Politika

SD-SDP: Prethodna vlast radila protiv nacionalnih interesa Crne Gore, biće pozvani na odgovornost

Foto: gradski.me

Socijaldemokrate, u skladu sa Poslovnikom Skupštine, pripremaju inicijativu za pokretanje parlamentarne istrage o dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine na Cetinju, rekao je za Gradsku TV portparol SD-a Nikola Zirojević.

On je najavio kako će, nakon te, uslijediti i istrage prema svim resorima koji su u minulom periodu ugrozili nacionalne interese naše zemlje.

Socijademokarte smatraju da ima dovoljno materijala za krivične postupke protiv odgovornih u brojnim resorima Vlade Zdravka Krivokapića.

“Mi ćemo predati u proceduru pokretanje parlamentarne istrage za utvrđivanje svih detalja vezano za postupanje svih nadležnih organa MUP-a, odnosno Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost a vezano za događaje 4. i 5. septembra prošle godine na Cetinju”, kazao je Zirojević.

To što većina tih osoba više nijesu ministri i na vlasti, prema riječima advokata Nikole Martinovića, ne oslobađa odgovornosti institucije u ime kojih su djelovali.

“Oni će se baviti činjenicama koje određeni državni organi imaju bez obzira ko je ministar. Dakle, MUP mora imati podatak ko je bio u Cetinjski manastir, ko je nekoga špijao i ko je što radio. Koji god dođe ministar to postoji u kartotekama, u evidenciji. Ako su vodili, ako nijesu vodili onda nijesu pa će reći da u to doba nije vođena evidencija u skladu sa zakonom. I opet je to nešto. Ako oni iz toga zaključe da je neko napravio krivično djelo uputi ga tužiocu”, navodi Martinović.

Na brojna kršenja ustavnih i pravnih propisa više funkcionera doskorašnje vlasti, te slučajeve plaćene izdaje nacionalnih interesa, upozoravao je i predsjednik države, Milo Đukanović.

Đukanović je istakao da oni koji misle da su uspjeli da prikriju svoje nečasne tragove u onome što se događalo u Crnoj Gori posljednjih nekoliko godina i igrali vrlo nečasnu ulogu u Crnoj Gori, crnogorskoj društvenoj stvarnosti, moraće, po njegovom dubokom uvjerenju, prije ili kasnije odgovarati za sve ono što su uradili na štetu države.

Da je na štetu države radila gotovo čitava garnitura bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, osim SD-a, smatraju i u SDP-u.

“Podnio sam krivičnu prijavu protiv Zdravka Krivokapića zbog izglasavanja jedne sporne odluke o ublažavanju uslova za dobijanje crnogorskog državljanstva, sa jasnim ciljem da se ti uslovi olakšaju za hiljade ljudi koji danas ne ispunjavaju te uslove, i ta odluka je donijeta u jednoj proceduri na sami dan izglasavanja nepovjerenja Vladi u kasne večernje časove, na elektronskoj sjednici”, rekao je portparol SDP-a Mirko Stanić.

Damir Šehović je, gostujući u emisiji “Aritmija” na Gradskoj RTV rekao da misli da ima itekako dovoljno argumenata da pojedini iz prethodne Vlade budu izvedeni pred lice pravde i da u pravičnim postupcima pokušaju da dokažu svoju nevinost, te je dodao da nije siguran da će svi uspjeti, a da je na onima koji su dio Vlade da im pomognu, da daju argumentaciju nadležnim državnim organima da krenu tim putem.

I danju i noću, kažu u tim partijama, radila je prethodna vlast protiv nacionalnih interesa Crne Gore, zbog čega će, prema najavama, mnogi od njih biti pozvani na odgovornost. Osim Zdravka Krivokapića, tužilaštvo bi, piše Gradski portal, moglo brzo da ugosti i bivše članove njegove Vlade: Vesnu Bratić, Oliveru Injac, Milojka Spajića, Jakova Milatovića, doskorašnjeg šefa ANB-a Dejana Vukšića, kao i poslanike Marka Milačića i Moma Koprivicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sičija
Gost
sičija

Koliko god puta pogledam onu čuvenu VIP sobu premijera 42. Vlade, ne mogu čudu da se načudim kako su oni koji su te večeri bili u njoj onako “relaksirano” ispratili belvedersku dramu, i to šve uz gatanje u šoljice kafe i presone kojima tu nije bilo mjesto. Znači, oni su imali debelu poleđinu za gnusni čin nasilnog ustoličavanja tuđeg popa… Više »

Danijel
Gost
Danijel

A Ministarka Zdravlja?

Djon
Gost
Djon

Bravo, odlično. Da se sve otkrije, ko radi za koga, ko su kriminalci koji su boravili u Manastir itd.

Crnogora
Gost
Crnogora

Hitno i Javno da se sve do tancina ispita svakog u ovome procesu zvani Belveder.Crnocorci to cekaju .DA VIDIMO KO JE KAKVU ULOGU IMAO.

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Da se ne zaboravi i za nauk !

Santa Marija
Gost
Santa Marija

Ova grupa je odgovorna za državi udar 5. septembra 2021. godine.

da je vječna
Gost
da je vječna

A đe vam je pipun sa medaljom?

Send this to a friend