karijeru ali je kompetentan da da svoj sud o tome šta je dobro ili loše za Crnu Goru. Kao neko ko itekako poznaje njegov… Više »

Matija
Gost
Matija

SD DOSLJEDNO!!! 1 !!!!

Dado
Gost
Dado

Umjetnici s Cetinja su vam zahvalni i uzbudjeni sto cete i nama dati priliku da zasijamo i promovisemo se! To nam je trebalo! Imate nasu podrsku, samo tako nastavite!

Danilo
Gost
Danilo

Divno! Dva mlada momka koja se zalazu za kolko ozbiljne toliko i divne stvari! Lijepo je vidjeti da ima omladine koja brine za svoje vrsnjake i one mladje, i da zele da naprave ovu drzavu boljim mjestom za sve njih, za sve nas! Ovo su ozbiljne price i ozbiljna djela stoje iza njih! Svaka cast Socijaldemokrate!!

Likovno
Gost
Likovno

Mislim da je možda igra sudbine i nekog predskazanja ovaj broj 1 na izbornoj listi, jer ljudi, SD je stvarno broj 1 u Crnoj Gori

Janko
Gost
Janko

SD trudi promovisati umjetnicke projekte u raznim sferama, veoma sam zadovoljan programom! I treba promovisati mlade umjetnike i nove nade i dati im mogucnost da idu i dalje od Crne Gore sto se tice promovisanja, svaka cast!

Makarena
Gost
Makarena

Usavrsavanje kroz jos vise prakse je nesto sto je prosto neophodno nasoj djeci da bi se razvili u prave i strucne radnike!

Mirela
Gost
Mirela

SD misli na sve segmente drustva u Crnoj Gori i tu je za sve nas gradjane! Osvrnuli su se pravim problemima i pravim stvarima za bolje sjutra svih nas! Samo tako nastavite, ja cu sigurno zaokruziti br. 1 !

aska
Gost
aska

Odlicna ideja da se ucenici ukljuce u realizaciju kulturnih dogadjaja posebno za osnovce jer dok su jos mali mogu otkriti svoj talenat za umjetnost, a i srednjoskolci ce ukoliko se potrude odnosno ucestvovanjem prosiriti svijest o ocuvanju sredine iliti umjetnosti po gradu

Halila
Gost
Halila

Bravo omladini! Bravo i za Ganića i Zirojevića! Vi ste dokaz da u ovoj partiji mladima se daje sansa i oni pokazuju veliki uspjeh u tome sto rade! Ozbiljne teme i dobro odradjene! Odusevljena, imate moju podrsku!

mjau
Gost
mjau

Svaka cast! SD DOSLJEDNO!

Nikola Kojo
Gost
Nikola Kojo

Za socijalno preduzetnistvo i SD !! Number 1

zorica
Gost
zorica

Predivno je sto se SD osvrnuo malo i na umjetnost, dosta bitna tema o kojoj se jako malo prica. Podrska je potrebna otrebno slikarima stoga podrzavm ovaj program i ovu partiju

Magma
Gost
Magma

SD je pokazatelj kako se radi svoj posao- oni ga rade najbolje!

OBSIDIAN
Gost
OBSIDIAN

Saglasan. Nastaviti sa dobrim trendom podrške mladim umjetnicima, vratiti Crnoj Gori staru slavu velikana umjetnosti na svjetskoj sceni! Aferim!

Finale
Gost
Finale

Savjetovanje online u Crnoj Gori je jedna fantastična stvar koju mislim da niko do sada nije spomenuo. SD misli na sve segmente drustva u Crnoj Gori i to je odlican pokazatelj da su dosljedni svojoj politici !

Koponen
Gost
Koponen

Umjetnici u Crnoj Gori su zapostavljena grupa i svakako je lijepo kad neko zeli da preduzme nesto po pitanju toga! Bravo Socijaldemokrate

Miha
Gost
Miha

Socijaldemokrate se zalazu da poslodavci ponude mladima jasnu perspektivu i pokazuju im da ce se cijeniti trud i nagraditi se! Svaka cast!

TikTak
Gost
TikTak

Realno, ono sto mladima koji su na studijama najvise treba jeste upravo ovaj sistem online karijernog savjetovanja. Apsolutna podrska za vas SD

Trismegistus
Gost
Trismegistus

Volio bih da vidim još rezultata u KIC-u. Ovo nije prazna priča već samo činjenice, ko zna rezultate KIC-a zna da se SD trudi promovisati umjetničke projekte u raznim sferama!!

Nikša
Gost
Nikša

Takoder, veoma zadovoljan programom!

sanjalica
Gost
sanjalica

Svaka cast! SD iz dana u dan ukazuje povjerenje gradjanima! Daje podrsku lokalnim kulturnim centrima, pogotovo u manje razvijenim opstinama sto i treba! Postuju kulturne posebnosti svih vjera i nacija koje zive u Crnoj Gori!

Noname
Gost
Noname

U potpunosti mi se svidja rad ove partije. Vidi se su im mladi u fokusu

Nindza
Gost
Nindza

Posebna podrska zbog prepoznavanja digitalnih vjestina kao potreba mladih. Treba ici u skladu sa vremenom. SD samo naprijed

Olivera
Gost
Olivera

Jedina partija koja brine o mladima. Bravo za SD

Mladost
Gost
Mladost

SD kao i uvijek brinu o svakom segmentu. Zato ih mladi vole i priduzuju im se iz dana u dan

Milutin Grgur
Gost
Milutin Grgur

Ganić je momak koji vrvi od potencijala i tamo gdje je on tu je i prava strana !

Mayakovski
Gost
Mayakovski

Mislim da je svima jasno da se SD trudi da revitalizuje umjetnost, prije svega mislim na bogati program KIC-a kojim upravlja kadar SDa. Gdje sam stvarno uživao u raznim umjetničkim performansima. Svaka čast i samo nastavite!

Ljubicica
Gost
Ljubicica

Mislim da je od posebne vaznosti ovo sto su u SD-u naglasilil za karijerno savjetovanje. To je izuzetno potrebno mladima i bas se radujem da se potrebe mladih konacno stavljaju u prvi plan.

Likeyou
Gost
Likeyou

Drago mi je da je socijalno preduzetnistvo prepoznato od strane neke partije. SD odlicni ste

Blond Džejms
Gost
Blond Džejms

Dva đetića, dva ponosa omladine Crne Gore ! Znaju šta treba da bi Crnoj Gori bilo bolje. Nastavite tako

Luka
Gost
Luka

Gadnijih likova do u ovu partiju ne viđeh

Armenian
Gost
Armenian

”Do u ovu” ? Koji je ovo jezik, staro-Aramejski?

Send this to a friend