Politika

SD: Unapređenje sporta, jedan od prioriteta u Nikšiću

Zbog višestrukog značaja sporta za Nikšić, Socijaldemokrate smatraju da lokalna samouprava mora intezivirati aktivnosti koje prate i unapređuju trenutno stanje sporta u ovom gradu, poručio je kandidat za odbornika SD-a Miloš Perović.

“Prije svega ono za šta se zalažemo je uvođenje fizičkog vaspitanja u predškolske ustanove kao obavezne aktivnosti gdje bi u rad sa djecom bila uključena stručna lica, specijalizovana za rad sa djecom. Socijaldemokrate ce intezivno raditi i na razvijanju školskog sporta, kao i promociji zdravih stilova života”, saopštio je Perović.

On je dodao da SD smatra da je neophodna intezivnija promocija i pomoć za lica sa invaliditetom u nikšićkom sportu, kao i afirmacija njihovih klubova u ovom gradu.

“Osim toga, za dalji razvoj je važno realizovati projekte trim staze oko Trebjese i pored rijeke Bistrice gdje bi veliki broj naših  građana održavao nivo svojih psiho-fizičkih sposobnosti a uveliko se i povećala turistička razglednica našeg grada”, navodi on.

U ovoj partiji smatraju da je važno izgraditi u javno-privatnom ili samo privatnom vlasništvu višenamjenske sportske dvorane, jer, kako dodaju,  postojeći kapaciteti vrlo često nijesu dovoljni.

“Izgradnjom takvih objekata umnogome bi se olakšao rad svih sportskih kolektiva u našem gradu, gdje bi opština i država dali punu finansijsku i drugu podršku, što bi zasigurno rezultiralo vrhunskim rezultatima.Socijaldemokrate Nikšića imaju sposobne ljude, volju i znanje da uspješno odgovore na sve izazove. Zato smo uvjereni da će naši sugrađani na predstojećim lokalnim izborima prepoznati kao jedini pravi izbor”, zaključio je on.

Send this to a friend