Politika

SDP Cetinje: Zašto URA i dalje ćuti?

SDP Cetinje

Udar na Fakultet za crnogorski jezik ministarke Bratić uz podršku URA dio je planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta, saopšteno je iz OO SDP Cetinje.

“Nakon imenovanja predsjednika Matice srpske za rektora crnogorskog univerziteta, koji smatra da su “američki filmovi krivi sto Crnogorci nijesu pro-ruski Srbi”, neuspjeli pokušaj obilježavanja stogodišnjice smrti kralja Nikole pod tuđom zastavom, represija prema Fakultetu za crnogorski predstavlja novi pokušaj disciplinovanja istinskih crnogorskih institucija, crnogorskih intelektualaca i Cetinja. Na ovaj način nova “crnogorska” vlast i “crnogorska” URA nastavljaju, tiho ali organizovano, da rade u skladu sa platformom “srpskog sveta”, koju promovišu srpski mediji i prijatelji DF-a, na potiranju svega crnogorskog.”, poručuju iz SDP Prijestonice.

Iz cetinjskog SDP-a, navode, da je namjera  jasna, nakon imenovanja Vesne Bratić, za ministarku obrazovanja i kulture, koja je bjelodano vrijeđala crnogorski nacionalni identitet, započeta je hajka na sve ključne identitetske institucije sa kadrovskim rješenjima po nalogu SPC a sve u cilju što bolje pripreme popisa u skladu sa agendom srpskog sveta.

“Ono što je posebno zanimljivo je zašto ćuti URA? Zašto ćute i klimaju glavom oni koji su dokazane crnogorske patriote u URA? Do kada će ćutati? Da li su mržnja i funkcije bitnije od države?
Da li vide da može biti kasno?”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tutinac
Gost
Tutinac

Još malo pa nam ura neće biti potrebna podrska za DF

Tash
Gost
Tash

Ne ćute nego gromoglasno podržavaju velikosrpski projekat.

Pravnik
Gost
Pravnik

SDP Cetinje, zasto dopustate da su u manastiru na CT ljudi u crnom iz SPC-a?

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Zašto? Liše samog vrha URE koji je debelo naplatio izdaju države i njenih interesa, ovi ostali iz te stranke nijesu vični da se bave politikom osim da ponavljaju ono što im se iz vrha kaže ili napiše!

Send this to a friend