Politika

SD uzvraća: Čestitamo URA na O osvojenih glasova

Šušter

Nakon što su iz Građanskog pokreta URA čestitali Socijaldemokratama što su, „uprkos činjenici da su na nikšićkim izborima nastupale svega dvije partije, uspjeli da završe na trećem mjestu“, reagovali su iz SD-a. Kažu da su veoma počastvovani iskrenom čestitkom jednog veoma moćnog političkog subjekta i oslonca „građanske opozicije“,  koji je osvojio 0 glasova na nikšićkim izborima.

„Što se Nikšića tiče, neizmjerno smo ponosni na 2324 građanki i građana koji su nam dali podršku i mislimo da je najblaže rečeno neodgovorno prema njima da im drži lekciju neko ko je osvojio 0 glasova na tim istim izborima“,kazao je portparol SD- a, Stefan Šušter.

On ističe da je URA marioneta DF- a te da u posljednih godinu dana nije nigdje samostalno izlazila, a podsjeća da je u navedenom periodu bilo šest lokalnih i parlamentarni izbori.

“Naravno, to im je bio način da makar negdje, pa bilo to i u kumbulju, zakuče cenzus. Takođe, radi se o političkoj gromadi koja nije mogla na pojedinim lokalnim izborima ni listu da sastavi. Zbog preciznosti, navedeni neuspjeli politički eksperiment, ako dva njihova poslanika pretvorite u broj birača, ne bi prešao ni cenzus na parlamentarnim izborima“, navodi on.

Sa druge strane, ističe Šušter, Socijaldemokrate Crne Gore  su na svih svih navedenih izbora izašli samostalno i osvojili parlamentarni status u svim lokalnim sredinama i na državnom nivou.

„Danas je primjetno i batrganje još jednog gubitnika i marionete DF-a, koji ponešen bajkama o svojoj političkoj težini polako ali sigurno nestaje sa političke scene, baratajući sa ciframa i nebitnim opservacijama o njihovoj bitnosti koje ni njihovi članovi više ne mogu želudačno da podnesu“, istakao je Šušter.

On je poručio da se SD kao partija drugačije političke kulture, vodi jednom divnom mišlju: „Nikad ne mrzi ljude koji su ljubomorni na tebe, već poštuj njihovu ljubomoru. To su ljudi koji misle da si bolji od njih.“

 

Send this to a friend