Politika

SD predlaže osnivanje Fonda za talente u HN

Krečković

Socijaldemokrate Herceg Novog predlažu da se osnuje lokalni Fond iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja, a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

Prema riječima Branislava Krečkovića, kandidata na odborničkoj listi ,,Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”,  potrebno je da se već u srednjoj školi prepoznaju i stimulišu daroviti učenici, jer će se usmjeravanje finansijske i svake druge podrške talentima višestruko isplatiti.

“Mi obrazovanje smatramo jednim od ključnih elemenata koji doprinose razvoju, ali i optimalnom funkcionisanju svakog društva. Da bi se podsticao razvoj Herceg Novog potrebno je na adekvatan način se posvetiti talentovanim učenicima i studentima”, istakao je Krečković.

Takođe, dodao je on, mogućnost za unapređenje znanja školaraca, ali i za sticanje iskustava koja doprinose kulturnoj razmjeni sa regionom, vide u organizovanju ljetnjih kampova i škola, kao i učeničkih razmjena.

“Socijaldemokrate prepoznaju unaprjeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja Herceg Novog. Društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta kako mladih, tako i svih ostalih stanovnika Novog”, poručio je Krečković.

 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bitanga
Gost
bitanga

nadam se iskreno da ce narod podrzati ovaj program, jer se moramo vise omladini okrenuti. a vi ste dosljedni u onome na cemu radite. samo hrabro sd

star1
Gost
star1

jedino je vas program realan i izvodljiv…vi govorite o pravim problemima….bravo

milly
Gost
milly

drzim palceve da se bar nesto od ovoga pokrene dosta se sjedelo skrstenih ruku socijaldemokrate me iznenadjuju nekim potezima

Knjaz
Gost
Knjaz

Dobro pa je doslo vrijeme da se neko na Novi osvrne nas najljepsi grad sa jako perspektivnom omladinom koju niko ne podstice, bravo za ovo.

okica
Gost
okica

Hvala Bogu da neko obrace paznju na ovu omladinu. Svaka cast

Prevll
Gost
Prevll

Sve je ovo potrebno nadam sse da ćete i realizovati. SRećno

orao00
Gost
orao00

potrebno je motivisati omladinu u nasem gradu, vidim kako to druge opstine rade, neke imaju super stipencije, to je neophodno i za nase ucenika, jer se onda postizu bolji rezultati, a u herceg novom je uvijek bilo talenata, samo im se nije posvecivala dovoljna paznja nikad, drago mi je da neko ovako razmislja i da inicira ovakve stvari.

Sladjana
Gost
Sladjana

Odlicna ideja zaista, SD uvijek ima neke zdrave inicijative, ovo podrzavam u potpunosti.

Send this to a friend