Politika

SD: Vulinovo najprizemnije vrijeđanje naših parlamentaraca je “konkretan rezultat” Abazovićeve “istorijske posjete” Srbiji

Foto: SD

Nakon “istorijske” posjete Dritana Abazovića Srbiji i “resetovanja” odnosa, odmah je stigao konkretan rezultat te posjete – najprizemnije su izvrijeđani poslanici crnogorskog parlamenta, u koje spada i 41 poslanik aktuelne parlamentarne većine koja broji 46, zbog odnosa prema jednom civilizacijskom pitanju kakav je genocid u Srebrenici. Pritom se služeći brutalnim neistinama, o čemu se svako ko pročita pomenutu rezoluciju može uvjeriti, saopštile su Socijaldemokrate.

“Da imamo državno odgovornu Vladu i premijera, koji štite interes ove a ne tuđe države, ovakvi opskurni tipovi u liku Aleksandra Vulina, trenutno glavnog Vučićevog trbuhozborca, a nekadašnjeg glasnogovornika Mire Marković, bi dobili odgovor naše države kakav zaslužuju”, kažu u SD-u.

Međutim, dodaju, imajući u vidu da se Abazović iz petnih žila trudi da postane Vulin umjesto Vulina – glavna Vučićeva marioneta, ne bi nas iznenadilo da nakon ovoga uputi izvinjenje vlastima u Srbiji, kojima inače od starta služi, zbog toga što su maltretirali naše parlamentarce.

“Građani, u konačnom, iz prve ruke mogu vidjeti kako bi u praksi funkcionisao Otvoreni Balkan, i kako izgleda ta “sloboda” kretanja, o kojoj crnogorski Vulin u liku Abazovića govori. Sve ovo je još jedna potvrda da treba odsvirati kraj 43. Vladi i signal onima koji je još uvijek “drže u životu” da podrže našu i inicijativu i da joj zajedno uskratimo podršku. U suprotnom i sami preuzimaju odgovornost za brukanje države, čemu smo gotovo svakodnevno izloženi”, zaključujuu SD-u.

Send this to a friend