Politika

SDP: Crna Gora zarobljena država u kojoj je eskalirala politička kriza

Crna Gora nalazi se u vremenu – razotkrivanja modela autokratskog vladanja zarobljenom državom i eskalacije političke krize koja ubrzano vodi ovaj narod na rub ekonomsko-socijalnog ponora, ocijenjeno je na sjednici predsjedništva Socijaldemokratske partije na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija nastala povodom afera Koverta i Atlas.

“Nemoć institucija da se izdignu iznad odbrane nezakonitosti autokrate i time zavrijede povjerenje građana, njihova očigledna svrstanost i selektivnost u postupanju samo potvrdjuju ocjene o “zarobljenoj državi”, saopštenu od strane Evropske unije i drugih kredibilnih medjunarodnih organizacija sa euroatlantskog prostora”, ocijenjeno je na sjednici.

Predsjedništvo izražava zadovoljstvo što je SDP, uz podršku većine opozicionih kolega, uspješno realizovala inicijativu o sazivanju vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na temu afere “Koverat”, za 21. februar 2019.godine.

Predsjedništvo SDP-a je konstatovalo da su posljednja dešavanja potvrdila dostignuće SDP-a koja je vodila I dovela do kraja proces formiranja Vlade izbornog povjerenja za izbore 2016.

Kako su istakli, samo slijepom nije jasno da sada nema ni elementarnih uslova za bilo kakve izbore.

“Put do nespoenih izbora treba tražiti dijalogom i mehanizmima koji će moći garantovati temeljnu kontrolu inistitucija koje su sada partijske a ne države i time spriječiti dalje devastiranje svih državnih kapaciteta. Imajući to u vidu, učešće bilo koga iz opozicije na predstojeće izbore za opštinu Tuzi bilo bi višestruko štetno sa stanovišta javnog interesa i potrebe da se kroz promjenu izbornog ambijenta stane na kraj izbornim zloupotrebama i privatizaciji institucija”, saopšteno je na sjednici.

Predsjedništvo SDP pozdravlja ogroman napor i građansku hrabrost  slobodnih pojedinaca da se i kroz formu gradjanskih protesta kontinuirano  iskazuje bunt povodom afera koje demaskiraju suštinu  vladanja u Crnoj Gori.

“Podržavaoci SDP-a spadaju u najistrajniji dio Crne Gore na pravoj strani istorije i sigurni smo da će na adekvatan način dati doprinos ovom građanskom buntu protiv sramoćenja države Crne Gore”, poručili su iz ove partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjjj
Gost
Bnjjj

I SDP je pravio sistem,snosi veliku odgovornost za unistenje CG,nazalost napravili su od ove lijepe drzave propalu zemlju,CG je neuspjeli projekat,moraju se temelji mijenjat ako mislimo da imamo buducnost.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Sta ti da mijenjas iz Bosne. Śedi dje si

Gandalf
Gost
Gandalf

SDP jedina ima koliko-toliko smislenu priču zadnjih mjesec dana. Ostali su se pogubili malo.

dzonatan
Gost
dzonatan

meni ovi iz SDPa zvuce zdravorazumno kad god ih cujem i cudno mi je koliko malo to ljudi primjecuje. Slusah prije neki dan Raska Konjevica sta prica o aferi koverta, toralno zdravorazumna prica.

cgpg
Gost
cgpg

koliko poltrona sudeći po komentarima. Najveći usud Crne Gore

Pravedni
Gost
Pravedni

SDP je najbolja partija u Crnoj Gori! ✊👍🇲🇪

Pol
Gost
Pol

Gospodine Krivokapicu,da tebe nije bilo ni ove vlasti ne bi bilo vec odavno.Ti si taj koji ih je odrzavao sve ove godine i opet bi da te zapane,tako da nisi kompetentan da pominjes i blatis ove koji su isti kao ti.

Jovan
Gost
Jovan

Ovi iz SDP su isti kao Rudovic, pomazu Knezevicu u njegovim nastupima, bice Ranko da se posle Knezevica obogati kao niko! Evo popazite sta vam kazem, samo nece smjeti da to stavi na rucun nego u slamaricu !

VISITOR
Gost
VISITOR

Sta se ucinje od velikog Crnogorca?!Pravi Crnotravac.👇

Ilija
Gost
Ilija

Ovo je prica koje se naslusasmo od vas evo vec godina, to je prica koja samo vrtite da bi malo sebi rejting podigli !

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ranko igra kolo s četnicima i veli kriza…Vala Ranko si diza glavu ka Napoleon

rankov frizer
Gost
rankov frizer

citav SDP na jednu sliku ahahhahahhahahahah

Pukovnik
Gost
Pukovnik

Tuzno je da SDP nesto prica protiv vlasti, a i sami su 20 god podrzavali i bili dio toga sistema ,tako da je mozda vise licemjerno nego tuzno,

Send this to a friend