Politika

SDP Budva: Ne dozvoliti da se državni simboli koriste zarad političkih benefita

Predsjednik OO SDP Budva Mihailo Đurović, foto: Radio Jadran

Socijaldemokratska partija, pokušavajući da još jednom bude kohezioni faktor vlasti u Budvi, upozorava sve činioce vlasti da predstojeće odluke u Skupštini opštine zahtijevaju ozbiljnost, te iz te stranke poručuju da će i dalje profesionalno upravljati resorima koji su im povjereni, vodeći računa da niko ne ugrozi državni integritet, ali i da se ne dozvoli da se država i njeni simboli koriste zarad političkih benefita i politikanstva.

<<<U Budvi ponovo skandal zbog himne<<<

“Kao državotvorna partija koja participira u vlasti u Budvi, jasno smo stavili do znanja da država Crna Gora mora biti iznad dnevno političkih prepucavanja, time što smo prvi napustili svečanu sjednicu povodom dana opštine, nakon sramnog intoniranja državne himne”, saopštili su iz tamošnjeg odbora SDP.

Iz te partije poručuju da građani Budve i građani Crne Gore moraju biti iznad sakupljanja jeftinih političkih poena, stoga pozivaju na ozbiljnost i ističu da se pred skupštinom nalaze važne odluke, koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje lokalne uprave.

“Usvajanje odluke o Budžetu, kao i niz odluka koje će se do kraja godine naći pred odbornicima lokalnog parlamenta, predstavljaju uslov za dalje funkcionisanje gradske uprave, stoga ne treba posebno pojašnjavati važnost homogenosti vladajuće koalicije”, smatraju u SDP-u Budva.

Kako dodaju, svi akteri današnjeg incidenta imali su predstavnike u timu za pripremu svečane sjednice povodom dana opštine i ako tada nisu uspjeli da zaštite državu i državne simbole od poniženja pred širokim auditorijumom, ne priliči ni da se tako važne skupštinske odluke stavljaju u drugi plan naknadnom pameću, a sve u cilju sakupljanja kratkoročnih političkih poena.

“Povjerenje koje smo dobili na izborima 2016. godine moramo opravdati do kraja mandata, kako bi završili proces konsolidacije javnih finansija i vratili Budvu na mjesto koje joj pripada”, zaključuju u opštinskom odboru SDP Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Zamalo da uspijete da i Crnu Goru predate na upravu srpskoruskim partijama, kao primorje, zarad pizme I fotelja ali su vas građani na vrijeme prepoznali.

Nikola
Gost
Nikola

Cratite se pri DPS-u sto vam ja zlonocu u dvije stranke normalne i novim snagama DPS koje nesporno su suprotnost na prosle mozete ogranizivati dobru pricu… jer s laznim Crnogorcima (DEMOKRATAMA ) i ovima nema srece!

Nera
Gost
Nera

Ovaj vrlo ugledan građanin i čovjek bez mrlje u karijeri dozvolio je sebi da bude dio ovoga cirkusa.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Samo trobojka i ćirilica.

Mila
Gost
Mila

Ufff sto bi vam to pasalo
Ali ste se malo z………

Send this to a friend