Politika

SD: Pozivamo građanke i građane da potpišu peticiju pokreta “Ima nas”

Ahiva

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju sve članove, aktiviste, simpatizere i, u konačnom, sve građanke i građane da potpišu peticiju pokreta “Ima nas” kojom se zahtijevaju vanredni parlamentarni izbori.

“Razloga je i te kako mnogo, a te razloge su i laici u politici mogli da vide sopstvenim očima, više puta. Parlamentarna većina nakon 30. avgusta 2020. godine gurnula je Crnu Goru u krizu, bezakonje i anarhiju. Mi danas imamo u potpunosti nefunkcionalan sistem, gaženje Ustava kao najvećeg pravnog akta jedne države, političku krizu i nestabilnost koje traju preko dvije godine, nikad dublje i izraženije podjele među građankama i građanima”, poručili su iz te partije.

Kako su ocijenili, Crna Gora se nalazi i u ozbiljnoj ekonomskoj krizi o čemu u svakom javnom nastupu govori i sami ministar finansija. Kriza zdravstvenog sistema ide dotle da porodice pacijenata, u gotovo svakoj zdravstvenoj ustanovi, moraju kupovati zavoje, gazu, špriceve i sve ostale potrepštine.

“Nakon promjena koje su donijele tzv. “oslobođenje”, Crna Gora je, nažalost, nikad zatočenija. Promjene nijesu bila na bolje, već naprotiv, unazadile su ovu državu u svim poljima, pritom razarajući institucije sistema. Zato je Crna Gora danas mnogo dalje od EU nego prije nešto više od dvije godine i zato je Crna Gora danas u potpunosti kompromitovana članica NATO alijanse”, ističu iz SD-a.

Ovo su, dodaju, samo neki od glavnih razloga, a ima ih još i te kako mnogo, koji idu u prilog našem stavu da je ovakva situacija neizdrživa.

“Vanredni parlamentarni izbori nakon kojih će Crna Gora dobiti neku drugu, stabilnu, građansku i evropsku parlamentarnu većinu nemaju alternativu. Zato pozivamo sve građanke i građane da potpišu peticiju pokreta “Ima nas” kojom se zahtijevaju vanredni parlamentarni izbori”, navode u saopštrenju.

Peticija se može potpisati online na linku

Send this to a friend