Politika

SD smatra da Rijeci Crnojevića treba posvetiti više pažnje

Mi, Socijaldemokrate, kao ljudi od riječi i djela, sa puno entuzijazma i posvećenosti radićemo na poboljšanju životnih uslova u našoj Prijestonici, kazala je kandidatkinja na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva”, Ana Novaković Adžić.

“Koračamo naprijed sa jasnim ciljem i željom da dajemo ideje, radimo i stvaramo bolje uslove za život. Ovom prilikom ćemo izložiti dio našeg izbornog programa koji je vezan za Rijeku Crnojevića, a koji ćemo, kada uskoro budemo dio lokalne vlasti, pretočiti iz riječi u djela. Rijeka Crnojevića, nekada biser Crne Gore, samo ponekad zna da podsjeti na dane stare slave. Želimo i nastojaćemo da do Rijeke stižemo rekonstruisanim putem, nalik onome koji je sada prema Njegušima, kako bi se sigurnije i brže moglo doći na Rijeku Crnojevića i kako bi stanovnici Rijeke imaju bolju povezanost sa Prijestonicom. Ova investicija će omogućiti dolazak i duži boravak većeg broja turista nego što je to sada slučaj. Kada riješimo ovaj veliki infrastrukturni problem, realno je očekivati mnogo veće investicije u smještajne i ugostiteljske kapacitete”, navodi se u saopštenju Novaković Adžić.

Ona smatra da razvoj turizma zahtjeva mnogo veća ulaganja od strane lokalne samouprave.

“Prioritet Socijaldemokrata je, kao i u Prijestonici, rješavanje lošeg vodosnadbijevanja. Danas je ono neredovno i higijenski neadekvatno, što zahtjeva brzo i efikasno reagovanje. Evidentan je i problem nedovoljnog broja parking mjesta, posebno tokom ljeta, ali i vikendima, kad su kolone parkiranih automobila prevelike i predstavljaju problem za normalno funkcionisanje saobraćaja na Rijeci Crnojevića. U dogovoru sa nadležnim institucijama i mještanima, nastojaćemo da što prije i taj problem riješimo”, kaže Novaković Adžić.

“Odvođenje otpadnih voda, proširenje ostalih puteva u Riječkoj nahiji, takođe su prioritetni problemi sa kojima se u koštac konačno mora uhvatiti lokalna vlast. Efikasnija saradnja lokalne samouprave i mjesne zajednice, kao i bolji marketing turističke ponude, dovešće do bržeg razvoja male privrede i seoskog turizma. Istinski ćemo nastojati da završimo ove projekte, koji će stvoriti uslove da se u Rijeku ulije novi život, što će jednoj lijepoj školi dovesti nove učenike i ujedno biti najbolji pokazatelj revitalizacije ovog područja. Podržite nas, zaokružite broj 4. Da Prijestonica bude Prva”, poručuje na kraju.

B.M

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Minjas
Gost
Minjas

Tako je Ana da Prijestonica bude prv a Prioritet vam mora biti da sredite Rijeku Crnojevica da joj se jedan dio sredi u rijeci

Send this to a friend