Politika

SD: Raščić oslobođen krivice, istina kad-tad izađe na vidjelo

Ilustracija

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Ljiljana Popović oslobodila je danas krivice predsjednika Omladine Socijaldemokrata Pljevlja, Sanina Raščića, kojeg je Tužilaštvo teretilo za izazivanje panike i nereda nakon što je, dan nakon parlamentarnih izbora, napadnut u tom gradu, saopšteno je iz te partije.

“Socijaldemokrate su, kao i uvijek, poštujući nezavisnost sudske grane vlasti, i te kako vodile računa da niti jednom objavom ne doprinesu stvaranju pritiska na Osnovi sud u Pljevljima, najdobronamjernije skrećući pažnju da se od žrtve ne može praviti krivac. Za razliku od nas, naša politička konkurencija, ali i značajan broj medija u Crnoj Gori, na najperfidnije načine su, potpuno neprimjereno, vršili pritisak na ovu granu vlasti i unaprijed donijeli osuđujuću presudu nevinom čovjeku, bez ikakvih dokaza”, navode iz SD-a.

Čovjeku čija je nevinost danas, kako pojašnjavaju, potvrđena i odlukom suda.

“Sada nam svima ostaje da se zapitamo da li se, u situaciji tenzija kakve su tih dana bile u Crnoj Gori, u Pljevljima možda i ponajviše, Osnovno državno tužilaštvo, bez ikakvog osnova, stavilo u funkciju crtanja mete nedužnom čovjeku i nanošenja političke štete Socijaldemokratama Crne Gore”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, odgovor se, rekli bi, nazire iz presude sudije Popović.

“No, kako je to davno rečeno, pravda je spora, ali dostižna, pa je tako i u ovom slučaju pravda zadovoljena”, ističu iz SD-a.

Iz te partije poručuju da na kraju ostaje pitanje i da li će se oni koji su se pridružili sramnoj kampanji crtanja mete Saninu Raščiću, od političkih partija i medija pa dalje, udostojiti da mu, nakon ove presude, makar upute izvinjenje.

“A što se neuspješnog pokušaja nanošenja političke štete Socijaldemokratama u ovom slučaju tiče, svim onima koji su bili dio te orkestrirane hajke najbolji odgovor dala je upravo presuda sutkinje Osnovnog suda u Pljevljima. Cijenimo da će građani to znati da prepoznaju”, zaključuju u SD-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

znaci mozemo pisat grafite

Dr.
Gost
Dr.

Dobro rečeno

Topp
Gost
Topp

Sanja Račić je jedna poštena đevojka!!!

Edw
Gost
Edw

Oni su na osnovu ovog slučaja tvrdili da su sve prijetnje i grafiti sirom CG bili izmisljeni.

Send this to a friend